Monday, December 31, 2012

Last day of 2012

Harini last day 2012.

Esok dah tahun baru.

Macam2 jadi kat aku tahun 2012 ni. Sangat happening dan meriah. Penuh dengan drama, gembira, sedih (tak la sedih sangat sebenarnya), bahagia.

Mostly memang bahagia je rasa 2012 kali ni sebab yang mana pahit2 tu semua aku dah buang jejauh. Aku nak jadik lebih positif untuk 2013 nanti.

Nak recap balik, banyak benda aku dah achieve dalam 2012 ni...

1) dapat lesen keta (bulan feb dulu)
2) bercuti ke cherating dengan kawan2 yang disayangi muah muah (bulan april)
3) tahu, tak bertepuk sebelah tangan (:P)
4) dapat iphone 4s (sblm raya, ehem!)
5) dah jadi permanent staff kat tempat keje...
6)sesi ikat janji tapi takde majlis dengan buah hati sambil berkenalan dengan family masing2 (seminggu raya)
7) bercuti ke sabah juga dengan kawan2 kesayangan muah muah (bulan 9)
8) dapat keta baru (lepas delay2 bulan 10)
9) jadi pengapit wedding Hajar.... Hahahahahahahahahahahahaha
10) buah hati pon da dapat keje tetap, so bertambah2 terase la hubungan jarak jauh antara kitorang...

Untuk 2013....

Plan bercuti ke Bali ngan kak syima lagi. Hehe...

Pastu takde lain dah kot. Mungkin akan cuba selesaikan apa yang tak selesai suatu ketika dahulu... Supaya tenang sket hati orang tak menggelabah cakap kita ni tak setaraf ngan dorang... Btw, ade aku kesahhhhh...

Plan kawen? Kalo panjang umo lah. Aku pun tak pasti aku dapat ke idup sepanjang 2013 nanti... Malas aku nak pikir advance2. Lagipun kitorang jenis go with the flow. Buat masa sekarang aku lagi selesa dengan long distance relationship camni... Tanya aku memang manjang je la aku tak ready nak idup ngan dia... Jauh satu hal, dia kena tanggung aku lak satu hal...

So kesempatan ni aku mintak maaf kepade sesape je yg bace blog ni yg dia rasa aku ade buat salah ke apa... Mintak maaf ye.

Sebab aku pun tak pasti berapa lama lagi aku mampu hidup... Aku kan pelik sikit, dari org menggelabah tolong pikir pasal bile aku nak kawen, aku plak pikir boleh ke aku idup utk setahun lagi nanti... Mati kan sesuatu yang tak dijangka.

InsyaAllah, panjang umo. Itu yg aku harapkan.

Sunday, December 30, 2012

Diari Platun

Blog ni last aku update adelah pade 23/12 haritu... Pastu senyap sunyi sampai la sekarang.

Padahal skang ni dah nak kene tido ni sebab esok keje... Last day keje utk tahun 2012. Pastu cuti, pastu rabu nanti dah kira sebagai keje di tahun baru. Haha.

Pehal tajuk diari platun?

Diari platun ni currently series yang aku boleh layan kat TV tetiap selasa. Sebab sesi ketenteraan dia lebih dari drama cintan-cintun.

Plus last week krismas adelah jatuh pade hari selasa maka citer tu takde pade malam tu. Pastu nanti new year pon jatuh pade hari selasa, maka mesti takde citer tu jugak nanti.

Hewhewhew... Aku adore gile dengan cerita tu sebenarnya...

Rindu gilaks dengan kehidupan zaman kadet yang pade masa kena hell semua2 tu masing2 down je... Tapi bila dah abes fasa camtu, bila sembang2 balik mesti masing2 tergelak2 balik teringat bende bodo2 yang sendiri dah buat semata2 sebab nak selamatkan diri dengan TEAM dari asik la kena denda :)

How sweet it was those days...

