Tuesday, July 31, 2012

Wahh!! Juniorku!!

Tadi tengok2 kat chatbox tu, lalu ternampak ini,

Laa... Sayangnye takde tinggal link ke apa kan... Boleh jugak melawat2 balik dan untuk pastikan betul ke tidak...

Sebab since aku pernah duduk Kuala Selangor, pastu dulu pernah ade sejarah sket dengan orang belah2 Sungai Besar sana nun, lalu dulu kerap la merayau2 area2 sinun sampai ke Sungai Nibong, Selangor tu... So, aku discover di Selangor pon ade Sungai Nibong dan Sekolah Kebangsaan Sungai Nibong...

Tapi aku Sekolah Kebangsaan Sungai Nibong kat Penang... Malangnye junior aku ni takde tinggalkan link untuk aku pegi menjejak dia... Kat fesbuk aku ade buat group untuk batch aku je... Tapi yang aku kenal je la aku boleh biar orang add... Yang aku tak berapa nak kenal... Perlukan penyiasatan lebih terperinci... Hehe...

Anyway, kalo bace post ni, datang la balik, tinggal2kan la link. Boleh saye pegi melawat :)

Monday, July 30, 2012

Chillex~!!

Sejak kena serang kat fesbuk bertubi2 (malangnya aku tak dapat nak attach gambar sebab aku tak buat printscreen... Tapi ade ngan orang lain printscreen itu) Aku cam sikit berdebar nak menghadapi harini... Yelah mana la tau kot2 budak2 tadika tu bawak asid ke simbah kat aku... Baru betul boleh saman tahap  guna 3 peguam bak kata mommy, Cik Apple Azahari...

Memang harini hari aku tak bercakap ngan semorang dalam opis, kecuali supervisor aku dengan kawan baik supervisor aku. Lain2 sori, aku tak layan. Email ngan sorang buddy aku pon agak tak semesra selalu... Siap ngan aku komplen, kene marah takpe, dari penakut, tapi serang fesbuk orang tah apape...

Serious sapa yang add aku kat fesbuk tu, sila la baca kemeroyanan budak2 tadika separuh akal tu. Nak mengaku opismate pun aku rasa segan nak mati... SERIOUSSS... Nasib baik la dorang pun taknak kawan ngan aku. LOL.

Nasib aku tak tulis dalam email tu je suh buddy aku tu SMS dorang ke, email ke, inform ke kalo berbuka sama2 kan dorang rapat kemainnn... Macam nak je suruh tulis... "Kalo nak jadi sakai, sila pi hutan... Tak payah nak tunjuk sakai dalam fesbuk... Sumpah malu nak ngaku opismate..."

Aku pon macam bajet dah buddy aku pon talam tah berapa ratus muka tah... Tapi dalam hati je lah... So, aku malas dah nak rapat ngan sape2 nanti... Lantak korang la ape nak jadi kan... Bukan masalah aku... Kalo kata nanti aku takde kawan nak makan lunch... Pegi mampos... Angah keje area2 situ kot... So, boleh makan sama2 nanti... Apa adehal... Baik aku lunch ngan abang sendiri ye tak? Jeles la tu kot kene harap ade kawan2 baru bleh idup... Apa punya peel tah...

Dorang perasan ke aku agak belasah dorang kat sini? Tapi kira aku baik lagi la tak mention nama... Cuma sapa2 yang ada add aku kat fesbuk, yang terbaca perang2 tu, tau la sape aku maksudkan... Lagipun kata dorang kan stalker aku... Kalo ade discover blog ni, nasib lah... Padan muke korang jugak... Memalukan je... Sangat2 lah malu aku rasa ada opismate cam dorang... Ishh... Kenapa ntah ditakdirkan aku ade opismate harap umo je banyak, perangai tak matang. Budak form 5 pun mengekeh gelak baca komen2 tak terpelajar tu... Kata je nak sambung master... Ishh... Incik Jep pon gelak2 tahap tak terkawal bila dia baca semalam... Tunang aku gelak? Haihhh...

Sia2 je aku anggap korang pandai selama ni... Rugi betul anggapan aku...

Saturday, July 28, 2012

Rival

Is it called a rival? Or whatever it is...

