Wednesday, December 29, 2010

Random #50

Malaysia menangggg~~!!! Kira menang la kan... Menang dengan aggregat 4-2. Walaupun kalah sikit je dalam game tadi. Eleh. Sikit je pun.

Hip hip horreyyy~~

Lambat update plak. Keh keh keh...


Tak sia-sia aku buat camni tadi... Elok-elok lepas Malaysia score first goal. Sebenarnye ada kaler hokeh... Tapi macam biskut la... Jap ade jap takde. Entah apahal TV1 memang tak dapat langsung dalam umah ni. Ini pun memang sampai half-game la aku godek-godek nak betulkan.

1st Lucky Draw by Misz Nana :D

Harap-harap lucky draw kali ni ada la sikit LUCK pasal tuan punya blog sendiri datang jemput turut serta dalam lucky draw dia kali ni. Heee...


Kemain lagi kan siap print-screen. Punya laa berhajat untuk luck dalam lucky draw dia... Maklum la aku dengan lucky draw ni agak tak berapa nak kamceng sejak tadika lagi....

Oleh itu marilah join beramai-ramai serta bleh usya-usya tengok apa benda syarat beliau letak kat SINI.

1- Wat entry - Check!
2- Letak banner - Check!



3- Follow?? Lama dah follow... Ehehe... - Check!
4- Letak link dalam entry dia - Check!
5- Tag seorang blogger bertuah - Check!!

Blogger bertuah YANG KENE TAG itu adalah.............................


Yaaa... Cik Hadra a.k.a Epalejau.

Random #49

Sape menang malam ni agak-agak eh??

Bukan ape... Timeline twitter aku... Mende kat fesbuk semua sibuk-sibuk boom bang boom bang pasal Indonesia suka buat lawak cerita macam-macam punca kekalahan dorang haritu...

Dari laser sampai ke dukun.

So, malam ni pasukan Malaysia sila la buktikan anda sememangnye mantap lagi hebat bukan guna benda-benda bukan-bukan untuk menang.

Nanti aku buat entry lain pasal benda-benda mistik ni. Compare dari zaman dulu-kala sampai ke zaman sekarang. Ingat benda-benda mistik ni takde usaha nak majukan diri ke? Lagi advance kot dorang.

Tuesday, December 28, 2010

Banyak Tanya Betul!

Ini lama dah ni... Wakenabeb dengan Si Epalejau... Haha... Memandangkan idea semua ilang dibawa angin lalu oleh sebab sakit perut secara hatrik 3 hari berturut-turut... So, baca je la tag nih... Lama da kot simpan, harini baru terhegeh nak buat.

Instruction : once you are tagged, answer all the questions honestly


Person who tagged : Hadra a.k.a Epalejau.
Starting time : 7.19 am on Tuesday (28 Dec, 2010) ---> How come so early???


Name : Aslina. Ok la. Nak lagi short? As.
Full name : Nor Aslinawati Abdul Majid
Sibling(s) : I'm 5th from 2. Hah? Confused?

eye colour : Dark-darker-darkest brown. Or actually black. Yet, still wanna put brown at first place. *GEDIKS!*

Shoe size : 4 or 5. *Alahai keciknye... Tskk...*
Hair : Black n wavy curly dats makes people too envy wif ma hair. HAHAH!!
Height : 150 cm.

What are you wearing right now : T-shirt n track bottom.
Where do you live : Currently in Kuala Selangor.
Favourite number : 7.

Favourite drink : Ice lemon tea. Or milo ice. Or lime juice. Or air-suam-sudah-kerana-ianya-percuma.

Favourite month : Any month(s) that got any public holiday(s) that should be carried foward to Monday.

Favourite breakfast : Rarely having great-great-great breakfast. Got FK's cafe's nasi goreng always make my day. HAHAHAHA~~



-Have you ever-

Broken a bone : Just a lil' crack. Not yet broken.

Been in a police car : Once. They gave a lift for me n my friend coz we missed the bus to class. T______T"

Fallen for a guy/girl in a short period of time : ALWAYS!!!

Swam in the ocean : Rarely have chance since grown up. Huhu....

Fallen asleep in school : When the lectures was extremely-super-duper-extraordinary BORING!!

Broken someone's heart : Let me calculate again... Maybe more than 10? OMG!!

Cried when someone died : I'll only cried after almost a year they're gone. Honestly.

Sat by the phone all night waiting for someone to call : Oh, now I never sat by phone. I'll sat by laptop waiting for a call using Skype. Hey... It is free maaa...!!!

Saved e-mails : It is just about me forgot to delete it inside the inbox. No intention to save at all. Honestly.

Been cheated on : Many times. But at least they gotta reason eventho its a lie. Who cares anyway. No heart feeling at all. But if it is about MONEY... I'll remember it for the rest of my life and will always find a way to revenge.



-What-

Your room look like : Simple and messy as it could be.

What is right beside you : My garfield. Handset? Wait... Where could it be anyway, but I heard a text message ringtone. WHERE IS IT????

What is the last thing you ate : Two currypuffs. Afraid to eat heavier than that coz it has been almost 4th day I'm surviving extreme stomach ache... :'(



-Ever Had-

Chicken pox : On my first day of should-be-in-primary-school. Holiday... Wehee~~!!!

Sore throat : Rockstar always like that.

Stitches : Cant remember if I had one or never.



-Do You-


Believe in love at first sight : Not really. Haha.

Like picnics? : Of course-lah!!



-Who-


Who did you last yell at? : My nephew. Couldn't remember when and the reason.

Who was the last person you danced with? : My nephew. Last few weeks ago. HAHA!!

Who last made you smile? : My new friend, Azlan. Hehe. :)



-Final Questions-

What are you listening to right now? : My neighbour yelling out loud at her daughter.

What did you do today? : Just feed my cat, Flora. I just woke up-lah!!

Are you the oldest? : I'm the youngest. Eventho I'm surrounded by younger fella, but still I'll claim I'm the youngest coz I'm petite small. HAHAHA~~

Indoors or outdoors? : Depends on my moooooooooooooooooooooooood.



-Last person who-

You talked to on the phone ? : Fazar. Told me he's arrive in front of ma house together with ASSIGNMENT. *Sigh!*

Made you cry? : Nobody. All my friends wanna see me laugh and joy every time.

You went to the mall with ? : My housemate.

Who cheered you up ? : All my friends includes Flora.



-Have you-

Been to Mexico ? : Haha. Never. But in my wishlist. :)

Been to USA ? : Not yet. Also in my wishlist :)



-Random-

Have a crush on someone? : Currently... My new friend tu kot... Sape suruh he's been such a wonderful friend kan?

What books are you reading right now? : No books around me. No, no, no...

Best feeling in the world? : When loan been credited to account~~!! Weheee~~ I'm no longer kemiskinan... T______T

Future kids name? : Easy to remember and simple. No need to be loooooooooooooooooooooooong and complicated. But it should consists of good meaning too...

