Sunday, June 30, 2013

Mohon Penjelasan

IAku confuse. Ada sesape bleh berikan penjelasan tak? 

1. Mee Bak Kut Teh

Perhati betul2 logo halal dia. Sorry la kalo blur. Yang ni logo halal Asean katanya. Next, jap gamba2 related dengan ingredient mee bak kut teh ni




Bak kut teh ada jenis vegetarian?!! *confuse*

2. Company yang sama, Mee Rempahan Sup


Logo halal dari Malaysia, tapi aku tak pasti la betul2 logo halal terkini atau bertahun sudah punya :-/

Related to mee rempahan sup



Jangan betulkan PC anda. Bahan dia memang sama. Maybe kopipes kot.


Ada sesapa boleh tolong bagi penjelasan? Mungkin yang keje dengan company tu ke?

1. Boleh ke satu company, kuar produk makanan segera, packaging lebih-kurang sama, tapi logo halal lain-lain?

2. Sejak bila bak kut teh halal? Siap vegetarian lagi.

3. 2-2 pun kandungan serbuk rempah adalah sama: Garam, serbuk cili, I+G, serbuk kicap soya. I+G tu menatang apa?

Saturday, June 29, 2013

Twitter

Aku bukan ah pengguna twitter yg tegar, tapi tetiap pagi pegi keje aku dengar hotfm, balik keje pon hotfm, ada la sekali tu aku perasan ada sorang caller ni dia memang seorang yang kelakar abes. 

Tahap yakin diri dia ni memang terbaik la setakat ni yang penah aku dengar. Dia ada slang2 indon. Aku ingatkan dia ni orang indon... Tapi call dari johor... Aku personally gelak tak berenti tiap kali dia call. Baru cakap "Hello" pun aku dah berdekah gelak. Kalo yang ni masuk maharaja lawak, memang aku takkan miss tengok lahh!! Confirm!!

So aku tweet la sesaje letak hashtag #amkrew. Memang aku jarang gila kot tweet. Tetibe tadi aku discover FBI pon retweet mende aku tweet. Rase macam... Waahhh... Takleh blah okehhh...


Hahahahahaaa... Jarang kot public figure dalam Malaysia ni nak RT aku. Nak plak bende aku tak mention langsung. Satu2nye artis penah reply aku adelah Maya Karin. Haha. Tu pon takleh blah. 

Okey la, lets wish aku punya harapan tu menjadi. Ada jugak RT suruh bergandingan dengan Abon. Kalo 2-2 diberi peluang sehari jadi penyampai radio, agak2 aku terus MC kot. Rahang terkehel akibat gelak berlebihan. Haha.

Sape selalu dengar hotfm tu mesti perasan kan sorang caller nama Ela...

Wednesday, June 26, 2013

Bakal "madu"???

Hahahaaa... Conversation semalam... Kau ade camni? Introduce bakal madu sebelom kawen? Wakakaka...


Tapi cepat2 cover yang tu anak cikgu bahasa korea dia... Mihihi... Adeihhh... Baru ingatkan bakal madu ke camne. Gempak weh bakal madu adelah orang Korea. Kau hadeee??? 

Maklum la, dalam tv semua tunjuk yang orang melayu ni kalo bermadu kuat pendengki. Korea aku tatau la cemana sebab Korea banyak tayang citer hantu je. Hantu yang sedih lak tu. 

Dulu penah kot bukak citer aku tak kisah pon kalo dier ade org lain ke apa, tapi jangan sorok2, but bagitau aku terus terang. Sebab aku lagi stress dengan sedih kalo aku tatau apape, tetibe je kne buang camtu saje. Well, this some kind of prove. Walaupon gurau2.

Oh ye, jam aku cepat 10 mins. Saje set cepat 10 mins, kang bile tak ingat cepatkan jam baru kalut nak siap2 pegi keje. At least aku ade baki 10 mins awal dari sampai keje ngam2. 

Sunday, June 23, 2013

5 tahun

Dekat 5 tahun aku punyai blog ni... Aku ade blog ni sejak lepas seminggu pemergian arwah mama. Entah apesal sunyi gila sampai kena buat blog.