Since I have discovered that someone really hates me and yet almost influence others to do the same  (some of them may hates me earlier than she did), I feel a lil bit more enthusiastic to face my daily working days. Uh, it sounds so dramatically irony. But trust me, that was the only feeling could describe me towards the situation. Of course I'm extremely happy with haters. Heh.

Actually we have been through a "war" in a facebook status. I don't even know what was her problem, but suddenly she hates me that much. Haha. It started when I sent out email about my concern for the group. It may sound a lil bit harsh, but if they read it carefully, and think positive, they should have to treat it as a challenge. It was too frustrated to check their daily job and listed out errors they have been made. They claimed I treat them badly whenever they asking question. Tell me now, who did ever ask me a question???

The problem is they never ask. I told to fix WITH EXPLAINATION, they said I'm show off my talented. So, do tell me how am I suppose to help them if they not even help themselves?

Oh ya. I forgot. They're all so damn smart people.

Let it be. Smart people could not accept when average people trying to fix them. Always.

LOL.





Friday, July 27, 2012

Semangat Raya

Puasa pon tak sempat sampai seminggu, dah semangat gila nak beraya...

Punca dia adalah wallpaper phone yang nampak macam salam perantauan hari raya.


Sori la gamba webcam cam jahanam sikit kualiti dia... Maklom ah bertahun dah webcam ni pon...

Meriah kan wallpaper phone aku ade gamba Incik Jep berbaju melayu siap sampin dengan songkok semua... Meriah uolls!! Aku suuuuuuke sangat tengok lelaki berbaju melayu lengkap2 camni. Nampak kacak bergaya lebih dari pakai suit :)

Oh ye. 16:09 tu bukan time Malaysia eh... Kang ade lak cakap tu time2 keje kat opis lagi aku ponteng keje semata2 nak amek gamba upload kat blog ni... Tu waktu England sana... Masa ni time Malaysia dah pon 23:09... Kire2 11.09 malam gitu...

Haha... Nak tunggu dier skype balik ni sebenarnye... Bosan2 kan taip je mana sempat... Cukup la merapu untuk waktu ni... Sambung esok lusa pulak :P


Mesti ramai rasa nak muntah kan asal aku update je, citer pasal mamat tu... Dulu2 pon bercinta jugak, tapi takde ah serius atau kritikal sangat sampai nak kena update blog citer pasal pakwe sampai camni... Saje feeling2 nak jadi cam orang lain jugak... Update blog citer pasal pakwe. LOL

Thursday, July 26, 2012

Support Kawan2

Tengah best2 tido kan tetiba terjaga, lepas tu susah nak tido balik memang rasa sangat tak best. 2-3 hari dah aku kene camni... Nak kata terjaga sebab nightmare, takde mimpi ape pun... Tah laa... Pastu terkebil2 takleh sambung tido...

Dah takleh tido, kite pon cuci mata tengok2 sandal yang dijual oleh sorang kawan kat UK... Waaa... berkenan kottt... Cantik... Plus matching dengan baju raya... Hahaha... Cuma, saiz kaki sendiri je tak diketahui utk place order...

Sape2 minat leh aa search UK clarks sale kat fesbuk... Sori takleh letak link fesbuk kat sini sebab online gune laptop sendiri dan still takleh access bukak fesbuk macam haritu.... Wuaa sadis... BTW, tolong la support membe aku tu eh? Kasut2 dia lawa2 habaq hanggg...

Lebih2 lagi yang ni


Contoh je lah... Kaler yg ada ngan membe aku pon cam lain sket dari gambar ni... Dan bukan dier jual ikut website tu pun... Korang kene cari kat fesbuk... Alahai, kenapa la payah betul nak dapat url fesbuk page tu haa... Sebab, phone aku bukak fesbuk gune application, jadi payah sket nak copy url. Web browser phone aku plak asik hang je kalo bukak fesbuk...

So, sape2 yang tengah cari2 kasut raya, sila la bukak page tu... Dijamin harga lebih rendah dari original Clarks outlet dalam Malaysia ni :)

P/s: Tengah plan nak suruh Incik Jep belikan sepasang direct terus dari kawan tu :P

Wednesday, July 25, 2012

Hurmm...

