Monday, February 15, 2010

Kenapa Saya Agak Cerewet Naik Bas Di Penang

Ada 2 company bas kat sini. Satu RapidPenang... Satu lagi entah apa nama tapi dia amik alih Penang Yellow Bus dulu. Dan nama yang display tepi2 bas adalah Milan. Bajet macam Italy la kan... Wakaka...

Tapi sumpah aku tak berkenan naik bas ni. Nak tau kenapa? Tengok sini.

Apa? Tak cukup jelas? Meh kita zoom sikit...


Over kau kannn...???? Mesra la sangat tambang tuhhh... Cuba kau bayangkan kalo kau first time naik bas dalam Penang nih... Tak ke sakit jantung kau tahan bas lepas tu tengok tambang dia display kat tepi pintu...

Kalau orang yang dah biasa tu paham la harge2 tu refer RM1.00 dengan RM1.50. Cuba kena yang lurus bendul macam pembaris tu? Mau bershuffle beliau sambil berbuih2 mulut tengok tambang naik bas dalam jarak yang bangsat2 je tu... Dari QB kau berlari sampai Bukit Jambul tu pun belum sempat berpeluh dah sampai... Tak sampai sejam kot berlari...

Tolong laaa letak titik biar orang paham dengan jelas. Aku pun hampir2 pitam semalam.

7 comments:

Tekkaus said...

Mak datuk! Bukan main mahal lagi. :p

nama saya aslina said...

::Tekkaus::
haha....first impression kau sama macam aku...haha...

RiEz said...

kakakakakakaka tak tahan sekangkang kera tambang 100

kisahsensasi said...

Hmmm.... hahahha.... dah agak dah ..mesti ade sumething neh....ilusi optik betul laa

nama saya aslina said...

::kak rieha::
tu la pasal... mau pitam ni kalo tak pegi tanya driver bas tu...bagi yang betul2 lurus bendul laa...


::kisah sensasi::
mana ada ilusi optik... betul la tu... depends kat kepala otak nak tafsir je...

i.am.belle said...

ohhhh dia lupa letak titik. haha lawak sih.

apsal ko tak tolong titikkan xD

nama saya aslina said...

::belle::
time tu aii tak bawak marker pen kaler merah... kalo tak, lama dah aii pegi tolong buat titik besau2 punya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...