Tetibe aku rase semacam sangat harini. Rupanya aku hampir terlupa, harini genap 4 tahun arwah ayah aku pegi. Lagi 4 bulan, genap 5 tahun arwah mama pergi. Semoga aku tak lupa la nanti.

Bukan aku lupakan dorang. Aku ingat je tarikh. Tapi bila tiba tarikhnye aku jadi tak sedar + lupa. Ah, bday sendiri pun selalu je lupa. Dah masuk hari baru, baru la teringat hari sebelum tu adelah bday aku. Bahahaha...

Memang aku dah lama move on. Aku cuba nak gembira2 jadi diri sendiri... Well, diam tak diam dah 4-5 tahun aku jadi anak yatim piatu. Eheh. Yatim piatu kan?

Mak takde, ayah takde. Ade abang kandung sorang je. Dan buah hati bakal suami yang aku sendiri pun tak sure bile nak jadi suami tu. Eh, jangan salah paham. Bukan dia yang elak, aku yang tak berapa nak ready lagi sebenarnya. 

Dia ada perancangan 5 tahun akan datang (dah tinggal 3 tahun pun). Aku plak up double dari dia. Plan aku sampai 10 tahun. Pastu baru nak mula plak tu. Haha. Kejadah ni Aslina oiii...!!! Sampai bile nak pospon bende baik ni hoiii...!! Adik ko si blogger (Huda Luna) yang paling rapat dengan ko pun dah dekat nak bersalin tu ha...

Entah la. Aku rindu kat arwah. Both. Tetiba je kan? Hurmm... Tapi takpe. Orang kata, orang tua dah takde, maka doa dorang utk kita dah terputus. Tah sape tah cakap camtu. Tapi aku yakin, dorang still jugak perati aku dari sini.

Plus aku ade lagi spare 2-3 pasang mak ayah angkat. Yang selalu tak lupa mendoakan kesejahteraan anak2 dorang, termasuk aku. Tak lupa jugak bakal mak mentua. Kuikuikui...

Tq, ma azizah + pa aziz, mak hasnah + abah kamal, ma sarah (+ pa yusoff (arwah)) dan bakal mak mentua, makcik aisyah + pakcik yg sy lupe namanye :)

Eh okeylah. Nak tido. Sok keje kot. Penang blom isytihar darurat jerebu lagi. Masih lagi nampak je jalan2 pada jarak penglihatan sepatutnya. Hurmmm. Gudnite! 

Saturday, June 22, 2013

Pucat

Muka aku hari2 lepas balik keje. Pucat kan? Tapi semalam special sket sebab semalam takyah stay buat replacement. Hahaha. 

Replacement abes khamis lepas. Sampai tak sempat nak contact2 incik buah hati.


Ni pon gigih letak filter bagi nampak dark2 sket. Kalo tak kemain cerah pucat gila aku. Ntah bila kulit aku mencerah pon aku tatau. Haha.

Sori la harini bosan. Maka kuar la 2 post merepek. Nanti kalo bosan lagi, kuar lagi post lain. Kbai!

Hurghhhh..!!

Aduhhhh... Bosan la 3 hari ni takde sape nak dikacau... Hurmmmm...


Dah la beberapa hari lepas pon neither me or him sempat facetime ke contact each other... Sempat whatsapp skejap2 je...

Waaa...!!! Benci betul laa long distance relationship ni... Hopefully next year je lah yang last macam ni... Hopefully la... Mampu berharap je la...

Aku takut lepas kawen pon still long distance jugak, cemana? 

Monday, June 17, 2013

Risau

Hurmm... Aku borak2 ngan abang aku... Dia bukak citer area umah aku da banyak umah kene pecah masuk...

Umah aku pon actually ade percubaan nak pecah masuk. Tapi rasanya gagal. 

No wonder la hari system down 2 hari tu aku balik awal sket tu aku tengok pintu dapo renggang. Dari dalam umah nak tolak balik bagi rapat memang payah sket. Tapi, kalo dari luar nak tolak bukak lagi la susah sebab kitorang sendal dengan tong gas.

Ya Allah, ade jugak hikmahnye system down, aku balik awal sket tu... Cuba kalo percubaan tu berjaya, aku lak blom balik... Takut gak balik tengok rumah dah lengang. Orang tolong clear. Nauzubillahiminzalik laaa....