Takde wordless wednesday untuk arini :)

Harini presentation kengkonon feedback QA atas error yang kaum kerabat opis buat. Salah yang saja2 punya salah. Salah yang macam tak patut sebab ikut common sense. Logik laa kan apape pon keje kite dengan real life kita... Memang patutnya camtu lah... Idup pon bukan la katun...

Tapi boleh bertahan sampai 3 group je kot. 1st group aku, second Salwa, pastu aku balik. Lepas break lunch, tak bermaya nak kuarkan suara dah. Paling meletops presentation aku ade gambar ni.


Mana korang berkenan?

Haha... Sapa pilih belah kanan tu sah la sewel. Sanggup teleng2 kepala masa driving semata2 nak tengok arah, ngan bacaan destinasi. Haha. Memang sumpah related sikit2 dengan keje aku.

Pastu... Next, sekarang aku hepi gila. Minyak moto hari2 penuh. Sebab Angah dah tukar kerja. Jadi despatch firma guaman ni. Kerja ngan anak kawan baik arwah. Kitorang ni, aku ngan abang aku tu takde masalah sangat berapa yang orang nak bayar kitorang keje tu gaji. Asalkan ade keje. Haha. Pelik tak? Orang umo cam Angah, maunye skang kejar gaji tinggi2... Dia lepak2 je keje despatch. Dah la tak bz, banyak jejalan... Abes dilenjannye Jonny... At least Jonny rase disayangi (kot?)

Actually harini ada jamuan berbuka puasa. Tapi aku rasa, sementara nak tunggu pukul 7 malam duduk dalam opis buat OT pastu gerak pegi hotel yang dorang biasa buat jamuan buka puasa tahun lepas, aku out dulu kot. Kepala dah macam berat je rasa... Bila2 leh pengsan. Kat Salwa, aku cakap emergency. Ade hal kuarge. Unexpected. Paham2 sendiri lah unexpected. Tu pun kalo ade orang tanya. Ala, sape je nak tanya pon... Kan ramai tak suka aku. Bahaha... Tadi present, speaking berabes... Sampai orang tanya dalam bahasa Melayu pon aku jawap dalam English... Lantak laa... Yg baiknye nanti, bukan orang lain, akuuu jugak :8)

Ni dah sampai umah. Update blog dengan bahagia.

Makan free? Takpe lah, anggap je takde rezeki.

Sunday, July 22, 2012

Perempuan Neraka

Sape tengok cerekarama semalam?

Tajuk Perempuan Neraka tu... Best memang la best sebab banyak pengajaran kat situ... Sampai kat twitter semalam bukan main ramai lagi menyumpah-seranah pompuan anak-beranak dalam cerita tu...

Cuma aku je tak puas hati sangat pasal details cerita tu... Especially part Hasyim cakap tinggal setengah je duit dia, setengah lagi masuk ASB... Pastu Intan cakap tinggal RM1200... Aku macam... Setengah abah kau, gaji driver lori RM2400 ke sebulan? Lagi banyak dari gaji aku sebulaaaannnn....!!! Aaaa...!!! Stress betul tetibe aku part tu...

Pastu dorang ade umah besar agam tengah2 bandar siap decoration kemain gempak ala2 panggil Eric Leong Casa Impian tu... Memang agak makan hati jugak la tengok rumah besar pastu ade macam2... Watak utama, Hisyam keje bawak lori, dan pak guard di sebelah malam, wife tak keje, but but but can afford ade rumah camtu yang value dia +/- RM350k kalo kat Penang. Location cerita adalah KL, apatah lagi harga property kat sana?? Makan hati aku jadinye. Aku nak beli Ford Fiesta pon kemain punya soal-siasat pasal financial aku sebab gaji aku below than expectation. Super makan hati dan jadi down sekejap.

Moralnya aku memang makan hati gila dengan cerita tu. Pedulikkan pengajaran pasal jangan layan suami kau macam tu, atau jangan jadi pompuan tak bertimbang rasa camtu... But, kita kat Malaysia la wey, c'monnnn... Walaupun orang bleh cakap itu cuma cerita, kalo jadi real life pon, mungkin rezeki dia sebelum tu menang peraduan apape bagi hadiah rumah, kereta, etc... Tapi ntah. Aku tetap sentap.