Bangun pagi dah kene standby-bed... Pastu baris pagi, check pakaian, pastu kawad or kelas hutan, pastu lunch, pastu lari balik pegi kelas hutan, or ethics, pastu tea time, pastu senaman petang or kelas renang or latihan tempur tanpa senjata, pastu dinner, pastu baris malam serah diri untuk "sesi ketahanan minda" dengan senior. Kira macam "happy hour" sampai pagi.

Tu la rutin 3 bulan pertama yang orang panggil fasa induksi. Masa tu blom start blaja/kuliah ikut course lagi... Dengan takleh outing, 7 hari seminggu takde cuti except ko sakit tahap nak meninggal. Haha. Takde la tahap nak meninggal, tapi boleh tahan laaaaaaa...

Sebab tu la berat aku masa tu dari 69kg, abes je fasa induksi tu berat aku jadi 48kg. Ha kau, memang lepas tu aku memang tak percaya la dengan produk pelansingan badan yang bersepah2 kat fesbuk tu...

So bile layan cerita tu balik, aku memang senyum sorang2 laaa... Teringat kot segala apa yg dorang lalui dalam citer tu memang semua benda tu aku penah lalui masa first year sebagai seorang kadet. Tapi first year je lah. The rest is history :)

Hehe... Tak caya aku penah jadi tentera? Meh jumpa aku tengok IC aku still kat blakang tu ada number tentera aku. Or bleh je korang nak check ngan kementah. Ade je rekod.

Gambar? Ade la dengan budak2 skot aku... Cube cari kat tag selongkar album ke mana... Aku malas nak cari. Heh.

Okey la nak tidur sudah... Malam ni takde orang nak dodoikan aku sebab internet aku da abes quota... :(

Buruk betul suara Incik Jep bila dah abes quota internet. Suara dia jadi ala2 optimus prime. Takpe lah. Memang da ngantuk pon :)

Hehe slamat malam semua.

Sunday, December 23, 2012

Hectic... Err... *part 4*

Nak citer ke part 4? Part 4 rasanya pasal balik je... Perjalanan dari Kuala Selangor sampai ke KL balik sebab nak amik keta waja Adi yg Jai gune sebelum tu agak lewat la jugak... Kuar dari Kuala Selangor pun dah pukul 3 pagi... Sampai KL balik dalam 4 lebih...

Pumpang2 dengan salah jalan semua dekat pukul 5 pagi sampai kat Kinrara balik... Memang tegar gila berjalan haritu... Dah la petang nanti konon aku plan nak balik pukul 4petang... Balik pon aku bukan terus tido... Nak jugak mesej ngan Incik Jep dulu... Maklum la, sini da 5 pagi Ahad, sana baru pukul 9 malam Sabtu... Kire dekat pukul 6 pagi gak la baru tido... Then pagi tu konon plan nak kuar jejalan lagi (peh, ade hati lagi tu) tapi dapat kuar dekat pukul 2 petang...

Ape gile pukul 2 petang nak rushing sampai dekat pukul 4 tu da boleh balik? Sementara nak redah KL lagi, nak cari parking lagi, memang pukul 3 lebih sampai kat Times Square tu. Kata nak masuk Midvalley memang tak dapat la, lalu je pun nampak keta beratur kemain banyak lagi...

Sampai Times Square je masing2 dah lapar, so beli la ramen. Haha. Aku amek Japanese nye ramen, si Atin belasah Korea nye ramen, Jai lak amik China nye ramen. Elok sesangat la kan... Haha... Pastu merayau lagi cari apape yang patut, pastu kuar balik Times Square sampai balik ke Kinrara sebab nak antar Jai balik da dekat pukul 7 malam...

Aku lak terus la kuar dari Kinrara ikut tol Subang, terus shot masuk highway dalam pukul 7.30 camtu... Jalan pun best dengan hujan segala... Keta berenti kenain banyak, redah je balik Penang... Singgah kat hentian Tapah kot rileks2 kan kaki, makan sket pastu terus balik Penang.