Semalam plak mase aku nak tido, dah tido pun terjaga sebab ade bunyi bising macam orang selongkar2 barang blakang umah... Bilik aku lokasi dia agak blakang, tapi bukan blakang betul laa... Blakang bilik aku macam ada ruang sket, ruang tu lak wat longgok2 besi/barang2 buruk... Cuak gila kot. Laju2 aku tarik selimut sambung tido. 

Haishh... Takut gila weh.

Engineer

I came across this conversation just now;

Guy A: so ayah dia engineer la? Takut aku nk ngorat anak engineer. Satgi dia boh hantaran mahai2...

Guy B: tu la kite keje apa je, lagipun budak tu hot kot, tak macam budak sebelah kita ni (aku la tu), dressing sempoi je, ayah keje ape la, biasa2 kot...

Guy A: *langsung tegur aku* sorg je ke? Dari mana ni? Membe2 takdak ka? Jom ronda2 naik moto...

Aku: bro, aku tak kenal pon hg, tapi beragak2 la sket. Alangkan anak engineer pon takut nak tekel, berani2 plak nak tekel aku yg dah tentu2 engineer. Haha. Moto? Takpe la, aku naik keta aku je la eh. Bye.

Aku rase 2 makhluk tgh lepak tu dapat teka kot keta mana aku naik, sebab dari jauh nampak mcm ternganga... Hurmm... 

Tadi aku kuar memang sempoi je, tracksuit besar, tshirt kat dalam, sweater pooh, tudung. Touch up semua takde. Kata nak antar orang pegi klinik, pastu straight pegi hospital, harus la simple2 je... 

Tapi bila simple sangat camtu mesti org cepat je ingat aku ni budak2 skolah. Padahal taon ni da nak masuk 28 kot. 

Cemana aku nk dress simple2 untuk kuar skejap2 je? Takkan nak dressup macam time aku nak kuar jejalan dengan membe2 or dengan cousin2 jugak? Harus la ada time simple2 je...

Aku plak bukan la cun sangat macam Che Ta sampai nak beli nasik lemak depan umah pon nak kene pakai bulu mata palsu... Hihi...

Monday, June 10, 2013

Hurmm...

Aku tak paham la. Aku kan pesen cepat ingat, cepat confuse. 

Aku tanya je orang tu tunang ke nikah... Dengar kepoh2 tunang je, tapi siap pakai inai. Memang aku confuse la. Tanye leklok pon tanak jawap leklok. Suke hati kau lah.

Lagi satu, kalau tak penah rasa camne takde mak ayah, baik duduk senyap2 je. Takyah sebok2 sangat la nak macam2 semua?

Saturday, June 8, 2013

ABC...

Semalam aku nampak status membe aku yg pening dengan anak dia nak blaja ABC memalam.


 Sorry la nama kene crop. Haha... Ni mak dier dulu amik chemical engineering. 

Agak2 nanti kedepan2 kalo aku ngan Incik Jep, kitorang combine network dengan structural engineer la kot? So mungkin sekali akan kuar;

A for Arch
B for Bridge
C for Cable
D for Digital... etc...

Haaa nampak tak? Nampak takkk??

LOL. Aku tengah bosan. Actually stuck level lain lak kat Candy Crush tu. Haha. Saje update isi masa lapang. 

Hurmm... Ada ke dlm blog ni aku penah update pasal aku nak quit keje dlm masa terdekat? Tak silap aku, tu setakat plan je. Tapi plan tu pon macam tak berapa nak menjadi. Sape laaa rajin pegi sebar rumous yang berjaya buat supervisor aku panic sekejap tu? 

Musyikil. Ade org follow blog merepek ni lagi ke?

Sunday, June 2, 2013

Face-off mix & match. Haha!

Lepas edit gamba ni baru saye percaya rumours2 yang berkeliaran mengatakan muka kitorang sama. Haha...


Saya sayang "kembar" saya <3

Yeay!!! Finally....


Lepas dah level nih!! Aaa... Top 3 hokey..!!

Ape je aku nk update sebenarnya... Hurmm... Ye, Incik Jep da lulus proficiency Korean language dier. Dengan markah keseluruhan 82.5... 

Congrats lalink!!  Hewhewhew...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...