Do you sleep with a stuffed animal? : Haha... Yes... It always garfield. *Blushing*

What's under your bed? : Monster. Rwarrr~~!!!

Favourite sport (s) : Sleep. Hey!! It stimulates good metabolism when you have really good sleep with some amount of time what... So, it should call a sport too!!

Favourite place : Beach. Or whatever it calls if it is situated nearby a wide and beautiful blue sea...

Who do you really hate? : CHEATERS!! They used to be ma friend but not anymore. Oh, by the way... I never actually hates my exs. Because I'm the one who screwed them up. HAHA...

Do you have a job? : Not yet. But maybe in the next few months ahead. I wish to have one.



What time is it now?: 8.17 am on Friday (28 Dec, 2010). Phewww~~ It took me almost an hour to complete.


p/s : with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people.

Tag 15 people?? What???

*Faint*

Thursday, December 23, 2010

Random #48

Mane adik-adik aku yang amik PMR kali ni?? Takde nak bagitau result pun... Ini rase kecik hati ni...

3 orang je pun...

Neway apape pun aku nak ucapkan tahniah untuk sume budak-budak yang dapat result PMR harini. Tak kisah la cemerlang ke tidak... Exam je pun... Chill laa.... Nanti SPM pulun betul-betul plak lagi ehh...

Tuesday, December 21, 2010

Soklan Formspring

Haritu aku dapat soklan secara random dari Jumie dekat formspring tuh.

Macam dah lama pun soklan dia... Tapi aku baru bukak aritu dan baru je jawap. Soklan adalah berbunyi:

Which one do you prefer? Big wedding or small wedding?

Wah kau! Tibe-tibe font jadik besar. Haha...

Jawapan typical selalu aku dapat dari kawan-kawan aku semua nak buat super-duper-extraordinary-grand macam mana-mana wedding mereka yang berkemampuan sampai tatau nak buat apa lagi dah dengan duit....T.T

Memang ah tak salah buat grand-grand kot. Tapi ikut kemampuan dan jangan sampai jadi membazir.

Pade aku plak aku biasa la mesti nak lain dari orang lain, oleh itu aku prefer small wedding. Paling ringkas dan ade bende-bende yang perlu je. Macam tak teringin plak aku nak buat grand-grand ni. Pastu plak nikah je terus. Aku taknak tunang-tunang ni.

Tapi entah la tak sure la aku boleh buat ke tidak wedding yang small-small ni jemput sedara-mara terdekat je. Then rakam event tu pastu letak je kat fesbuk. Ramai jugak tahu nanti kan? Dari gaya abang aku haritu macam kemain lagi sibuk kumpul-kumpul maklumat pasal sedara-mara dengan kawan-kawan dier nanti senang nak pegi memanggil katanya. Dah la cara tu macam beriye-iye je nak suruh aku cepat-cepat kawen. Apakah calon pun takde... *Sedih*

Tatau la kenapa tapi memang aku nak sangat buat simple-simple yang boleh dan takde melibatkan perbelanjaan yang banyak. Gerun kot aku dengar-dengar sekali event, walaupun cuma bertunang pun makan belanja dekat ribu-riban. Apatah lagi kenduri semua nak grand habis. Paling-paling tak banyak kerenah pun hangus jugak dekat RM20k untuk satu-satu majlis. Lagi sadis aku dengar ada yang sampai pinjam dengan bank semata-mata nak buat kenduri kawen. Baik buat loan tambah aset. Buat loan untuk kenduri kawen ni semata-mata nak ikut standard orang ni bukan elok sangat pun.

Banyak aku perati la kan... Ramai sangat yang iye-iye ikut adat. Nak kene ada itu, nak kene ada ini. Ohh... Macam-macam... Tak salah pun kan kalo buat simple-simple kan? Ikut rukun yang ade. Kan senang? Pastu kalo buat simple abes mula la timbul fitnah macam-macam kata pasangan tu kene kawen paksa la... Dah terlanjur laa... Kene tangkap khalwat laa... Ishhh... Jahat tuuu mulutttt...!!!

Lagipun reason aku nak buat simple-simple ni bukan ape... Sebab aku takleh nak attend kenduri kawen kawan-kawan... So, nanti kalo aku invite dorang... Ntah-ntah dorang plak takleh datang ke... Bukan ape... Ade setengah orang ni jenis ingat sikit sape datang, sape tak datang, kalo yang tak datang tu, nanti dier balas tak datang jugak... Elok-elok aku bajet banyak-banyak satgi macam rugi je tibe-tibe ramai takleh datang...

Tapi memang sengaja tak pegi pun walaupun boleh pegi... Haha... Ade rase macam aku akan makan penyepak tak?? Sile sepak aku skang... Keh keh keh...

Harap-harap jugak la bakal laki aku nanti yang entah sape-sape dalam kategori malang tu nanti pun sama macam aku jugak taknak wat wedding grand-grand sangat... Huhuhh...

Nak suruh wat grand boleh sebenarnye... Tapi sponsor la segala-gala mana-mana yang patut... Hahahah...

Apa motif entry ni sebenarnye? Merepek lebih umpama tension sebab umur da nak masuk 26 tahun depan tapi masih single serta sedey sikit dengan si Sol yang beriye-iye target nak kawen pade umo 25 tahun. Aku pun dulu ade gak target camtu. Tapi macam nampak gayanya bakal da lepas jeee dan aku masih single... So, takde membawa apape makna la di situ. :'(

Monday, December 20, 2010

Random #47

Pherghhh!! Pherghhh!!! Pherghh!!!!

Kuala Selangor kini dah maju sikit kalo dulu cuma ada kepsi sampai dua, pizza hut, tesco, oldtown white coffee, secret receipe, al-ikhsan, sun inn hotel,

Tapi skang dah ada panggung wayang dengan tempat main bowling.

Sumpah jakun sekejap.

Sunday, December 19, 2010

Random #46

Punyaaaaaaaaaaaaaaaaaa laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa susah mau update bila kat Penang ni. Broadband entah apape. Dah la guna laptop pinjam pun. Ahh... Sekali lupa nak update apa kan...

Sorry la lama tak update.

Tapi best jumpa kawan-kawan lama harini. Sambil makan rojak dan kambing golek. Fun ouhh...

P/S: Esok pepagi nak balik Kuala Selangor. Doakan saya berjaya bangun pagi-pagi yang sangat pagi untuk bergerak balik. =D

Tuesday, December 14, 2010

Random #45

Dah selidik selak-selak stalk-stalk fesbuk semua, baru aku sedar... Cousin-cousin aku, anak-anak sepupu aku ramai support Arsenal.



Hahaha...

Kecuali anak buah aku si Mirul tuh. Dia big fan Christiano Ronaldo. Dulu M.U, skang Real Madrid kan?

Eleh. Ape pun nanti Arsenal vs. Manchester United.