Pukul 2 pagi aku sampai depan umah. Pukul 8 pagi pastu keje. Cantek. Kene p keje ngan keta lak tu sbb moto abg aku rosak. Hurmm... Seminggu terus aku balun p keje ngan keta. Parking? Pandai2 la. Jangan kene denda ngan MPPP dah... So far seminggu parking free. Memang langsung pasni aku p keje bawak keta je laaa...

Dan yes, on the way balik pon Incik Jep still mesej2 tanye kat mana la semua, maka Atin yang dah single tu tak pasal je jadi PA aku tolong reply. Atin dah la single... Geram jugak la dier tengok kisaj PJJ aku ngan Incik Jep yang kemain mesra selalu... Kul 2 pagi sampai umah pon still antar report lagi kata aku da sampai umah... Ahaha... Kadang2 takyah report sangat pun, cuma kitorang kan jauh... Kadang2 amik tau la jugak ape yang pasangan buat... Tapi just amik tau je la... Pastu kalo cam bende bodoh2 je, memang kitorang buat modal gelak2 je la...

Kata nak gaduh sebab jeles ke apa memang tak penah ade lahhh... Tapi report pun selalunya report bergambar... Amik istilah pict it or it didnt happen... Cuma aku lupa nak snap gamba kat RnR Tapah tu je... Tak selera aku nak snap gamba. Melimpah ruah umat manusia kat situ...

Monday, December 17, 2012

Hectic Weekend!!! *part 3*

Part 3 dah? Phehhh memang hectic weekend aku ni kan???

Pas balik dari jumpe bakal mak mentua, tibe la masenye pegi ke destinasi yang menjadi punca aku ke KL. Yeah, jadi pengapit untuk kenduri Hafiz & Hajar di KL. So, stay la ngan mak Hajar ngan adik dia kat Duta Hotel & Residence. Tempat ni sejenis apartment. So sekarang aku dah dapat gambaran simple untuk rumah sendiri nanti yang bakal di buat umah sewa.

Punya la susah jugak nak mencari sebab area2 tu cam sesak, pastu rasanya orang2 kaya je lalu2 situ... Yang takleh blah tu, sebab cari hotel tu la rasenye keta kesayangan aku tu comot cam kuar bendang. Sebabnya kitorang belasah je berenti tepi jalan sebab nak call hotel tu tanye jalan tanpe memikirkan bahu jalan tu lecak teruk akibat hujan.

Pastu alhamdulillah, sampai juga... Letak beg, park keta, kuar balik berjimba ke Danau Kota dengan sepupu, pukul 2 pagi baru balik apartment. Try baju pengapit, sambil camwhore utk Incik Jep dengan baju tu <3. Pastu tido sekejap, pukul 5.30 pagi terjaga sebab Hajar sms cakap rehearsal pospone pukul 2 petang lak.

Kellasss kauuuu siap ade rehearsal... Nama pun majlis tertutup kannn... Memang tak nyesal la aku turun KL dan tak pegi kenduri bebudak opis. Eh, pehal kne pegi kenduri dorg... Tak jemput secara personal, takdenye aku pegi... Alaa dorang pon okey je aku tak pegi...

Kenapa kenduri ni ade rehearsal?? Rupenye sebab nak set masa, nak briefing ape sebelum, selepas semua... Nak kena bagi flow nampak cantik sebab jemputan bukan calang2 semua... Dato, tan sri, menteri pon ada kalo tak silap.... Aku rileks je chill... Kebetulan pengapit lelaki pon chill jugak... Kali ni pengapit adelah Subky... Haritu Farhan :) 2-2 pon good looking. So aku leh wat kesimpulan bahawa kawan2 Hafiz semua good looking :)

Nak takut pe bende... Sebab majlis tu nanti spot pengantin... Bukan spot pengapit... Layan la gamba kat bawah ni yang aku amik dan sepupu2 aku... Hehe...

