Wednesday, February 29, 2012

Perhimpunan Hijau.

Ahad lepas aku kuar ngan abang aku ngan family dia jejalan...

Abang aku ahhh... Nak pegi tengok pameran Karnival MINDEF tu... Kuar kul 4.00 petang camtu ah... Selalu kat highway tuh memang jem jugak ah kekadang. Pastu traffic light pon cam banyak kat hujung2 highway dekat feri sana tu... Wah describe macam la korang kenal kan Penang ni camne... Hahaha...

Tup-tup ade konvoi skali ikut... Mana tah nye konvoi... Siap bawak bendera UMNO, BN pastu tetibe ade bendera Negeri Sembilan... Confuse gak... Motip ade bendera N9 tu... Padahal peserta konvoi seme gune no plet wilayah... Kalo ade sesat pon ni hah cam dalam gamba... Siap sempat wat sign "peace" lagi... Cam tau2 je aku amek gamba dier...


Memang best ah time nih sebab dorang siap mention no plet keta abang aku lagi suruh ke tepi sket bagi laluan konvoi. Lagi best bila lampu merah pon kne jalan jugak coz kalo stop, dorang pon sangkot. So, kitorang ni cam escort jugak la secara tak rasmi. Hehe...

Ni plak time pameran tuh. Aku malas nak upload gamba lain. Nah, gamba aku pegang pistol. Siap sengih sampai telinga lagi. Abang aku cakap kalo camni la gaye nak tembak musuh, takde maknenye la kan. Nak tembak musuh kena muka serius. Haha....


Bila tah lagi nak camwhore kat blog sendiri kan... Haha... Jarang lak tempek muka sendiri kat sini... Sesekali harus la jugak menempek. Tapi korang nampak ke aku pegang pistol sampai 2 tu? Nampak tak? Nampak tak?? Haa... Berani kutuk ah memacam... Tembak kang... Piu, piu...

Pade penghujung hari, dekat2 nak malam, elok je abes pameran tuh, tetibe ade lak perhimpunan hijau ke apa nama kat situ... Tah aku pon tatau sebenarnya... Ada la jugak pegi tinjau2 masa mula-mula nak start event tuh... Kat bawah ni yang first gamba secara dekat. Kalo korang perasan ada kotak2 hijau dalam gamba tu, dorang susun kotak2 tu jadik "no lynas". Tapi nampak ape je sebab orang ramai berdiri kat kotak tu, so tak nampak... Aku pon tak cukup tinggi sangat nak tangkap gamba tuh...



Gamba yang kedua plak masa ni aku ngan family abang aku semua kami dok lepak kat taman permainan kat area Padang Kota Lama tu... Tetibe leh plak ade gaduh2 siap ngan kerusi terbang... Tapi tu la kan... Kamera cikai je... Baru nak snap kerusi terbang, kerusi tu dah landing baru dpt capture... Phone hang lak kannn masa tuuuu... Hahahahaa...

Aku tak join sangat pon perhimpunan tu. Sokong pon tak, tak sokong pon tak... Aku suka tunggu dan lihat je ape bakal jadik kat project Lynas yang dorang cakap untung berbillion2 tu... Tapi dengar citer kilang tu dapat pengecualian cukai lak. Celah mana mendatangkan untung pade Malaysia tah? Tapak dah bagi, facility dah sedia, manpower dah ada, barang pon ada, just "recycle" pastu jual kuar je ke? Transaction cuma antara kilang ngan pembeli je lah? Takyah cukai?

Baeknyeeee...

Nak request mansuhkan cukai untuk keta jugak la camni. Baru harge keta turun ye tak? Leh la sambar sebijik keta baru :)

Thursday, February 23, 2012

Jangan pandang luaran saje...


Aku rasa pakcik tadi mesti menyesal gelakkan aku dgn stiker kat moto aku.

Aku sibuk dgr lagu masa tu... tak jelas sgt pon dia cakap apa... tapi perasan ah reaksi dia dok gelak2 pasal stiker had laju kat moto aku dgn stiker selangor state padahal no plet penang... ada aku kisah...

Dah la gelak kat stiker, kutuk aku lg kata kaki tak sampai.... sementara nk tunggu lampu hijau tu mau jugak la dia agah2 macam nak ajak racing...

Berani ke?

Elok hijau je... teros aku pecut moto.

Ada jugak aku toleh. Eh? Mana pakcik tadi?? Takkan makan asap moto aku je... tadi iye2 sangat...

Len kali nak gelakkan orang, tengok dulu sape kau nak gelak... kang kene tinggal 7-8 tiang termasuk selekoh kang kau jugak yang malu....

Aku bawak moto, sejak2 lesen penuh ni, mana penah tak berani mati... asal sampai opis on time sudah. Ni baru moto. Nanti ada keta camne ah plak. Oh ye, akhirnye semalam aku pass jugak test keta...

Kena kumpul duit beli keta idaman. Hehe.

Posted via Blogaway & HTC Sense

Wednesday, February 15, 2012

Wednesday for wordless? Kejadah...!!

Harini rabu. Offday semata-mata nak test JPJ keta.

Tapi hancooosss... Hahahahahhh...