Plus tak silap aku kalo benda2 property masih lagi tak abes bayar, takleh main suka2 hati tukar nama kan? Macam rumah ngan kereta? Ke dah habes bayar... Aku heran lah, walaupun wife dia kawal duit gaji semua, tapi kalo wife dia boleh manage duit2 tu bayar abes property dia on time atau before time memang aku salute. Cuma perangai je tak berapa bagus sangat...

Serious. Berapa orang agaknye concern macam aku concern??

Friday, July 20, 2012

Hossi

Aku memang suka gila ngan lagu ni...



Memang suka gila2 lahh... Tapi lirik dalam ni belum tentu betul pon... Asal ade bunyi lebih-kurang dah la... Jadik je layan :)

"Tak ada yang bisa membunuh cintaku... Kepada dirimu... Pemilik jiwaku... 
Takkan pernah ada pengganti dirimu... Hingga akhir nanti... Penghujung hidupku..."
Apesal ntah touching gile kat part lirik atas tuh... Kadang2 feeling nak mati dengar lagu ni... Kadang2 buat lagu tido... Penah la jugak tempek dalam msg fesbuk Incik Jep... Dia macam buat tatau je... Sukahati dia lah... Tapi aku memang suka gile ah lagu ni... Macam jiwang2 tapi rock.

Jap. Jiwang ke layan lagu ni? Actually music arrangement dia pon aku admire... Gila beshhh~~!!

Blom tido ni pasal saje stay-up kot2 ade call... Kot2 je lahh... Aku sampai naik semput tengok bil tepon sendiri bulan ni... Sadis rasanya... Aku rasa sama banyak je kalo aku subscribe skype credits macam dier slalu buat... Sana murah la skype credit pasal memang matawang sana... Sini... Aaaaa...!! Sadis... Sadis...

Tapi lambat sangat kang, aku tido je tak kira apa... Bukan tak biasa cakap phone ngan dier sambil tido... Tak pasti la dier dengar aku berdengkur ke hapa sebab biasa aku call ke dia call ke, memang dia paling banyak cerita pun... Tak penah lak dia sentap sebab cakap sorang2 kat phone... HAHA...

Thursday, July 19, 2012

Tanjung Rambutan

Semalam tu aku mengada2 MC. Haha... Ntah... Bosan lak nak hadap muka orang2 yang memang terus-terang aku dah tak suka. Tak hadap muka pun, dengar suara sikit pon leh jadi jiwa kacau, meroyan tak memasal. Serious. Oleh itu, aku amik MC satu hari. Alasan? Period pain.... Wahahahahahaha... Camlahanat punya alasan :P

Pedulik juga kalo dorang ada baca blog ni. Lantak kau lah kan... Tu yang kuar gambar Wordless Wednesday semalam tu... Habes bosan... Pagi ni plak sebab aku macam overdose tido semalam, ye lah nama pun cuti... So, saje la update blog style pepagi buta camni...

So, alkisahnye tajuk di atas adalah kerana..............

Incik Jep ni boleh tahan sengal dia bab2 mengutuk aku... Haritu sebab bosan2 aku kene kuar dengan sepupu-sepapat, outing sebelum puasa kan... So, aku chat la ngan dier kat FB chat sementara tunggu makcik2 tu masuk kedai sana-sini nak cari baju lahh, purse lahhh, jam tangan lahhh, etc which is aku pon confuse sebab aku yang tua 10 tahun dari dorang2 tu pon pikir 7-8 kali nak membeli2 barang2 yang aku tak perlu sebenarnya on tight budget sebab nak bayar downpayment kereta hujung bulan 8 ni.


Memang entah apape je kitorang borak2 mase tu pasal kalo bercakap kat skype, masing2 malu la bagai, maka takde perbincangan berkualiti seiring dengan perancangan masa depan, tapi kalo chatting menaip2 ni, keluar abes segala madah pujangga la, perancangan masa depan, kutuk perli pon ada... Tak sure sapa berjangkit sapa sebab aku memang semula jadi perangai camni... Apape tak puas hati ke hepi ke apa ke mesti kena menulis... Kalo bagi peluang cakap nanti makin lama makin fade suara aku sampai ilang terus sebab cakap dalam hati konon orang lain boleh dengar. Tapi dia? Aku tatau. HAHA.