Majlis ni juge baru aku paham dengan bende yg aku tak berapa nak setuju dalam majlis lepas... Rupanya cam ganti2 laa... Sebab kita nak raikan orang yang datang :) so kire aku mintak maaf la pasal statement aku haritu :P

Anyway kenduri dorang kat MATRADE tu sangat best. Lauk2 best, nasi best, semua best! Abes kenduri, kitorang shot pegi Kuala Selangor! Jumpa Kak Syima ngan Flora....

Tau tak? Pukul 5 pagi baru sampai Puchong balik padahal esoknye tu kan plan nak kuar jejalan, pastu konon nak balik Penang pukul 4 petang hari Ahad... Nanti la sambung part 4 lak. Haha



Hectic Weekend!!! *part 2*

Sambung part 2 lak kan panjang sangat....

Hari Jumaat tu plak kuar pegi beli sarapan ngan mak anjang pepagi... Hehe... Merasa la mak anjang naik keta aku... Hehe... Pastu dalam pukul 12 tengahari camtu kuar pegi IOI mall sebab nak cari restoran bakal mak mentua dari situ :P

Tapi sampai IOI je lah. Pastu huru hara sesatnye merepek2 bayangkan dekat 3 jam pusing area Puchong dan berkali2 call makcik Aishah tanye lokasi kedai dia... Memang kesian la kat Atin sampai tarik muka abes pasal stress aku pusing2 lat area situ. Nasib baik la Jai ade jugak. Sebab tu 3 jam je sesat. Kalo Jai takde, mau 8 jam sesatnya! Da sampai restoran tu..... Si Yaya nak makan lak...

Pastu aku curi2 snap gamba sebagai bahan bukti da sampai kat situ. Biasa la aku ngan Incik Jep... Picture it or it didnt happen. LOL. Gamba Yaya ngan makcik berbaju hijau tu (mak Incik Jep). Aku nk bergambar ngan mak Incik Jep tu, tunggu la time kawen nanti. Sebab tengah takde apape official relation ngan Incik Jep ni cam segan lak nak bergambar mesra2 ngan mak dier walaupon kitorang cam dah agak mesra.

Yang best, dpt makan free kat restoran tu. tak sempat nak snap gambar depan restoran tu... Tapi kepade yg berminat nak pegi, nama restoran tu adelah Az-aishah restoran. Dier area Puchong yang ade Tesco Extra yg baru buke tu... Sebelah ngan restoran Kawanku.

Hectic Weekend!!! *part 1*

Sejak hari khamis haritu... Sampai semalam pukul 2 pagi baru aku sampai umah kat Penang. Alhamdulillah semua selamat :)

Khamis haritu aku cuti... Nak abeskan cuti hujung taon la kononnye... So sebab haritu cuti, kebetulan kenduri Shahida kat Jitra Kedah, terus la pegi sana... Shahida ni roommate aku mase kat MRSM. 2 taon berturut jadi roommate dia. Segala peel aku ke apa dia layan dengan tabah. Maka rasa tak best lak kalo tak p kenduri dia... Maklum la sejak berkereta ni... Cakap je mana, ade bajet minyak ngan tol, insyaAllah sampai la aku ke sana :)

Sebelum bertolak pegi Kedah, beli sikit jeruk2 untuk bakal mak mentua. Hihi. Boley la kan janji ade... Padahal takut2 je pun nak jumpe bakal mak mentua ni sebab mase mula2 dulu tak banyak cakap sangat... Huhu... Cuak kot! Pastu terus bertolak pegi Jitra, Kedah...

Ingatkan sekejap la... Sekali kan, kuar pukul 1 petang, sampai tempat kenduri dekat pukul 3 lebih... Sesat kot. Biasa la Aslina dengan sesat jalan ni bak kata orang macam isi ngan kuku =..="

Best kenduri Shahida ni. Nasik best, bihun sup best, aiskrim best, semua2 la best! Makanan sedap2. Nasi kenduri yg berwarna warni ala pelangi (sebab aku tak kenal nama nasi ni) rasa cam nasi ayam! Sedap!!! Lauk2 dia pon best2. Aku tabg kenduri ni aku kira lauk2 je. Bende lain c decoration la pelamin semua aku kira last2... Hehe... Kire summary dia dalam gamba yang first tu la. Harus la kan muka aku kena ada dalam tetiap gamba. Haha...

