Sunday, February 28, 2010

Siapa Lebih "Binatang"?

Sorry kalo tajuk macam celaka...

Bleh tekan gambar untuk bace berita penuh. Aku bet korang2 semua pun dah baca kan?

Semalam aku baca, lelaki tu cakap budak tu "anak tiri" dier. Harini statement mak arwah budak tu, "teman lelaki" dier. 6 tahun punya relationship. Lepas tu perenggan bawah2 pulak cakap, pompuan tu belum bercerai ngan husband dier, tapi bersekedudukan dengan "lelaki yang dikatanya binatang" sampai ade anak umo setahun lebih.

Confuse aku.

Lebih2 lagi dengan statement "rumah mangsa dan teman lelaki ibunya yang bekerja sebagai pemandu teksi dikatakan terletak di kawasan perumahan sama di Kampung Batu 30, Batang Kali, di sini, dan hanya dijarakkan dengan 10 rumah"...

Hapa cerita ni sebenarnya? Knape tak ayah arwah je yang take care, jaga arwah sama2 dengan ibu arwah tu? Katanya belum bercerai...

Ish3x!! Pelik2 la orang sekarang nih. Yang halal ade, taknak... Nak jugak yang haram tu. Bila dah jadi macam ni baru tau pulak nak menyumpah2 kata orang tu binatang la semua. Cuba kalo pompuan tu sendiri TAK CARI MASALAH... Takkan jadik macam ni.

Kesian kat arwah Syafia Humairah Sahari...

Al-fatihah.

Sesungguhnya, Dia lebih mengetahui apapun yang terjadi pada keluarga ini. Aku pun tamau percaya bulat2 dengan apa yang aku baca kat situ. Masing2 nanti dapat la habuan masing2. Kalo bukan dekat akhirat pun, kat sini pun Allah bleh bagi cash.

12 comments:

pakcik kordi said...

syurga utk arwah..insyaAllah....

=)

epalejau said...

satu kat fikiran aku, kenapa saksi-saksi kejadian yg mencecah berpuluh orang tu takde sorang pun yg berani melawan si 'bapak tiri' yg sorang dan takde pakai senjata pun tu?

--- al-fatihah utk arwah..semoga ditempatkan syurga baginya..

nama saya aslina said...

::pakcik kordi::
wahh...pakcik melawat siniii??? huhu...insyaAllah syurga untuk arwah...


::hadra::
time tu dier kene rasuk kot. kata waktu maghrib tengah2 padang. tu la pasal bahaya di luar time2 maghrib tu kan?

epalejau said...

kalo dia kena rasuk pun, takkan nak biar aje dia bunuh dak kecik tu depan mata?
yg menyaksikan bukan nyah-nyah lembik..
pemain bola..berpuluh org lak tu..

nama saya aslina said...

::hadra::
tau takpe... boleh je kan pegi belasah laki tu balik...

epalejau said...

ntahnye..

*&*%^$*$ berkata, dia dan puluhan lagi rakannya yang menyaksikan kejadian itu tidak mungkin dapat melupakan kekejaman lelaki berkenaan.

puluhan oooooooooookey?

nama saya aslina said...

::hadra::
itulah semangat 1malaysia yang kita mahukan.

tengok dengan penuh perasaan bila kejadian buruk berlaku tanpe menghulurkan bantuan bagi yang memerlukan.

epalejau said...

da tengok, da abis, da selesai, da mati..
baru nak kecoh..
kan?

i.am.belle said...

al-fatihah.

haih, apa nak jadi dgn masyarakat skrg ni. bila tahu atau nampak ada budak kena dera takkan cuma pandang shj.

kalau aku, dh pergi report polis suruh polis pegi siasat ada penderaan kanak2.

ini aku tgk kat berita ramai saksi yg nampak tp tak buat apa2 pun.

saksi pun hampeh :(

nama saya aslina said...

::hadra::
tu laa... iehhh...macam la takleh pegi lempang ramai2 je laki tu masa dia tengah menggila pukul budak tu...


::belle::
tu la semalam saksi kemain bangga lagi tunjuk dekat2 lokasi budak tu kene pukul teruk2. tiba2 aku terbayang yang dalam surat khabar tu. saiful bukhari pegi tunjuk katil dekat hakim. hahahhh~~!!

Cik Qemm said...

macam2 kan dunia sekarang ni. tade perasaan punye orang,claim anak tiri konon.

AtieAbid said...

bapak kandung arwah kan ada kat penjara..aku benci tgk muka mak arwah nie..mcm aku nak lempang jek..laki ko kat penjara, ko duk bersekedudukan ngan laki lain..apa jenis pompuan nie..xkan la selama kena dera tu, mak dia xtau..bodoh ke hape..skng nie pndi plak nak mintak bantuan kebajikan..huh!!

emo plak aku baca entry ko nie..huhu..kpd arwah, syurga telah dijanjikan untukmu..insya Allah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...