Arsenal kalah atau tak, aku tetap macam nak balik Penang. Gila apa dah 3 bulan dah tak balik. Rindu ouh. Tapi abang aku macam kasik tak kasik je... Abang kandung laaa... Ape kejadah abang bentuk lain?

P/S: My recent "darling" adalah penyokong Kolam Hati a.k.a Liverpool. Patut mintak klesh awal-awal ke tidak?

Sunday, December 12, 2010

Random #44

Baru aku tau ramai kawan-kawan aku yang semester ni final semester (sama macam aku tapi aku konon dalam kategori extend padahal tidak ni) tak dapat loan.

Dalam kepala ni dari haritu dah kemain plan nak jadik "ah long".

Sapa-sapa mau pinjam duit bleh jumpe lepas loan masuk. Interest 10% je. Tak mahal pun. Bleh bayar ansur-ansur kalo suka.

Ngahaha... Bongek. Mentang-mentang la amik satu subjek je. Maka loan pun melimpah ruah tak sedar diri banyaknye.

Saturday, December 11, 2010

Random #43

This is MY VERSION.

PMS = Pre (or Post) Money Shortage.

That is what happen to me right now. T_T

Friday, December 10, 2010

Henset Yang Tak Canggih

Finally henset aku dah bleh accept MMS, dan bleh online macam biasa~~~ Yippa~~

Dia macam tau-tau je aku da berkira-kira nak tukar enset nanti ni. Tapi....

Kalo dia masih buat perangai display SMS macam ni...


Dikala aku tengah randomly SMS dengan lebih dari 5 orang dan lebih dari 3x dapat SMS camni tanpa ketahuan punca sapa yang reply, waktu line super-duper clear full bar siap ada 3G lagi... Memang tak ragu-ragu aku nak pegi tukar baru.

Ugut ni. dengan harapan henset sendiri boleh baca ugutan ini. HAHAHAHH~~

Sayang wohh nak tukar enset nih. Walaupun ada kamera dan nampak murahan, tapi henset ni la ada kamera PALING SHARP untuk tangkap gambar "nota-nota-separa-berkat-yang-boleh-bertukar-jadi-toyol-secara-tiba-tiba-dikala-kecut-perut-tak-ingat-rumus-yang-banyak-super-lahanat-masa-test"

Dan jugak berjasa kat library. Sebab aku malas nak pinjam buku. Apa ko expect nak amik nota satu chapter je tapi kene pinjam sebijik buku yang sangat tebal sebab takde kad access nak guna mesin fotostet? Baik aku main snap-snap je. Takde nak bawak beban buku mahupun nota fotostet.

Enset ni da buruk?

Hmm... Yang sliding tengah yang ilang tu still boleh ganti baru dengan harga RM25. Dan jugak calling-calling yang cuma bleh dijawab menggunakan loudspeaker tu pun boleh fix balik dengan harga bawah RM100. Dari aku nak tukar gune enset idaman hati yang berharga bukan main lagi mahal seperti RM1000 ke atas. Sudahnya tak reti nak guna jugak. Dah la jenis touchscreen plak tu si idaman hati.

Memang parah la si idaman hati kalo dapat tuan jenis super ganas macam aku ni. Sikit-sikit nak baling phone, sikit-sikit nak baling phone.

Takpe la sebab henset ni dah ok, jadi loan yang ada balance begitu banyak tu nanti boleh digunakan untuk beli makanan yang banyak-banyak dan merasa makan makanan mahal-mahal secara berleluasa simpan dalam ASB dan biar dia banyak-banyak faedah nanti boleh bayar balik secara banyak-banyak sekaligus. :D

Tuesday, December 7, 2010

Random #42

Aku penah post pasal "Bagi Dirimu" tu dulu. Alaa... Lagu mellow-mellow tu la. Rupenye tajuk asal adalah "Hanya Kawan". Sape lagi nak cari lagu tu rasanya bleh la pegi link ini. Siap bleh download lagi lagu tu nanti. Sila-sila la layan diri ok?

Credit to Ehoza.com punye forum la pasal sebelum ni aku tatau langsung pasal lagu ni rupanya kat situ. Entah makhluk mana ntah passing kat aku dan aku betul-betul tak ingat.

Random #41

Tibe-tibe aku rase aku suke ngan lelaki yang betul-betul tak reti masak. Haha. Imagine how sweet they are if they hardly try to cook something for their lover.

Hehe. Macam arwah ayah wat mase arwah mama demam. Comel gila ok gigih memasak sampai nasik goreng that suppose to be sedap with tempting color, tiba-tiba turned out to be super-duper MANIS?


Haish... Rindunya kat dorang...

Sunday, December 5, 2010

Bosan... Sangat-Sangat Bosan

Sekarang aku ada penyakit cepat bosan secara terlampau. Sampai nak tengok muka sendiri kat profile fesbuk pun da tahap bosan gampang.

Entah apa benda yang merasuk aku pun tatau. Tapi yang nyatanya aku senang fokus kat sesuatu... Kalo menarik sangat mungkin amik masa yang lama untuk sampai tahap hilang konsentrasi. Lepas tu bosan forever. Tak pasal-pasal.

Mase tengah konon hangat couple pun lebih kurang. Bukan setakat hangat couple je la. Suka/admire orang pun sama. Mula-mula tu bagai nak rak suka la, macam fanatik abes. Sikit-sikit nak stalk. Sikit-sikit nak stalk. Lama-lama dah bosan. Pastu buang camtu je. Memang wajar sangat la rajin clash.

Macam mana la bakal laki aku nanti kan? Eh? Ada ke manusia yang boleh layan kerenah aku yang cepat bosan dengan sesuatu nih? Sampai tahap nak tengok muka sendiri pun bosan.

Ni la antara punca kenapa dalam bilik aku yang kat umah sewa ni tak terdapat cermin kecuali cermin depan henset. Kalo kat umah tu takleh nak buat apa dah sebab meja tu memang sejak arwah ada lagi dah wujud cermin.

Haish... Bosan... Bosan...

Ade ubat tak? Sape-sape tolong?

Friday, December 3, 2010

Random #40

Congrats betei pade kawan-kawan yang jenis nikah+kawen SENYAP-SENYAP. Yang bercinta senyap-senyap lepas tu kawen. Yang dah dapat anak. Yang macam-macam lagi la secara senyap-senyap. Termasuk jugak yang baru-baru bertunang secara senyap-senyap.

Ke aku yang tak amik tau pasal korang ni? Eh, selama ni aku peduli pasal apa je hah?

P/S: Yang baru declare couple bagai nak rak tu takde plak nak SENYAP-SENYAP ye. Laju je berita sampai. Huhuhh...

Tuesday, November 30, 2010

Baa... Baa... Cakkk!!!

Cuba korang tengok sofa kat bawah ni.

