Sunday, February 14, 2010

Harini Bosan~~

Eeeeeeeeeeeeeee......

Rasa patah kaki tanpe Jonny.

Ok. 3 sebab kenapa aku balik Penang kali ni. 3 sebab je ok?
  1. Reunion secara kecil-kecilan tu. Hasilnye? Sungguh la kecil-kecilan sebab yang datang cuma aku, Iryani, Kamil dengan Fikri. Tapi at least jadi juga la sebab kitorang spent lebih 2 jam lepak2 tepi pantai sambil flash back citer 13+6 tahun lepas. Gila beb! Sambil update2 cerita terkini kawan2. Dan salah sorang kawan kitorang adalah mantap sebab orang lain kebanyakkan masih single, tapi dia dah buat collection 2 bini. Serious. Bapak la hebat. Tak sangke bai... Apa reason kawen sampai 2 tu masih lagi misteri bagi kitorang sebab dengan 2-2 bini dier pun dah ade anak. Betul2 buat collection agaknye...

  2. Walaupun harini Chinese New Year, dengan Valentines day ape kejadah sebab aku malas nak amik port itu, tapi harini cousin aku nikah. Ye. Aku memang nak menyelit2 dalam majlis akad nikah beliau sebab masa dier tunang, aku takde di tempat kejadian. Agak kecewa sebab agak rapat dengan beliau. Tapi tengok la sekarangggg!!!! Balik sehelai sepinggang tanpe Jonny. Cemana nak pegi umah cousin aku tu? Moto lagi sebijik kat umah tu sumpah la aku tak berani nak bawak sebab brek dia lain macam punya style. Silap2 hari bulan tersungkur lagi aku macam haritu. Takkan nak berbaju kurung jalan kaki tengah terik2 matahari ni kan... Sorang2 pulak tu. Baik pegi dengan moto... Kang tak pulak sampai umah cousin aku. Tiba2 kena kidnap di tepi jalan? Sape mau tolong? Arghhh... Kalo ade arwah laa... Lepas subuh lagi dah antar aku ke sana kot suh tolong apape yang patut. Ini duduk umah dengan internet macam celaka serta suara orang tu marah2 berpuaka terhadap anak2 beliau. Cakap elok2 dengan dorang takley ke? Over garang la akak ipar aku niehh... Huhuhhhh...

  3. Jumpe anak buah aku yang paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaling aku sayang. Aiman. Dier pun rindu kat aku. Sobs! Sobs! Terharu... Tapi cuma dari semalam, sampai pukul 12.45 nanti je aku bleh bergusti dengan beliau. Selebihnye sampai hari Sabtu nanti kot balik kampung di Perak. Bukan tamau ikut. Tapi. Abang aku bukan ikut pun. Aku ikut pun dah sah2 aku macam jadik kera sumbang di situ. Selama ni pun dah cukup jadi kera sumbang. Tah. Macam takleh mix la ngan dorang. Entah kenapa. Dengan orang lain rileks je aku join macam takde apape. Ok. Fine. Aku agak berubah sikit sejak arwah takde. Dah jadi diam sikit. Jadi aku tatau macam mana nak communicate dengan orang lain balik. Aku blur macam mana nak jadi peramah macam dulu2.
Menyesal balik? Ada la jugak. Nasib baik dapat jumpa kawan2. Kalo tak, penat2 aku balik tu blom hilang, terus aku dah balik Kuala Selangor balik. Ni pun nama je kemungkinan aku nak balik Kuala Selangor Jumaat ni. Itu pun kalo aku tahan la. Kalo tak tahan, mungkin Rabu nanti Kak Syima dah nampak muka aku kat umah.

Sekarang... Kalo tak kerana 3 sebab kat atas tu, aku pun dah tatau ape yang fun sangat balik kampung pada musim perayaan. Baik aku celebrate sorang2 je. Dah memang tinggal sorang2 pun. Nak harap tumpang family abang aku? Atau family sedara2 aku yang lain? Takpe la. Rela aku bersorang2. Macam la tak biasa sorang2. Abeh2 kuat pun aku menangis je. Itu pun mungkin untuk 10 saat lebih-kurang. Lepas tu normal balik.

Last skali untuk tatapan korang. Aiman telah menangkap gambarnye sendiri dengan menggunakan henset aku. Serious beb dia tangkap sendiri. Tak tipu punye.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...