Dalam dier cakap konon humble la kan dier dah tua, takde sape minat semua... Alih2 cakap ade budak tak betul tunggu masa pegi Tanjung Rambutan, merangkap secret admire minat dia... Aku macam... Haaaaaaahhh!! Ada jugak dalam diam2 kutuk aku budak tak betul kannn... Tapi aku balas balik, yang dier layan tu kenapa kan... Haha... Sekali dier pon admit dier pon same jugak ader wire short-circuit dalam kepala macam aku... Hahahahaa... Okeyy... Pastu sebab tu la dier pun layankan je...

Then tetibe bleh kuar suggestion nak pegi honeymoon kat Tanjung Rambutan kaaannnn... FINEEEEE....

Apa best ha kat Tanjung Rambutan selain daripada Hospital Bahagia tu?

Gigih la aku google2... Sekali keluar macam2 link... Tapi paling menarik hati adalahhhh...


Antara gambar yang ade kat website THE ROOTS ECO RESORT. Pastu ada list macam2 xtvt tahap extreme2 yang ada kat sana. Great lah... Kitorang memang suke adventure pon... Menarik2...

Macam best je okkk... Jadik lahh honeymoon kat Tanjung Rambutan. LOL.

Ni la yang dikatakan sengal tak bertempat... Belum apape lagi dah plan segala honeymoon bagai... Hahaha...

Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday #9


Ceh ceh ceh... Saspen tak?

Posted via Blogaway & HTC Sense

Sunday, July 15, 2012

Jeles

Haritu Incik Jep ada tanya aku... Jeles tak tengok gambar2 dia ngan pompuan2 lain semua... Dia gigih bukak kebanyakkan gambar yang dia private untuk family dia semata2 nak bagi aku tengok... Well, aku kan stalker yang berjaya... Semua gambar aku tengok dah pun... Termasuk gambar2 boleh tahan liar dan komen2 nakal dari kengkawan dia semua aku dah study habes...

Kata berbelas taon duduk luar Malaysia... Standard ah... Amalina baru berapa tahun pon kemain tunggang-langgang twitter orang komplen dia dah tak sedar diri la hapa... Amende ntah... Suka hati dia la life dia kan... Kau sibuk kenapa...

Pastu aku tanya balik, jeles tu hapa... Haha... Gelak besar dia pasal aku tak jeles poooonnnn... Dah ko cakap tu kawan2 ko kan kejadah pulak aku nak jeles... Pastu plak ko blom lagi jadik laki aku pon... Plus ko jaaaaaaaaaaaaaaaaauhhhhhhhhhhhhhhhh sangat dari aku... Takde makne la jeles2... Siap dalam skype tu aku buat muka blank tanda tak jeles langsung... Dia agak mcm pissed off tengok muka blank aku... Haha... Aku jeles satu bende je. Sebab ko dah konvo. Ade masters plak tu. Yang tu sumpah aku jeles. Jelessnyaaaaaa!!!! Grrrr!!! *ketap bibir ala2 sexy gitu... Sexy my ass!*

Jeles la sebab aku tau satu subjek ni aku fail. Sebab buat tak tahu dan tak peduli. Alaa... Nanti aku buat lain bila ada kekuatan.

Pastu tadi... Tadiiiii... Ade sedara aku (sedara ke? Kire sedara seislam jugak la) Aku tak rapat sangat, aku pernah dengar nama je, tapi aku macam tak pernah jumpa sapa... Datang melawat kitorang orang Penang. Sedara dari Singapore lah... Aku plak mase tu nak kuar jalan2 cari baju raye dengan bestfren tu... Ada la mula2 aku dengar pumpang2 sembang, bahasa pun lain macam, so aku jadi macam... Amende akak ipar aku bukak sinetron Indon full blast volume? Tak sabar2 nak suh aku berambus kuar jejalan ke hapa...

So, pas siap2 aku pon kuar la tengok sape yang datang... Sekali, eh aku tak kenal pon dorang ni... Dengan bestnye aku pegi salam ngan makcik tu... Sembang jap ngan aku... Part paling best tu tanye umo aku brapa... Aku cakap 27... Wah, kemain laju dia cakap tak macam 27, kenapa macam budak2... Pastu gelak2...