Macam takde mende pun kan? Rileks je sepah-sepah tak terurus macam selalu.


Tapi... Nanti jap. Sile fokus kat bawah sofa tu... Fokus... Fokus... Fokuswadinata.. :D



Tu... Ye... Bawah tu kat anak panah tu... Apa bende tu ahh??

Jeng... Jeng... Jenggg....

CAKKKK~~!!!


Ehh... Tak jelas la... Jom kite selak-selak zoom tengok...


TADAAA~~~!!!

Patut la cari satu umah tak jumpe... Rupenye dier tido kat secret location... 
Taknak orang kacau dier tido la tu... :p

Bayangkan "memerang tanah" besar camni tido dalam kain bawah sofa tu. Mane la tak koyak-rabak barai bawah sofa tu... Actually sejak kecik lagi dier ngan Jacob (sob! sob! sebab da ilang tu) suke tido dalam tu. Mungkin dorang feeling-feeling tido terapung macam dalam buaian kot kat situ... Tapi lama-lama nanti kain tu koyak-koyak, cecah lantai mesti dah takde feeling-feeling camtu kan? Ciannn...


T.T

Bile dier tido gaya terbongkang camni aku ske sangat gelar dier "memerang tanah". Tatau knape.

Monday, November 29, 2010

Kene Tag Rupanya... [Part 3]

Ok... Ni last part... Akhirnye abes jugak tag nih. Ini baru 25 facts camni. Nasib baik la mintak 25 je. Kalo mintak 100? Dah tentu muntah-muntah korang membacenye. Sebab aku suke nak letak facts dan huraian. Ni semua akibat badi report thesis yang tak abes-abes haunted idup aku laa nih...

#19] Baby-baby kecik semua suka aku. T.T

Yang ni paling takleh blah. Budak-budak yang jenis tak suka orang pun bleh suka ngan aku. Ehehehe... Mungkin dorang ingat aku ni kawan-kawan sebaya agaknye. Kadang-kadang mak-mak baby-baby tu sendiri terkejut bile anak dorang macam peramah secara tiba-tiba dengan aku. Padahal apa benda budak tu cerita pun aku tak paham. Setakat nak iyekan je tu bleh la. Tapi aku pun suke jugak baby-baby ni. Comel jek. Budak-budak kecik pun suka gak. Tapi yang 5 tahun ke bawah laa... Yang umo lepas-lepas tu... Tengok la cemana... Kalo jenis dengar kata, aku layan je... Kalo nakal... Siap la aku cubit-cubit je kang... Ahaha... Geram-geram-geram.... :D


#20] Suka modified makanan.

Ini kebolehan semulajadi. Haha... Modified ikut sedap tekak sendiri je la. Setengah orang mana suka style aku bila handle makanan. Ada ke korang jumpe manusia yang gile mencicah keropok goreng dengan milo panas-panas? Aku la tu antaranye. Nikmat wohhhh... Atau pernah korang makan kuah asam pedas yang sikit cair dengan bihun? Konon-konon feeling-feeling bihun tomyam la kan... Tapi sedap apa. Cuba laaa... Best wooo...


#21] Tak pernah bercita-cita masuk bidang engineering.

Ini pun fakta. Cita-cita aku mula tetap nak jadik arkitek lepas kene tazkirah dengan cikgu kaunseling pasal tak best jadik pembunuh upahan. Konsisten je sampai sekolah menengah dengan minat aku yang suka melukis. SPM pun amik seni kot... Nak kira aku punya hasil lukisan, zaman skolah-skolah dulu, tiap-tiap kali ada kerja umah seni, mesti aku punya hasil antara yang terpilih menghiasi art gallery. Rajin join pertandingan melukis... Tapi entah camne ntah aku memang tak suka nak pegi interview-interview untuk amik art ni, terus la terbabas ke engineering.


#22] Tak reti nak marah orang secara serius.

Aku memang tak reti nak marah orang. Kalo aku tengah marah gile teruk camne sekalipun, tibe-tibe orang yang aku marah tu gelak-gelak tengok muka aku... Serta-merta aku akan cool down dan tumpang gelak sama. Memang fail la. Siap kat ATMA dulu tu ada 2-3 orang senior buat personal course untuk aku tentang cara-cara nak jadi tegas. Kalo tak pasal dia, sampai sekarang pun aku tak pernah nak tegas. Setakat tegas tu boleh la nak harap sikit-sikit. Tapi nak garang menyinga tu... Tak dapek laaa...


#23] Suka emo pada benda bukan-bukan dan bukan benda hidup.

Contonhya korang tengok sendiri la kat status fesbuk aku tu. Huhuhh...


#24] Tak pernah serius dalam relationship.

Punca utama aku rajin clash. Haha. Memang tak pernah amik serius. Sebab aku pun tak confident orang akan serius dengan aku. Ntah kenape ntah. Tapi aku tak pernah la nak frust menonggeng tahap dewa ke apa... Aku cuma akan frust gila-gila kalo apa yang aku usaha tu tak berbaloi dengan apa aku dapat. Contoh dalam hal-hal akademik la. Kalo setakat boifren... Datang dan pergi suke hati korang la. Takde lagi senang idup aku... Muahahaa... Tapi bile tengok makin ramai kawan-kawan da kawen ni tibe-tibe jadi risau jugak la. Tapi masih cool lagi. Hahahaha.... :))


#25] Imaginasi overrated tinggi.

Imaginasi dah tinggi. Pastu tambah dengan habit suka predict mende-mende negatif serta mengarut-ngarut. Kadang-kadang tak masuk akal pun ada. Selalu la jugak orang cakap lain, aku boleh imagine mende lain. Memang melampau jugak la kadang-kadang tu. Tapi takpe la. Dari segi pozitipnye... Maybe dier membantu brain development dengan lebih kreatif dan kritis sapa tau kan?? Hehe... Tapi memang nak kene imagine tinggi-tinggi pun kalo nak senang masuk apa benda yang aku dah belajar. Tapi bab imagine mati akibat kene kejutan elektrik waktu nak kira current dalam circuit tu memang agak melampau. Heh.


DONE!!!

P/S: Yang 20 orang tu.... Takyah laaa kan???

    Sunday, November 28, 2010

    Kene Tag Rupanya... [Part 2]

    Ahaha... Sambung semalam punya cerita tag. Kat mana kita?? Oh, ye fakta ke-9...

    #9] Membesar dalam negeri/negara yang kecik.

