Sunday, January 20, 2013

Mengundi

Harini pegi mengundi tadi. Pegi ditemani orang jauh. Hehe. Sape suruh dia belom tido lagi kan? Maka kene la teman aku. 5 tahun lepas aku pegi mengundi dengan arwah ayah. Taon ni pegi sorang2. Jadi lah, orang tu teman via facetime je.

Memang sepanjang jalan aku mengomel2 macam2 dengan dia. Tunjuk2 apa yang ada di kawasan aku mengundi, poster, siap replika bilik gerakan semua. Tapi tu la awal2 aku pakai earphone jadi orang tak perasan sangat aku tengah cakap ngan dia.

Masing2 cuba senyum2 pastu pose siap lambai2 kat aku pasal ingat aku tengah rakam video. Dah la tengah cakap sorang2 plak kan? =..="

Ada jugak yang siap tanya, tengah rakam gamba ke, dik? Haha. Sori la brader, saye tengah cakap2 dengan buah hati saye. Haha. Dah setel semua, facetime lagi. Memang tak abes2 facetime la harini sebab dier pun dah jadi macam excited nak tengok ape yang jadi kat sini :)

Kat fesbuk, aku post la gambar macam kat bawah ni :3


Ye la, saje kan? Sebab ada sesetengah orang kan pegi berdua-dua dengan pasangan. I iz jeles. Haha. Plus abang aku plak pusat mengundi dia kat lain. Nama je serumah. Tapi pusat mengundi lain2. :(

Dah post gamba camtu ade pulak kan saje pegi komen suruh kawen la jangan tunggu lagi... Senangnya cakappp...

Rukun nikah ade 5.
1) pengantin lelaki
2) pengantin perempuan
3) akad (ijab & qabul)
4) wali
5) 2 orang saksi.

Masalahnye kat sini, pengantin lelaki takde di dalam radius kawasan dalam Malaysia ni. Paham tak takde? Rukun nikah ni kalo tak silap aku semua pihak MESTI ada di tempat yang sama pada masa yang sama. Tak cukup satu, tak jadik kan?

So, bukan aku sesaje nak lambat2kan bende baik camni... Susah orang nak paham long distance relationship ni.

Weekly rank Line Pop

For the first time everrrrrrr......!!!!!!!!

Saya mengatasi mommy cantik saya. :8)

Proud of myself. HAHA!!

Tak jadik merajuk

Semalam... Aku try nak facetime macam biasa la ngan dier... Agak da lama sebenarnya tak jumpa ni...

Maklum la kan LDR cam aku ni, cuma via facetime je la kata jumpa nya pun... Padahal macam la ade kat lokasi yg dekat2 macam couple lain semua tu...

Tapi sentap la kan asal call je unavailable... Langsung antar mesej nak merajuk laa bagai sebab call je tak dapat... Da la dekat 2 minggu kot tak jumpe... Masa dia cuti krismas ngan new year tu hari2 je bleh facetime... Lepas abes cuti dia, masuk taon baru macam da tak contact sangat... Just mesej2 dekat wechat je...

Mana best taip2 or just sembang2 short messsage dengar suara je... Mesti la nak jugak tengok tuan punye diri... Makin slim ke, makin boncet ke... Hehe... Da la dia bising aku panggil dia boncet aritu... Hehehe...


So dalam pukul 5 pagi lebih sket tadi dia call... Maknanya kat sana dalam pukul 9 malam laa... Iye2 la kan pujuk aku... Pujuk la sangat! Aku mamai kot baru bangun tido... Terjaga pun sbb call tu... Mula2 tanak jawap (haha jahat tak?). Boley tahan tak, kalo kata dating ni, time dia kat Malaysia haritu je aku melawa2 depan dia... Biasanya selalu2 camni, dengan muka selebet baru bangun tido la hape... Seb baek aku ade natural beauty tau... Haha... Natural beauty wak lu la, kadang2 dia panggil langsuir... Sebab rambut gerbang2 macam pintu gerbang... Haha...