Pastu pastu pastuuuu....

Dier cakap anak dia yang kat sebelah dia ni 28 dan SINGLE.

Waaaa.... HENSEM HABAQ HANGGGGGGG~~!!!

Macam pelakon sinetron Indon... Nama apa ntah aku tak ingat...

Tetibe aku jadik cam segan2 gitu... Sebab dia senyum alololooo dan muke dier blushing lagi la double alololooo... Suwitnye rase :P

Aku punye sipu2 segan sampai aku lupa nak tanye nama dia sape, ade fesbuk ke tak nanti boleh add... LOL

Berkali2 makcik tersebut stressed out yang mamat ni 28 dan single. Sampai aku jadi segan. Plus berkali2 jugak dia puji aku cantik. Kembang jugak rasa seketika. Orang tua ni jarang menipu. Haha :P

Sooo... Tadi calling2 Incik Jep. Aku hampir2 merajuk pasal orang buat tak layan je semalam kan... Janji nak skype tapi ke laut... Membe belanja pegi merayau2 celebrate konvo tak abes2. Pesen sambut sampai 44 hari 44 malam ke hapa... =..="

Aku tanya dia jeles tak sebab mamat ni terus join list crush aku sebab dia hensem gila. Rasa nak ngorat terus buat laki (kadang2 aku punya statement sembang ngan dia memang tahap mengarut dan over straight forward sket) Sebab dia hensem dan mak dia pun cam suka2 je cakap banyak2 kali kata dia single dan aku cantik, siap pesan beli baju raya yang cantik2... LOL.

Dia cakap nak jeles apa... Pastu siap tanya lagi umo berapa, orang mana, etc... Tapi sebenarnya nada cakap tu bunyi cam dah jeles dah... Alaaaa... Takyah cover la apa... Aku taaauuuuu... HAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Incik Jep jeles jugak sebenarnya tapi buat2 tak jeles... Lalala... I win!!

Friday, July 13, 2012

Adiah Besday



Sebenarnye besday aku kali ni, aritu... Takde adiah pun sangat... Cuma wish je dari kawan2 :)

Ingat takde la sampai bile2... Sekali buah ati antar poskad dari Durham... Masa dia p bercuti2 sakan tu hari...

Jadilah ada jugak satu hadiah tahun ni. Tahun depan katanya nak adiahkan aku anak. Eh.

Posted via Blogaway & HTC Sense

Sunday, July 8, 2012

27 Tahun

Macam tak caya je semalam umo aku dah pon masuk 27 tahun...

Kalo arwah ayah aku ade ni confirm dia gelak2 lagi kat aku... Mana tak nya... Aku 27, selalu hangout dengan cousin aku yang umo 17 tu... Siap nampak cam sebaya kot... Haha...

Anyway, alhamdulillah dah 27 tahun aku hidup di muka bumi ni dan harap2nye panjang lagi umo aku untuk menambah lagi amalan yang kurang, menggembirakan orang lain, dan apape je lah.

Hepi nye jugak bila mula2 ingatkan Incik Jep buat2 tatau je pasal birthday aku... Ye lah, orang lain sebok penuhkan wall aku kat fesbuk wish la apape semua kan... Ingatkan dier tanak ikut macam orang lain tu... Tapi last2 dier orang last wish... Waktu Malaysia dah masuk 8 Julai pon, tapi acceptable la sebab waktu sana masih lagi 7 Julai :)

Tetiba rasa dier sweetnye la jugak macam orang lain. Rase dihargai ^_^. Cit pooodah... Baru tulis kat wall dah rasa sweet... Buang tebiat betul aku :P

Ekceli bukan dia buat2 tatau... Tapi sentap sket ngan aku sebab aku tanak bagi nombor akaun untuk dier transfer duit sebagai adiah besday... Huu... Aku tanak kot adiah duit... Last year dia pos kad sekali ngan duit kat aku pon aku tak gune2 lagi. Sayang kot... Simpan je sampai ke sudah.