Pastu kitorang kuar dari dewan kenduri tu dekat pukul 5 petang dah... Punya la haru kot nak kuar dari Kedah. Tetibe rasa Kedah ni besar gila sebab dalam sejam lebih aku tak nampak2 lagi sempadan negeri Penang sebab nak hala ke selatan nak pegi KL.

Bayangkan pakai baju kenduri bawak keta sport. Nampak cam ayu je baju kurung moden segala ngan shawl ala Najwa Latep... Tapi ha jangan cari pasal... Sebab kalo bleh nak sampai KL awal... Dalam perjalanan tu meriah la sembang aku ngan Atin. Kitorang berdua je, tapi meriah macam ada 10 org dalam keta. Aku agak nervous sebab drive sendiri pegi jejauh ni... Mana la biasa lagi... Naik moto penah la dari K.Selangor-Penang-K.Selangor...

Singgah kat RnR Sungai Perak. Kemain ramai pandang aku semacam sebab pakai baju kemain ayu, tapi kuar dari keta sport... Takde laki yg ikut lak tu... Brutal tak brutal pompuan ni... Haha... Singgah la rehatkan kaki kiri yg agak kejang sebab sejuk aircond pastu keta auto kan... Kaki kiri dok buat apa ja... Lepak ke tepi je la...

Makan minum lebih kurang, terus shot pegi KL... Tapi sebab malam, gelap dan aku agak silau, so laju tak lebih 100... Kire ok la kan, insyaAllah takkan kena AES la kot! Pumpang2 dalam keta siap karaoke sampai dekat ilang suara gara2 tanak bagi aku ngantuk, tgk GPS (waze app for iphone) sampai la kat umah mak anjang pade pukul 11.45malam... Tu pon agak hampeh la waze ni sebab dia bawak kitorang ke depan umah org India. Nasib baik tak turun bagi salam. Kalo tak lagi la malu.......

Sampai je terus salin baju, cuci muka, mesej ngan Incik Jep sikit, sebab nak tanye2 pasal restoran mak dier pastu terus aku pon pengsan sampai pagi.





Saturday, December 15, 2012

Jawapan pada persoalan



Thursday, December 13, 2012

Best la ada korang!

Aku bukan la spesis yang suka amik tau hal sekeliling, hal orang lain atau hal sape2 je. Aku lebih suka dengan dunia sendiri. Best hape... Buat hal sendiri, tak kacau orang.

Tapi masalahnye orang yang suka share macam2 dengan aku. Share in terms of friend la kan. Kat luar je. Dalam opis, sorry, aku kan takde kawan2 sangat. LOL. Anyhow bagus gak sbb aku pon malas sebenarnye nak amik tau pasal gosip sekitar.

Apepon, gembira gila ade kawan2 jenis dari macam2 bidang yang berkaitan dengan minat aku sekarang. Elok la haritu sembang2 pasal ni jugak ngan Om. Pastu dapat info baru lagi. Rasa macam... Awww... Bestnye tak terperangkap dalam dunia sendiri sangat sebenarnya. Haha.

Aku percaya yang kalo aku positif macam ni, ape pun terjadi, takkan jadi hal untuk buat aku down. Aku tau kekuatan aku. Kalo tak, sia2 la pengalaman setahun kena hell masa kat ATMA dulu. Haha.

Cakap pasal kene hell... Adoii tetibe rindu kat membe2 skuadron bravo. Baru aku ingat kenapa aku pilih kaler keta as biru. Semangat bravo tu masih ada. Hehe.

Sebenarnya nak cakap, aku cuti arini ngan esok... Jap lagi nak gerak p kenduri budak sebilik mase form 4-5, pastu pegi KL. Malam sabtu ni ade reception Hajar lagi. Sampai aku takde idea nak kena buat apa kat sana tu. Kata jadi pengapit ke pengiring ke tah la. Blur.