Tapi mengenangkan kite pon rindu banget sama dia, so jawap je laa... Haha... Ntah ape borak2 pun aku da lupa tapi memang kalo sembang ngan dia tak penah skejap... Dari zaman kitorang blom couple lagi... Ade je bende nak citer sampai kadang2 rasa macam nak stop kejap masa bagi kitorang sembang puas2 dulu baru masa bergerak balik, boleh? Teruk gila perangai. Haha!

Tapi sembang macam biasa pun pasal life... Pastu aku tunjuk wayar usb charger aku ni dah bertampal selotep sebab new family member tu cakar... Takleh blah, dia pun sama jugak sebenarnya bertampal selotep kat tempat yang sama, tapi sebab masalah sendiri. Letak merata2 or terlipat. Haha! Memang chemistry kuat ke apa ni... Sampai usb charger wire jahanam pun sesama...

Pastu stop cakap jap sebab membe dier gitau phone kne curi... So dia call membe dier skejap la... Sbb membe dier ade ngan membe sorang lagi... Kaki gosip macam aku jugak sebenarnya... Tapi gosip kawan2 je lah... Dah tu call aku balik, kitorang sambung lagi ngan kelas bahasa korea. Demmm... Aku nak cari source blaja korea jugak la lepas ni...

Last skali, kitorang tengok cerita hantu korea sesama... Sedap jugak ceritanya... Cuba korang cari tajuk Ghastly.




Friday, January 18, 2013

Horieu horeeyy 2012

Aku rase so far 2012 aritu takde la sangat aku sumbangkan apape pade company sebab aku join team quality dan selain jadi strict tak ketahuan hala dalam bab2 check keje orang, buat report, tengok apape yang patut dan jugak tak pandai sangat nak buat orang suka sampai well, ada tahap drama punya tak suka aku kan? Haha....

Tapi it turns out lain gila jadinya bila supervisor explain apa yang dia letak dalam appraisal aku. Baru la rasa....... Eh, bende yang aku buat tu sebenarnya bukan saja2 buat, tapi rupanya ada hasil dia... Owh, begitu rupanya... Sibuk benar aku rupanya sampai tatau apa yang terjadi sangat rupanya...

Nampak la peningkatan tu, tapi tak seperti yang diharapkan sangat. Hurmmm... Cemanaaaa ehhh... Tapi still ade orang nampak effort aku dan sangat la terasa dihargai. Mekaseh la bebanyak.

Style pointer plak tu. Kalo kat zaman u la pointer camtu dah kire dapat anugerah naib canselor dah. Hihi.

Takpe la. Tahun ni aku nak lebih berusaha lagi. Sebab...... Mungkin tahun ni last aku ngan company sekarang? Sape tau kan?

Actually takleh tido. Ntah apesal giat lah pulak survey harge dewan dalam tapak pesta Penang tu. Boleh tahan jugak eh harga dia? Takpe, kite buat list dulu. Lambat lagi ceritanya......Opsss...

Monday, January 14, 2013

Awkward!!

Aku rasa selama ni sape2 yg da kawen semua aku panggil kakak... Sejak kena belajar panggil yang lebey senior tu kakak zaman MRSM dulu... Sampai skang macam relevan la kalo nak anggap yang mana dah kawen ni semua lebih senior dari aku. Haha...

Tapi bila tetiba adik2 Incik Jep (hampir kesemua adik dia dah kawen) panggil aku kakak... Aku jadi macam... Err... Awkward.

Biasa aku pause skejap. Walaupon actually bukan communicate secara terus macam tengah sembang2 atau cakap dalam phone... Contoh macam, dalam fesbuk ataupon sms... Aku tetap macam pause skejap untuk digest sebab orang panggil aku kakak.