Fail dedua sebab kemalangan kecik. Aku rase bukan salah aku pon. Wakakaka... Sapa suruh semak sangat keta-keta duduk tepi-tepi jalan. 2-2 belah lak tu. Yg keta dari arah depan aku plak pon same gak budak amik test. Tapi dia makan jalan aku. Jalan sempit. Belah tester aku tu sebijik Wira. Belah satu lagi sebijik Honda Accord. Budak sama amik test ngan aku dari arah bertentangan nak elak Honda Accord tu sampai makan jalan aku.

Sudahnye aku yang tapau side mirror sang Wira tersebut.

Dah la semenjak-dua menjak ni Penang dah cukup jem pepagi buta.

Hari-hari hobi aku sejak shift pagi balik ni adalah menapau side mirror keta orang.

Ye lah. Dah nama pon gangster. Takkan gangster nak bersikap lemah-lembut lak. Harus la tapau sekali-dua. Harap-harap orang-orang yang aku tapau side mirror tak kira la masa hari-hari aku pegi keje atau masa test tadi tak baca blog aku ni. Sapa nak baca blog burok ni kan? Hehe.

Dan cam biasa. Repeat. Ala. Sama je harga pon. Repeat satu RM65, repeat dedua pon RM65 jugak. Takpe la pakej... At least aku akan berjumpe lagi ngan budak yang cuba nak tekel aku tadi. Bahahahaha... Sampai la balik punya la concern kan tanya aku ok ke tak... Sebab aku pon dah pucat gile pasal kena berpanas dan tunggu giliran sejak pukul 8 pagi sampai ke 4.30 petang. Memang lemau la jadinye.

Dia bleh cakap, "Yess!! Boleh jumpa awak lagi minggu depan"

Ohh cilakaknyersssss.........................

Nasib baik jugak yang bahagian 2 tu aku tak lepas. Kalo tak lagi 44 kali lebih kecewa sebab masa taklimat tu dia cakap, kalo lulus bahagian 2 tu, tapi bahagian 3 yang jalan raya tuh ade eksiden kecik, kira tak lulus gak. Mujur ah kan.

Start esok aku nak kena kuar lunch waktu lunch. Supaya boleh bertahan panas terik mentari yang membahang di sebalik gerai-gerai makan waktu tengahari di sekitar opis.

Selama aku skip lunch ni kan apa lagi sejak shift malam yang jarang sekali nampak kelibat matahari atau bercanda bawah mentari lebih dari 30 minit ni kan... Nak duduk kat tempat yang panas bawah matahari macam gerai-gerai waktu lunch tu pon aku dah tak tahan. Apa lagi nak turun opis 10 minit untuk beli buah dari uncle jual buah dan asam pon rasa tak sanggup. Ni tambah pulak time test tadi berpanas sejak pukul 8 pagi sampai ke 4.30 petang... Mujur tak pitam je. Migrain tu dah ade. Camne la dulu aku boleh melasak masuk ATMA kan... Skang sumpah tak tahan.

Punya la mengada-ngada tak ingat dunia kan...

Tapi takde plak kulit makin cerah ke hapa...

So, nanti kalo la rase-rase orang yang aku suka tu mungkin dah jumpa orang lain yang lebih sesuai nak buat teman hidup, harapnye bakal teman hidup aku nanti takde la masalah mempunyai kuarge yang duduk umah jenis panas membahang. Dah cakap awal-awal nih. Sape cakap aku bajet mengada-ngada, aku lempang. Awal-awal aku dah sound camni kat blog. Sapa suruh tak baca kan??

Tuesday, February 7, 2012

Minggu Yang Kalut

Selesai sudah minggu yang kalut dan penuh lakonan semata2...

Tak sangka Echorian semua pandai berlakon buat2 tekun bekerja walaupon sebenarnya sabtu haritu all day SYSTEM DOWN!!

Yang aku plak... Penat je pakai cecantik konon nak kena present. Tapi nan hado... Client nak tengok job yang cepat dan senang. Dah tu memang patut pon la sebab connection pon cam hampeh je.

Dah la cam hampeh... Sesape yang pakai YES dongle tu je leh access server tanpe putus2... termasuk la aku. Aku plak kene jadik ala2 SME haritu sebab SME sebenar kalut lak pi kursus kawen minggu tu. Adoiyaii... Pening gak aku nak handle sebab aku mana reti nak paksa2 orang ke hapa... Assign job pastu dengar rintihan team mates pandai la haku. Nak plak start esok aku dah join team lain...

Gambar bawah ni konon2 kenangan terakhir bersame team 7.1 (sekerat je yg follow ber-bowling) yang berjaya jadik pelakon terhebat mase lawatan client orang Aussie nun. Tapi ni gambar time bersuka-ria main bowling... konon release tension. Ahaha... Celah mana tension tah... tension takleh cuti ada laa...


Macam biasa, aku paling kecik dan terselit kat situ. Tudung hijau tuh. Wakakakaka...

Yeeeayy... Sok dah team lain. Tapi gaji tak naik2 jugak. Haish... Beban makin banyak.

P/S: oh ye, hepi besday atin... my lil sis! :D

Wednesday, February 1, 2012

Malware!!

Bende ntah. Dah la dari blog orang lain. Aku remove blog tu dari reading list aku ngan ape juge berkaitan pon still ade lagi.

Tutup jugak blog ni karang...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...