Pastu mase call, baru dia teringat masa dier pegi bercuti kat Durham, dier ade pos poskad kat aku. Takpe lah. Lagi bagus dari transfer duit. Lagipon dia belom jadik laki aku pon... Dah jadik laki aku nanti, kalo tak bagi nafkah duit tu, siap la aku dera dia makan banyak2 sampai gemuk. HAHA. (dia sangat particular dgn dier punye physical appearance ok?? Kalah pompuan. Eh, kalah aku!!)

Harap2nye jugak, kekal la kitorang sampai akhir hayat masing2. Amin :)

Thursday, July 5, 2012

Warna Kegemaran Saya

Aku baru perasan sesuatu...

Selama ni kemain la kan ngaku adore gila ngan kaler purple... Tapi hakikatnye aku takde la banyak sangat barang2 yang berwarna purple... Cewah bajet mistik la kan konon minat purple... Selalunya purple yang aku berkenan tu lebih kepade pink. Aku plak tatau la kenapa, pink tu macam terapi untuk aku tido. Apape bende dekat ngan aku kaler pink, mesti aku jadi pening2 pastu menguap tak tentu hala sampai hilang tatasusila (hyperbola)

Tapi sebenarnya aku ade baaaaaaaanyak koleksi benda2 berwarna biru... Dari biru nak hijau, sampai ke biru gelap sampai la ke biru air laut... Pastu plak tadi belek2 report pasal daily tracking, nampak macam budak2 QA ni buat tracking untuk bulan Julai, masing2 guna feveret kaler nak buat highlight report. Aku la ni start guna kaler biru. Last2 meriah aku tengok report tu macam2 kaler. Haha.

Jonny pun ada kaler biru2 sket. Dia bukan putih biasa... Tapi sebab dah setahun setengah aku tak pernah basuh apa lagi polish dia, jadi tak nampak sangat la warna kebiru-biruan tu... Kesian, tah bila aku nak basuh.

Kereta yang aku bakal dapat hujung2 bulan 8 (insyaAllah aku rasmi dulu bawak pusing merata kalo tak jadi ke US tu) pun warne biru jugak. Biru metallic cam nak gelap2. Alaaa... Pegi la tengok sendiri brosur Ford Fiesta tuh... Nak warne purple haritu tak dapat :(

So... Patut tak aku tukar feveret kaler kepada warna biru sekarang?

Benda remeh camni pon boleh jadi entry panjang kan?

Tuesday, July 3, 2012

Pelik

Bukak Nuffnang je aku jadi pelik sebab ade je referral aku dari blog yang aku takleh access pegi. Dier private blog dia... Takde rase nak invite aku jadi reader ke??

Pleaseeeeee....

Sunday, July 1, 2012

Marah

Semenjak-dua menjak ni kadang2 aku selalu kena marah ngan geng2 tido lambat sebab dorang cakap fb chat aku on, tapi bila tego tak reply. Macam sombong nak mati T_T

Entah la. Semenjak-dua menjak ni jugak aku dah tak pandai nak stay up lambat2 kecuali kalo memang dah janji nak skype ngan Incik Jep. Kalo tak janji pun, aku stay up pasal aku tengah runsing. Bila runsing, memang Incik Jep la jadi mangse call atau skype walaupun skejap, walaupun time tu dia tengah rush nak pegi keje. Atau kalo dier tengah keje, time break confirm call aku balik tanye kenape.

Wah call aku balik. Macam dier keje belah2 KL je call aku balik, atau aku call dia beriya2...

Memang aku dah jarang stay up. Elok pukul 10 malam, atau lagi awal pukul 9 malam aku dah lelap dah. Kadang2 lupa tutup lampu. Tapi aku cukup cemerlang bangun awal.

10 minit sebelum alarm aku bunyi (alarm aku set pukul 5.45 tetiap hari) mesti aku dah terjaga dulu. Pastu tengok la sape online, pegi tegur2... Atau tengok status sape best2 pegi la komen... Tapi biasanya kadang2 nampak Incik Jep online... Ye lah, sini 5.30 pagi, sana baru 10.30 malam... So, sembang2 je la jap... Pastu sini subuh, aku stop aa jap. Hehe.

Dah tak reti sangat dah nak stay up aku ni... Nampak sangat dah tua. Haih...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...