Seriously, selain saudara-mara aku, ex-jiran2 sekampung dulu, aku memang tak biasa langsung orang panggil aku kakak. Apatah lagi bila aku rasa.... Eh, lambat lagi ni aku nak jadi kakak ipar dorang...

Tengok saiz badan la... Sapa je yang baru kenal aku nak panggil aku kakak. Abes kuat pon dorang ingat aku sebaya dorang... Sedangkan Incik Jep aritu pun kasik no fon dorang untuk aku contact dulu masa pegi KL pun dia bahasakan dorang sebagai kakak kat aku...

Tapi serious la, kadang2 aku langsung lupa yang Incik Jep ni sebenarnya anak sulung dalam family dia... So memang patut la dorang panggil aku kakak...Selalu je aku lupa. Haha!!

Sunday, January 13, 2013

Married? No?

Sejak balik dari kenduri kawen membe aku waktu skolah rendah, si Zila tu, kemain lagi abang aku kenen2 berkenan kalo nanti majlis reception aku buat kat mana2 dewan available dalam kawasan pesta penang.

Pastu masa aku upload gambar aku ngan pengantin (yang nampak sangat aku tak cukup tingginye tu) cousin aku kat Singapore lak komen gambar tu cakap nak mekap kan aku time tunang nanti...

Tunang? Hah? Kena bertunang ke??

Aku plan buat whole day ceremony je kot nanti. Tapi lambat lagi. 2014 nanti kot....

Sebab Incik Jep nak balik 2014 nanti. Taon ni taon untuk kitorang pikir dan decide abes2 pasal future life masing2... Sebab... Err... Sama ada nak stay long distance relationship macam sekarang atau sebaliknya... Tapi opkos la nak duduk dekat2 kan :">

Dia cakap laa tanak balik taon ni... Diaaa laaa kataaaaa... Boleh caya ke tidak, wallahualam... Sebab taon lepas kata tanak balik, tetiba boleh tanya aku raya bila sebab nak balik raya pasal nak jumpa family aku, nak bawak jumpa family dia...

Nanti la bincang balik pasal tarikh. Aku pon bukannye pegi kursus kawen lagi. Apa benda plan nak kawen semua aku buat tak reti je lagi. Malas nak pikir. Tapi tentative hari kenduri tu dah ada la.

Plan hari Jumaat. Tatau lagi jumaat yang bila dalam taon 2014 tu... Pagi tunang. Haaa... Mabeles tak? Janji ade majlis tunang kecik2 jek. Sebab aku malas nak pikir buat keje 2 kali. Lepas Jumaat, baru akad nikah. Pastu lantak la nak photoshoot ke apa benda suka hati lah masa sendiri katanya. Majlis sanding, malam.

Suka hati nak berjimba sampai tengah malam utk resepsi majlis. Hari sabtu, rileks or acara2 kecik2 dengan family2 terdekat saje, ahad lagi la rileks sampai hari kenduri sebelah pihak lelaki.

Pack kan? Tapi aku rasa nak buat camtu je lah. So alaa tunggu je la kalo2 aku ade antar jemputan nanti... Jangan stress2 sangat pikir apsal aku blom tergerak nak kawen lagi. Banyak bende nak pikir kot. Bukan pasal majlis, tapi masa depan depan nanti. Sebab aku tanak antara aku atau dia stress pulak dengan keputusan yang dibuat atas desakan orang lain.

Haha.

Kalo korang google pasal long distance relationship, mesti macam2 cerita yang akan korang baca. Tak semua sweet macam cerita Ally Iskandar dengan wife dia Farah....

So, takyah la ye susah2 nak hint2 or kenen2 aku suruh kawen cepat2 or suruh lupakan dia dan cari yang dekat2. Its a big NO. Aku yakin dengan dia :')

Sunday, January 6, 2013

New family member

Haaa... Jeng jeng jenggg...




























Saspen tak???



















Comel tak saye? Haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...