    Sejak kecik aku membesar di dua tempat. Pulau Pinang dengan Singapore. Ahaha... 2-2 tempat adalah kecik di mana nak pegi mana-mana pun sekejap je sampai. Sebab tu masa kecik-kecik kalo arwah ayah nak bawak jalan-jalan pegi umah mak sedara kat Ipoh ngan KL, dia punya teruja tu macam ajak naik flight pegi oversea. Konon jalan jauh gila la. Lepas tu suka la nak buat muka kesian suruh berenti kat mana-mana R&R. Sebab nak beli jajan. Padahal awal-awal lagi arwah mama dah siap buat bihun goreng buat bekal dalam tupperware besar. Lepas tu merantau ke Perlis. Pun kecik jugak. Tiba-tiba kena sambung study dekat Selangor, terus jadi batak. Lebih-lebih lagi masa mula-mula Unisel ni pindah ke kawasan pedalaman tu. Mula la rasa kenapa la Malaysia ni besar sangat T.T


    #10] Tak suka study.

    Sejak skolah rendah lagi aku ada habit ni. Memang tak suka langsung nak buat apape revision. Sekarang ni je macam terpaksa. T.T Ini juga merupakan punca kenapa aku kene reject untuk interview contoh pelajar masa skolah rendah dulu-dulu. HAHA. Ye lah. Aku mana ada life yang nampak macam struggle gila nak dapat terbaik. Keje aku balik skolah, layan tv sampai lebam. Ada homework, baru buat homework. Abes homework, layan tv. Pusat tuisyen pun tak pernah kenal apa benda tu... Apatah lagi nak jejak ke situ. Nak kata tiba-tiba aku baca buku... Hmm... Curi-curi baca majalah Gila-Gila yang abang aku beli secara senyap-senyap dalam bilik abang aku tu ada la... Sebab majalah tu jugak masa umur 5 tahun aku dah pandai membaca sebelum pegi tadika. Sebab aku rasa musyikil je dengan cerita abang aku. Nampak gambar katun lain, tapi abang aku macam cerita lain sebab dia malas nak layan aku yang banyak tanya sangat. :D


    #11] Sejak kecik sampai sekarang mempunyai kurang dari 10 orang kawan perempuan yang rapat.

    Sebelum aku tadika, arwah mama je kawan aku. Masa aku tadika, ada la sorang kawan pompuan kat tadika dengan kat umah. Yang kat umah ni putus sahabat lepas aku gunting rambut doll dier. Huhu. Kata main saloon-saloon. Kena la potong rambut. Budak-budak sebaya aku kat kawasan umah aku semua lelaki. Masa sekolah rendah pulak, kawan-kawan aku yang awal-awal adalah budak-budak cina pompuan. Dari dorang la aku bleh cakap cina sikit-sikit. Tapi Hokkien la. Sekarang jangan harap la nak ingat. Banyak dah lupa. Sekarang pun kawan-kawan aku berapa orang je pompuan. Memang kurang dari 10. Harap dalam fesbuk je ramai. Tapi tak semua aku rapat. Add sebab pernah satu skolah je. Dan mempunyai mutual fren yang super-duper ramai.


    #12] Tak suka shopping mall.

    Bosan gila kot. Dah la sejuk dalam shopping mall tu. Kedai pulak banyak tak kena dengan cita rasa aku. Melainkan certain floor yang ada jual gadget-gadget. Ataupun floor yang banyak kedai makan. Letih kot nak jalan 1 shopping mall tu. Cukup la sekali pengalaman aku ikut akak ipar aku marathon 3-4 pasaraya untuk cari baju raya-kasut raya-seluar raya anak-anak buah aku. Huhuh... Dia yang puasa steady. Aku yang takleh puasa plak kemain la teruk letihnya. Kalo nak lepak... Aku lagi suka lepak tepi pantai. :D


    #13] Suka gadget tapi tak mampu beli. T.T

    Jeles tengok kawan-kawan yang ade macam-macam gadget. Aku pun nak jugak. Tapi tak mampu nak beli je. Sedih. T.T Tapi aku sedar. Banyak bende yang lebih penting dari gadget tu. Tu semua kemahuan je. Lagipun still boleh cuba-cuba bila ada promotion ke apa kan? See... Bleh guna secara percuma gitu. Tapi takde la sampai aku nak berumah kat tempat tu semata-mata nak explore satu-satu gadget tu sampai puas hati.


    #14] Ada "kuda peliharaan" bernama Jonny.


    Citer banyak pun tak guna. Letak gambar sudah. Mesti kenal kan mende ni? Paling star dalam blog ni.


    #15] Suka komplen cerita hantu kat tv.

    Jangan tengok cerita seram dengan aku kalo taknak mood seram tu ilang. Sungguh! Tak caya tanya Kak Syima. Benda seram-seram boleh jadi bahan gelak. Haishh... Aku jugak jenis suka sangat dengan kegelapan. Kategori berani-berani ayam jugak la aku ni pun. Hehe.


    #16] Perangai tak macam umur sebenar.

    Takde kesedaran diri bahawa dah umo 25 tahun. Tapi perangai macam masih belasan tahun. Dah rupe pun lebih-kurang. Pegi mana-mana pun mesti ada orang nak check IC tengok betul tidak umo tu. Pernah kena tahan sebab polis tu sangka lari dari rumah. Paling berat dia boleh tuduh curi IC kakak. Sejak bila la arwah mama pernah beranakkan seorang kakak untuk aku... Huhuhh... Camne nak nampak matured eh?


    #17] Sangat suka benda-benda kiut.

    Rasa macam nak picit-picit!! Masa kecik-kecik pernah picit anak ayam sampai tinggal nyawa-nyawa ikan sebab geram sangat. Mujur la beliau dapat diselamatkan. T.T


    #18] Sayang kucing.

    Takleh tengok kucing yang tak dapat kasih-sayang. Tapi kalo kucing tu jenis dengar cakap ngan paham bahasa laaa... Kalo tak, terpakse bersikap kejam yang tak berapa kejam sangat. Ye lah. Sampai hati nak jentik telinga je pun. Nak buat kejam-kejam macam orang lain yang anti dengan kucing ni, sumpah tak sanggup. Huhu...


    Aishh... To be continue la plak... Kekeke... Jangan marah haaa... :)

    Saturday, November 27, 2010

    Kene Tag Rupanya... [Part 1]

    Lepas 17 hari baru aku sedar aku kene tag oleh budak kecik ini.

    Once you have been tagged, you are supposed to write a not with 25 things, fact,
    habit, or goal about you. At the end... Choose 20 people to be tagged
    you have to tagged the person who tagged you. If i tag you.
    Its because i want to know more about you...

    Hahahhh... Banyak la kau... Mane aku nak cekau 25 facts nih... Dah tu siap kene tag 20 orang. Pejam mata je la nak tag orang balik ni... Nanti kene pukul plak kalo tag secara berleluasa dengan sesuka hati.

    Korang tau tak betapa payahnye nak kumpul 25 facts pasal diri sendiri nih??

    Siap +10 hari... Makna dah 27 hari tag ni terabai... Hahaha...

    Mari tengok facts yang entah apape pasal aku nih. Sebab panjang sangat aku bahagi 3 part. Ingat tak letih ke nak menaip... Dah la aku ni suka bercerita...


    #1] Bersaiz mini.