Yang mane yg kad kawen bertempek kat board, takyah risau... Aku mmg xdpt pegi pon kenduri korang. LOL.

Tuesday, December 11, 2012

Sayang Dia <3

Pagi tadi aku terjaga dalam pukul 4.15am camtu sebab... Ntah, tetibe je terjaga. Pastu biasa la pas jaga kan mesti nak kelebet2 phone tengok tweet si MakTakBetul. Pe mimpi tah aku boleh ketagih baca tweet sengal dia ni.

Tengah layan gelak kecik dalam hati sesorang tetibe je Incik Jep call. Heeee confirm la hati berbunge riang... Camne la dier boleh tau aku rindu gile nak sembang ngan dier :)

Tapi tak sembang sangat pon, sempat la dier citer pasal hari pertama keje dier... Oh ye dier baru officially start keje as a graduate engineer :) excited gila. I'm so happy for him... Selebihnya?

Haha dia tengah hang around dalam studio. Dorg tengah prepare nk jamming. Sempat la kan nyanyi satu lagu utk aku. Hihi. Suke suke... Plus practise utk bday party membe2 dorg. Yeay, secara tak langsung bertambah la manusia yg adelah kawan2 baik dia yg aku kenal. Dorang semua sweet.

Sempat jugak aku ternganga tgk sorang pompuan ni main biola. Biola dah la style bukan cam biola biasa2 tu... Kemain la cantik dengan warne biru nye... Pastu bentuk "S". Huwaaa aku mmg suka tengok org main biola, aku wish aku pandai main biola, tapi tak pandai pon sbb xpenah blaja.

Tapi first song tu adelah sangat sweet. Thanks lalink :)

Sempat la aku snap gamba dia tengah feeling2 nyanyi. Ye lah pening sikit aku tengok kamera dia ke sana sini sebab sibuk dengan mic lagi, nyanyi, tapi still jugak nk cakap ngan aku, bg aku tgk ape yg dia buat. Dun worry, aku bukan jenis kuat cemburu... Aku percaya je org yg aku sayang walaupon tak 100% :)

Lain kali menyanyi lagi ye waktu kite facetime2 nnt.

Gamba dier nyanyi. Haha. Aku blur kan muke sendiri sbb xpakai tudung dan juge nampak sangat baru bangun tido. Segan kot utk tontonan umum. Haha :D

Sunday, December 9, 2012

Irrelevant disorder

Aku rasa aku agak kurg normal la berbanding org lain...

Aku rase aku cam bosan da org asik tanye pasal kawen ni bila lagi, sebab calon da ade... Tapi honestly aku yang susah sangat nak buat keputusan.

Chill la wey. Kata haritu time raya, maximum 2 tahun masa untuk aku abes pikir masak2 pasal hal2 camni... Paling lewat aku kawen pon mungkin la time umo 29 nanti. InsyaAllah... Tempoh terdekat tu tak la kot. Tapi aku still berserah pade takdir :)

Aku sebenarnya susah nak accept cara orang sini wat majlis kawen, cara pembawakan diri dlm majlis, camne nak kawal majlis, etc. Pada pendapat aku banyak benda tak penting terhabes camtu je. Padahal sebenarnya tujuan nak introduce newly wed couple je... So, means makan or majlis simple2 pun dah kire ok ye tak?

Since semalam or in fact sejak khamis lepas aku tgk wedding preparation kawan aku yang aku rasa macam, dia sendiri takleh make up mind about majlis tu punya flow sebab each time aku tanya confirm aku dapat jawapan beza2. Aku tau dia nervous dengan dia cuba nak buat benda jadi se perfect yang boleh, tapi macam kesian plak jadinye.

Aku pulak memang bangsa blur tak sudah. Nak plak aku mana la follow majlis kawen2 artis kat tv so nak expect aku tau what next, what next memang tak dapek la nyahhh...

