Sunday, June 30, 2013

Mohon Penjelasan

IAku confuse. Ada sesape bleh berikan penjelasan tak? 

1. Mee Bak Kut Teh

Perhati betul2 logo halal dia. Sorry la kalo blur. Yang ni logo halal Asean katanya. Next, jap gamba2 related dengan ingredient mee bak kut teh ni




Bak kut teh ada jenis vegetarian?!! *confuse*

2. Company yang sama, Mee Rempahan Sup


Logo halal dari Malaysia, tapi aku tak pasti la betul2 logo halal terkini atau bertahun sudah punya :-/

Related to mee rempahan sup



Jangan betulkan PC anda. Bahan dia memang sama. Maybe kopipes kot.


Ada sesapa boleh tolong bagi penjelasan? Mungkin yang keje dengan company tu ke?

1. Boleh ke satu company, kuar produk makanan segera, packaging lebih-kurang sama, tapi logo halal lain-lain?

2. Sejak bila bak kut teh halal? Siap vegetarian lagi.

3. 2-2 pun kandungan serbuk rempah adalah sama: Garam, serbuk cili, I+G, serbuk kicap soya. I+G tu menatang apa?

8 comments:

Anonymous said...

kompius........................kompius...............................kompius.................

Anonymous said...

dah la depa p letak 1 rak ngan barangan halal laaaaaaaaaaaaaaggggggggggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii la kompius sesapa yang rajin boleh la p survey tengok kat pasaraya tu (sori nama tak boleh habaq cari sendiri yerk)dalam penang ja kot ada rasanya.

ururu said...

adeh.. hari tu aku ade simpan nombor pusat halal. lepas aku tuka fon. nombor tu tinggal dalam fon lama.

bagi aku. boleh je ade logo halal berlainan (pade 1 packaging)..

kalau ade logo halal bukan dari jakim pun ok je.

cume kite (rakyat Islam malaysia) lebih yakin kalau jakim sendiri yg cek dan bagi logo halal tu. tul tak?

aslina majid said...

Haha aku lagi la cuak kot dengan bak kut teh tu... Dah la kalo ko gugel mana2 or pegi sendiri mana2 kedai... Mana jumpa bak kut teh version guna kambing biri2 ke, kambing ke, lembu, unta, etc as main ingredient... Tanye org hokkien, bak tu sendiri mende pe... Hoho... Pastu tup2 ade tanda halal. Memang tepuk dahi kot aku jumpa ni...

Sylarius Yusof said...

Kat Tesco Ampang rilek je letak sebelah-sebelah brand A1 ni. Aku tak perasan la pulak wujud rupanya megi perisa Bah Kut Teh yang ada logo halal ni. Tapi surely, logo halal tu bukan logo halal JAKIM.

Logo tu, kat kotak Koko Krunch pun pakai kalau tak silap.

Iriene said...

Setahu I, supnya di buat dari herbs/rempah ... maka vegetarian (takda meat). Tapi kalau was-was, do avoid.

suerafe said...

kalau was was baik jangan makan hehe :)

Boni Kacak said...

Bak kut teh maksudnya bukan babi ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...