    Ini memang obviously nampak dengan mata kasar. Aku memang kurang ketinggian sikit. Maklum la dulu-dulu arwah mama citer aku dilahirkan tak cukup bulan. Maka tumbesaran pun tak berkadaran langsung dengan konsisten pada setiap tahun. Apa kaitan? T.T Sebenarnye family aku jenis comel-comel semua. So, aku pun dapat la genetik comel tu sikit-sikit. Just bersyukur je dengan apa yang ada. At least aku ada kelebihan nak menyamar jadi budak-budak skolah bila keadaan terdesak. Kao mampu??


    #2] Suka menghilangkan diri.

    Ini pun habit jugak. Kadang-kadang tu time-time kecemasan terdesak gile babi kalo korang cari aku mesti tak jumpe. Haaa... Bunyi macam suka lari dari tanggungjawab je kan... Takde la. Bukan hilang sangat pun sebenarnye orang yang tak nampak aku sebab kecik sangat. T.T. Tu la alasan dorang. tak kreatif langsung. Ciss!!


    #3] Suka ketawa.

    Sikit-sikit ketawa. Kadang-kadang tak lawak pun sesaje aku ketawa jugak. Sebenarnye ni cara aku nak hilangkan rase nervous. Tapi orang selalu ingat aku jenis hepi-hepi tak kira masa dan suka-suki nak tayang gigi cantik T.T Nak ketawa ni pun tengok jugak keadaan. Ada tu orang siap tuduh aku gelak macam ikut skrip. Skema punya gelak. Gelak takde perasaan. Huhu. Boleh ke camtu? Tapi ketawa ni terapi hilangkan tekanan ye tak? Jadi, marilah kita ketawa. Heeee :D


    Sekali gambar gigi yang kuar. Ahaha... Ni gigi aku. ORIGINAL!!!


    #4] Kuat makan.

    Bagi je apa pun. Tolak batu kayu je bak kata orang-orang tua. Selagi halal, aku sebat. Lagipun buat apa nak diet-diet ni... Bak kata arwah mama... Selagi ada selera ni makan... Nanti bila dah sakit, kena makan gune straw, time tu nak menyesal pun takleh dah. Mana nikmat nak makan ciken cop dalam bentuk cecair, ye tak? Tapi beringat la sama untuk kesihatan. Bukan main sedap hati belasah makan macam esok tu semua makanan pupus. Huhu.


    #5] Kuat tido.

    Bila dah mengantuk, tak kira la tempat mana pun aku selambe je tido. Hatta dulu masa kat ATMA, aku adalah antara kaki tido yang tegar. Tengah-tengah panas terik, dalam barisan tengah senang diri ke, sedia ke, selambe aku lelap. Kantoi pun pasal tak gerak ikut arahan. Time tu sedia la kene starlight ngan 'kayu sakti' stap ajar kawat tu. Sampai benjol dahi. Lepas tu tahan la telinga melekat gelaran "Flower Horn". Hahaha... Ok. Bawak moto pun aku pernah tertido. Sudahnye landing baek atas rumput-rumput semak. Lepas tu sambung tido sekejap sebelum buat-buat terkejut kenapa landing atas rumput padahal 2 minit sebelum tu tengah bawak moto. Jangan tiru ye adik-adik. Sangat bahaya. Huhuhh...


    #6] Tak reti nak tiup belon. Tapi skang da pandai. HAHAHA.

    Ini fakta. Bukan auta. Memang selama ni aku tak reti tiup belon sampai la masa presentation thesis mula-mula tu Ixu bagi belon yang dia beli lebih-lebih untuk kawan-kawan. Aku gigih prektis tiup ok? Hasilnye skang bleh laaa... Tapi tetap tak layak masuk pertandingan meniup belon.


    #7] Pernah bercita-cita nak jadik pembunuh upahan.

    Hah. Horror tak cita-cita? Ni semua gara-gara cerita all-time-favourite aku, "Silence of the Lambs". Suke sungguh dengan bunuh-bunuh ni semua. Oh, pernah jugak kene kaunseling sebab cita-cita macam jahanam ni. Terus lepas tu tukar cita-cita nak jadi arkitek. Cikgu kaunseling tu cakap gaji arkitek lebih tinggi dari pembunuh upahan ni.


    #8] Tak takut dengan doktor.

    Ini pun ramai orang pelik. Sejak kecik berani je nak pegi jumpa doktor. Even doktor gigi. Sampai dulu masa skolah rendah, tiap kali van yang angkut budak-budak pegi klinik gigi dekat hospital besar tu datang, mesti berharap-harap agar terpilih. HAHA. Bukan apa. Time tu je dapat peluang pegi jalan-jalan dalam waktu sekolah. SANGAT SERONOK OK? Aku jugak sejak kecik tak pernah takut kalo orang konon ejek-ejek nanti pegi jumpa doktor, doktor injek. Nak tau kenapa? Ni arwah mama la citer. Masa umo berapa ntah yang kene injek kat paha tu, masa doktor tu injek aku, jarum bley patah plak kan. Tapi aku tak meraung pun. Buat muka super cool. Bekas lekuk kat paha tu ada lagi sampai sekarang. Aku pun sampai harini musyikil camne jarum tu bleh terpatah masa tu. T.T


    Phuh... Esok sambung lain. Sabar eh sabar... Hehehe...

    Friday, November 26, 2010

    Wujud Lagi Rupanya...

    Aku ingatkan mende LoginFB dapat RM100 tu dah pupus dah sebab macam dah lama tak nampak orang main tagging-tagging kawan-kawan aku...

    Sekali rupanya wujud lagi... Ish... Ish... Ish...

    Ade ke yang tagging-tagging tu join? Aku pelik betul la. Sape la tuan punya idea buat semua ni? Heran siot. Setau aku fesbuk ni nak join free je. Takde kene bayar apape pun... Tau tak buat konsep macam tu seolah-olah macam nak ade sebijik akaun fesbuk ni macam kene bayar? Mark Zuckerberg tau ni mesti dia geram pasal dia tak penah charge pun orang pakai fesbuk. Mesti dia rasa rugi gila tak setup fesbuk ni berbayar.

    Apa laa... Benda dah free sibuk-sibuk nak kenekan caj plak.

    Ada la sekali aku follow page orang yang buat mende ni. Siap ada fanpage kauuu... Dia state situ tiap-tiap bulan kene bayar RM100.. Kire konon macam main kutu laa... Klako jeee... Dah la tak kenal entah sape-sape... Tibe-tibe ko kene bank-in RM100 tiap-tiap bulan pulak kat orang... Tak caye bleh check video youtube dorang ni ha... (Hoh... Aku malas nak letak embedded video sini sebab bazir ruang je)

    Bawah ni aku letak printscreen bukti tiap-tiap bulan kene bayar buta-buta RM100 dekat dorang.