Tapi seriously keje kawen ni memang penat. Bukan orang yang tolong2 je penat macam aku ni laju je bab2 tolong2 kan... Tapi kat pengantin sendiri pon penat, especially kalo jenis family kecik2. Aku yang jadi pengapit a.k.a pemerhati senyap2 pon ade certain bende aku kurang setuju pasal cara nak control majlis. Entah la kalo view org lain camne, tapi utk org yg sayang gila2 kat family mcm aku... InsyaAllah aku akan pastikan benda yg aku tak berapa berkenan dalam majlis yg dah aku perhati ni takkan terjadi dalam majlis aku.

So, untuk plan dan juge perbincangan terperinci adelah memerlukan tempoh mase lebih dari setahun. Aku plak ade lagi setahun lebih tempoh masa untuk berfikir, plan, decide mana ok, mana tak ok utk future sendiri. Aku percaya Incik Jep pon sama. Dia rileks je focus pade study/kerjaya dia selama ni tanpe susah2 pikir ape pandangan org pasal dia blom kawen, pehal lak aku kene concern pandangan org pasal kenape aku blom kawen...

Selagi aku tak abes pikir, selagi tu la korang tunggu je la jemputan kawen aku. Kihkihkih...

Aku blom ready mental ngan fizikal untuk "berpenat" di majlis sendiri la weh. Alangkan semalam punya penat pun membawak ke harini apa lagi macam nak plan mc je utk esok... Haha...

Camne la plak untuk next week. Majlis kat KL tu... Aku okey, cuma susah sikit la nak cakap apa sebenarnya aku rasa, well, I'm just a friend... Maybe family dia pon tak perasan bende2 kecik2 yg aku nampak, tapi tu la aku... Susah kot detail sangat ni... Dan yes, memang susah nak bagi semorang puas hati.

Dan aku sebenarnya agak terkejut sebab dengar estimate total cost untuk majlis tu. Memang aku freak abes bab2 duit ni. Kalo boleh, apa yang aku cuba kumpul balik ni, aku nak invest pegi ke arah yg boleh buat aku puas hati dulu sebelum settle down.

Aku agak business minded sebenarnya. Tapi business minded aku bukan macam orang lain selambe je nak jual2 apape so that boleh influence orang utk jadi macam kita. No, aku bukan macam tu. Aku suka pikir bab business yang boleh bagi aku duit long term, dan benda tu takkan habis. Contohnya terlibat as property agent.

Masa mak dia cerita pasal kos majlis tu, kepala aku ligat pikir camne aku nk kumpul duit banyak tu, dgn cara yg cepat, pastu invest beli rumah lain as second/third house (sbb aku memang tak layak dah amik skim umah pertama tu) then bagi sewa. Haha. Banyak kot tempat aku pikir. Aku pon ade gak strategic planning.

Cuma aku agak regret la pasal umah kat Tmn Ilmu belakang unisel dulu tu. Haha. Aku ade apply, honestly. Tapi reject. Alasan dorg aku bukan staff, aku full time student dan still takde income dalam payslip. Ape punye takleh blah alasan.

Takpe2 sabar2. Susah la plak lari topic ni, dari tema skip2 pikir pasal kawen, leh plak citer nak invest beli umah. Seriously plan aku memang takleh blah.

Oh ye, kalo ade sape2 bace blog ni berminat nak amik umah kat Southbay Batu Maung, or mana2 korang berkenan area Penang (dlm pulau - under Koperasi Tunas Muda, Mah Sing Group or Setia Pearl) then nak consultation/ lawyer/ finance boleh email kat aku ye tanye. Harge umah dlm rm1.2mil- rm3mil. Or interested nak deal ngan lawyer property plg best yg aku bleh recommend dlm Penang, leh email aku jugak okey. Email aku; aslina.majid@gmail.com

Serious buyers only.

Wednesday, December 5, 2012

Wordless Wednesday #21

Akhirnye :3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...