Wednesday, February 29, 2012

Perhimpunan Hijau.

Ahad lepas aku kuar ngan abang aku ngan family dia jejalan...

Abang aku ahhh... Nak pegi tengok pameran Karnival MINDEF tu... Kuar kul 4.00 petang camtu ah... Selalu kat highway tuh memang jem jugak ah kekadang. Pastu traffic light pon cam banyak kat hujung2 highway dekat feri sana tu... Wah describe macam la korang kenal kan Penang ni camne... Hahaha...

Tup-tup ade konvoi skali ikut... Mana tah nye konvoi... Siap bawak bendera UMNO, BN pastu tetibe ade bendera Negeri Sembilan... Confuse gak... Motip ade bendera N9 tu... Padahal peserta konvoi seme gune no plet wilayah... Kalo ade sesat pon ni hah cam dalam gamba... Siap sempat wat sign "peace" lagi... Cam tau2 je aku amek gamba dier...


Memang best ah time nih sebab dorang siap mention no plet keta abang aku lagi suruh ke tepi sket bagi laluan konvoi. Lagi best bila lampu merah pon kne jalan jugak coz kalo stop, dorang pon sangkot. So, kitorang ni cam escort jugak la secara tak rasmi. Hehe...

Ni plak time pameran tuh. Aku malas nak upload gamba lain. Nah, gamba aku pegang pistol. Siap sengih sampai telinga lagi. Abang aku cakap kalo camni la gaye nak tembak musuh, takde maknenye la kan. Nak tembak musuh kena muka serius. Haha....


Bila tah lagi nak camwhore kat blog sendiri kan... Haha... Jarang lak tempek muka sendiri kat sini... Sesekali harus la jugak menempek. Tapi korang nampak ke aku pegang pistol sampai 2 tu? Nampak tak? Nampak tak?? Haa... Berani kutuk ah memacam... Tembak kang... Piu, piu...

Pade penghujung hari, dekat2 nak malam, elok je abes pameran tuh, tetibe ade lak perhimpunan hijau ke apa nama kat situ... Tah aku pon tatau sebenarnya... Ada la jugak pegi tinjau2 masa mula-mula nak start event tuh... Kat bawah ni yang first gamba secara dekat. Kalo korang perasan ada kotak2 hijau dalam gamba tu, dorang susun kotak2 tu jadik "no lynas". Tapi nampak ape je sebab orang ramai berdiri kat kotak tu, so tak nampak... Aku pon tak cukup tinggi sangat nak tangkap gamba tuh...



Gamba yang kedua plak masa ni aku ngan family abang aku semua kami dok lepak kat taman permainan kat area Padang Kota Lama tu... Tetibe leh plak ade gaduh2 siap ngan kerusi terbang... Tapi tu la kan... Kamera cikai je... Baru nak snap kerusi terbang, kerusi tu dah landing baru dpt capture... Phone hang lak kannn masa tuuuu... Hahahahaa...

Aku tak join sangat pon perhimpunan tu. Sokong pon tak, tak sokong pon tak... Aku suka tunggu dan lihat je ape bakal jadik kat project Lynas yang dorang cakap untung berbillion2 tu... Tapi dengar citer kilang tu dapat pengecualian cukai lak. Celah mana mendatangkan untung pade Malaysia tah? Tapak dah bagi, facility dah sedia, manpower dah ada, barang pon ada, just "recycle" pastu jual kuar je ke? Transaction cuma antara kilang ngan pembeli je lah? Takyah cukai?

Baeknyeeee...

Nak request mansuhkan cukai untuk keta jugak la camni. Baru harge keta turun ye tak? Leh la sambar sebijik keta baru :)
Post a Comment