    Aku tatau la orang yang join mende ni pikir apa... Tapi aku rasa macam... Ishhh... Bazir duit je bende dah terang-terang free... Tapi "bijak" sangat nak susah-susah pegi bayar... Terang-terang kene tipu pun lagi nak marahkan aku. Nak tegakkan benang yang basah la tu... Ish-ish-ish....

    Korang takde rase camtu ke?

    Tapiiii... Aku tak teragak-agak nak join KALAU...

    Bayar RM100 tu aku bleh dapat 5 helai (hambik kau demand sampai 5...) tudung Syria ke... Tudung Hawa ke... Atau apape tudung yang mahal-mahal tu... Tak pun dapat sepasang-dua baju kurung atau jubah yang cantik-cantik. Amacam???

    Setakat dapat e-book yang senang-senang bleh hack bodoh-bodoh je nak buat ape ye tak???

    Wednesday, November 24, 2010

    Jangan Sayang Kitorang Sangat Boleh Tak?

    Kenapa jadual membosankan semester ni?? Arghhh...!!! Subject yang aku nak amik buat repair pun sangat-sangat-sangat-sangat membosankan hari dier... Tak menarik langsung. Kenapa la aku stuck dengan subject yang takleh nak kawtim hari dia???



    Siyes takde mood skang. Nak belek menatang thesis tu pun macam da nak muntah dah. Sorry la encik supervisor. Nampaknye minggu depan je la saye pegi jumpe incik. Saye tengah takde mood dan rase nak pukul orang ni sekarang.



    AAAAaaaa~~~!!!!


    Lepas semester ni aku btol-btol blah. Dan jugak aku harap kawan-kawan aku pun sama. Terutama yang lebih-lebih awal masuk dari aku. Kire aku 3rd year diploma dorang dah masuk first year degree sini. Lepas tu sampai sekarang tak abes-abes lagi sama ngan aku. At least aku dah ade diploma...



    Fakulti engineering... Jangan sayang kitorang sangat boleh tak?

    Tuesday, November 23, 2010

    Random #39

    Good Luck kepade semua budak-budak yang amik SPM yang bermula arini...

    Still... Aku takleh lupa SPM batch 2002 first paper adalah Add Math...

    Gile lahh... Menggelabah semua orang.

    GOOD LUCK!!!

    Sunday, November 21, 2010

    Random #38

    Kadang-kadang aku sikit bengang dengan orang yang hipokrit suka post-post video pasal dosa 24 jam fesbuk atau apape je la. So, bila aku stalk profile tukang post tu, gambar dia lagi dahsyat dari aku. Memang sebijik macam video yang dia post.

    Atau dia cuma nak tunjuk contoh dan mengaibkan diri sendiri pada masa yang sama? Then, apa point dia join social network camni?

    Sorry la kalo ade yang butthurt pasal pe yg aku tules ni. Tapi seriously la. Jangan hipokrit buleh?

    Wednesday, November 17, 2010

    Aku syak budak ni ade sikit masalah akibat kehilangan lembu kesayangan sebab kene korban pade hari raye haji tahun ni. Sebab tu jadi macam ni... Haha.. Gurau je beb...

    Amacam? Style gila budak ni lepaskan tension dia. Abeh orang lain pulak tension tengok video ni. Aku pun hampir-hampir jadik camni gak ah... Tepu kot beraya sorang-sorang kat sini. Senduk ngan sudip ada... Ending, kucing pun ada... Kaler je lain sikit. Haha...




    Tapi video ni sumpah klakar...

    Hahahahah...

    Tuesday, November 16, 2010

    Random #37

    Bulu kucing gugur + rambut aku gugur = same banyak. Any suggestion? Adakah kitorang sama2 stress tinggal berdua saje?

    Monday, November 15, 2010

    Antara Cinta & Nafsu

    Cool ke macam tu?

    Cinta ke macam ni?

    Sorry, aku taknak letak video tu kat sini sebab cukup la ramai-ramai orang lain share-share dekat fesbuk, share dekat blog, kutuk sedap-sedap hati semua... Aku taknak letak kat sini sebab aku risau nanti makin menjadi-jadi marah aku kat dorang ni. Kalo nak tengok jugak pegi la link Oh! Media kat fesbuk ni.

    Heran aku... Kenapa la pompuan tu murah sangat konon sayang tamau lepaskan laki tu, sengal pegi cium kat khalayak orang ramai. Pendek akal betul. Walaupun aku tak suke sangat nak judge orang berdasarkan rupe, tapi lelaki tu sendiri memang ada ciri-ciri yang takleh diharapkan ade pade seorang bakal pemimpin keluarga.

    Orang macam tu nak jadikan pasangan hidup? Tolong lah.

    Pompuan tu pun sama. Harap muka je cantik. Sanggup serah semua demi cinta? CINTA? Naaaaaahhh...

    Tu nafsu semua. Cinta sejati takde la macam tu kan?

    Macam quote di sini.

    Ape la nak jadik dengan generasi muda sekarang?

    Sunday, November 14, 2010

    Random #36

    Tadi tengok Buletin Utama. 13 Mei dalam pertimbangan untuk diraikan.

    Diraikan = cuti lagi la kan??

    Banyak la plak cuti dalam Malaysia ni...

    Saturday, November 13, 2010

    Syndrom Down.

    Bukan syndrom down yang penyakit tu.

    Tapi semenjak-dua menjak lepas dapat tahu kenyataan-kenyataan yang agak menyakitkan seperti result exam yang ada seketul subjek phail tu dan jugak thesis yang status TS (tak selesai a.k.a tak siap) tu, aku rasa down sesangat.

    Mana tak down nye... Ape yang aku harap, tak sama dengan yang aku dapat... Tiba-tiba aku terasa yang macam selama ni aku da jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauh sangat dari DIA. Mana la tahu DIA turunkan ujian macam ni kat aku. DIA je ingat aku... Sayang aku sebab bagi dugaan macam ni. Tapi aku?

    Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sesuatu sedang kamu tidak mengetahui'' (Al-Baqarah, ayat 216)

    Satu hari suntuk aku duduk termenung sorang-sorang fikir pasal ni. Ye lah, tak semua kita rancang tu akan berjalan lancar kalo takde keizinan dari DIA.

    Aku mengaku... Hati aku ni semakin hari semakin jauh dari DIA walaupun DIA letak dugaan kecil, dugaan besar... Selalu aku fikir DIA tidak adil pada diri aku. Teruk rupanya hati aku ni... Padahal selama ni aku yang lalai. Leka sangat. Dapat yang bagus sikit je dah macam lupa diri lagaknye. Walhal tu sume pinjaman dan tak kekal.




    Sesape yang add aku dekat fesbuk mesti perasan kan dua status terakhir aku yang menunjukkan aku memang nak menghilangkan diri dari semua orang. YM aku senyap, Skype aku pun senyap. Entah lah. Aku memang perlukan sangat-sangat masa untuk muhasabah diri. Tambah pulak skang ni duduk umah sorang-sorang. So, sangat sesuai.

