Monday, June 17, 2013

Engineer

I came across this conversation just now;

Guy A: so ayah dia engineer la? Takut aku nk ngorat anak engineer. Satgi dia boh hantaran mahai2...

Guy B: tu la kite keje apa je, lagipun budak tu hot kot, tak macam budak sebelah kita ni (aku la tu), dressing sempoi je, ayah keje ape la, biasa2 kot...

Guy A: *langsung tegur aku* sorg je ke? Dari mana ni? Membe2 takdak ka? Jom ronda2 naik moto...

Aku: bro, aku tak kenal pon hg, tapi beragak2 la sket. Alangkan anak engineer pon takut nak tekel, berani2 plak nak tekel aku yg dah tentu2 engineer. Haha. Moto? Takpe la, aku naik keta aku je la eh. Bye.

Aku rase 2 makhluk tgh lepak tu dapat teka kot keta mana aku naik, sebab dari jauh nampak mcm ternganga... Hurmm... 

Tadi aku kuar memang sempoi je, tracksuit besar, tshirt kat dalam, sweater pooh, tudung. Touch up semua takde. Kata nak antar orang pegi klinik, pastu straight pegi hospital, harus la simple2 je... 

Tapi bila simple sangat camtu mesti org cepat je ingat aku ni budak2 skolah. Padahal taon ni da nak masuk 28 kot. 

Cemana aku nk dress simple2 untuk kuar skejap2 je? Takkan nak dressup macam time aku nak kuar jejalan dengan membe2 or dengan cousin2 jugak? Harus la ada time simple2 je...

Aku plak bukan la cun sangat macam Che Ta sampai nak beli nasik lemak depan umah pon nak kene pakai bulu mata palsu... Hihi...
Post a Comment