    Sorry la kalo mendadak hilang dari khalayak orang ramai dekat fesbuk tu. Ala, bukan penting sangat pun kalo aku ade atau tidak pun kan???

    Cukup la blog ni je buat medium aku meluahkan ape jugak isi hati aku. Susah ni wey kalo nak cerita personal dengan orang, face to face. Biar orang baca takpe, jangan dengar. Lagipun baca ni ikut orang jugak la kan... Mana dia tau aku tengah sebak menangis ke waktu taip. Selalu orang baca takde perasaan pun. Kalo dengar lain, nanti boleh dengar nada teresak-esak tu lebih daripada jalan cerita. Dari buang masa tak paham apa yang aku sampai menangis-nangis nak cerita baik baca je. So, baca ah.

    Tak pasti kenapa. Tapi semenjak-dua menjak ni memang aku emo-emo lebih-lebih sikit. Ada yang cakap, umur dah suku abad ni memang cepat benar emo nye. Huhuhh...

    Friday, November 12, 2010

    Friendster

    Pherghhh... Dekat berkurun jugak aku tak jengah friendster. Terbukak hati nak jengah sebab Fazar ngan Din cakap friendster dalam ranking ke-3 site yang orang Melesia bukak. Ye lah, aku pun tamau ketinggalan jugak ye tak???

    Haha. Sekali ada mesej dalam tahun ni jugak yang datangnye dari "bekas membe" aku yang pernah aku cakap dier macam nak elak aku je sejak raya tahun lepas. Memang sampai tahap berpatah arang berkerat rotan la aku jadinye. Siap bagi no. fon lagi.

    Kenapa la hidup aku skang ni jadik macam orang yang dulu penah jadi kawan baik, lepastu dengan tak semena-mena cuba nak elak-elak dari aku, sebijik macam dah buang aku dari jadi kawan... Tiba-tiba contact balik. Macam sorang minah lahanat berhutang ngan aku tu, siap dah janji nak jumpe la konon semua setel bende-bende yang tak bagus antara kitorang, tapi last-last? Senyap macam tu saja balik.

    Patut tak aku percaya minah lagi sorang ni jugak?

    Tapi aku reply mesej dia dengan cara paling lahanat jugak la. Kalo tak sedar diri tatau nak cakap apa dah la... Banyak la contact-contact. Hati aku dah tahap takleh terima apasal dulu dier macam buang aku dari jadik kawan tu takde plak nak consider nak mintak maaf ke apa...

    Teruk betul...

    Wednesday, November 10, 2010

    Kalau aku lelaki, mesti nampak serabai kan dengan rupe bermisai berjambang segala... Mujur jugak la aku pompuan.

    Okeh. Sebenarnya 2 hari kot aku tak mandi. Haha. Penangan buat draft report thesis bagai nak gile. Bayangkan pegi presentation pun tak mandi sebenarnye. Ha. Bayangkan. Bayangkan.

    Lepas tu konon dorang kasik chance aku upgrade report aku dan aku diumpan kalo draft tu bleh buat dorang puas hati dengan result sama analysis yang aku dapat tu... Okeh la lepas.

    Tapi sad ending kot. Tadi aku pegi hantar draft thesis yang berunsurkan ilmiah yang aku pun macam tak caya bleh taip tebal-tebal macam tu... Examiner aku macam dah ok dah sebab improve la dari semalam. Setakat grammar error tu stendet la. Kata taip masa tengah mamai-mamai. Janji format dah cantek. Tapi dia macam tak puas hati satu benda. So, refer la kat koordinator plak.

    Koordinator tu tanya pandangan examiner. Examiner cakap bleh je lepas, cuma ada sikit grammatical error tu je la, dengan graf yang dah asing tapi masih macam semalam. Dier nak style lain. Pastu koordinator bleh buat muka tak puas hati plak pasal examiner cakap report aku dah ok. Dia tak puas hati pasal tak pernah tengok projek aku jalan secara live. Video saje tak cukup. Aaaahahaha...

    Pastu kitorang pegi jumpa supervisor aku plak. Aku macam sikit facepalm sebab aku tak pernah nak consult supervisor pasal report apatah lagi nak jumpa selalu. HAHAHA... Dorang bincang apa benda ntah. Pastu supervisor aku jumpe aku personally. Siap tanya aku dah berapa lama blaja kat situ weh. Ahahaha... Last-last dia cakap takpe kot kalo dia BAGI PELUANG untuk present lain next semester, tapi pastikan bende project aku tu bergerak. Wah kau... Berkias kot. Siap pesan nanti 22 November, pegi jumpa dia amik balik report tu dan repair apape yang patut.

    Wah-wah-wah... Takde nak berterus terang kot cakap status thesis aku TS. TS tu macam tak siap la. Tapi sebenarnye aku tau dorang tak puas hati nak jugak tengok project tu gerak-gerak depan mata. Ye lah kau, pegi presentation naik moto. Abes la semua barai at first place. Hehehe...

    Langkah pertama untuk menghadapi masalah TS-TS ni adalah amik lesen kereta. Sapa setuju?

    Lepas tu baru fikir benda lain. Sekarang ni lepas tau status tu aku tak pasti kenapa aku sangat gembira tanpa sebab. Mungkin sebab aku tak payah nak allocate duit untuk buat hardcover tu kot. Haha.

    Sekarang aku cuma perlu berharap supaya takde satu pun subjek yang perlu repeat semester depan. Agar nanti cuma thesis aku je yang tinggal. Nanti boleh balik Penang cari kerja dulu. Kalo la takde subjek fail, first thing akan aku buat pada first week start kelas 22 November nanti adalah setelkan transkrip diploma aku dulu-dulu tu.

    Cari keje dengan diploma dulu saje la. Technician pun technician la... Janji kerja.

    Whoah!! 22 November???

    Siot cuti aku lepas final exam semester ni burn begitu sahaja. Takde serupa cuti langsung sebab tak balik Penang. Wuarghhh... Kembalikan cuti akuuuuu~~~~!!!

    Sunday, November 7, 2010

    Takut.

    Ahad

    Isnin

    Selasa. Representation.


    ************************************************


    Hmmm....

    I feel sorry for them.

    Takde jodoh, nak buat macam mana kan?

    Saturday, November 6, 2010

    Salah Orang Ngan Timing Eh??

    Aku selalu tertanya-tanya...

    Kenapa bila aku start suka dan saje-saje usya seseorang tu... Kenapa masa tuuuu jugak laaa ade je manusia lain yang usya dia jugak. Dan lebih berani dari aku. Apsal selalu camtu ha? Padahal sebelum ni bila aku takde nak bagi perhatian dekat orang yang aku tetibe nak usya tu, sape pun takde hingin nak usya dier. Plus, aku jugak la tempat dier kaco-kaco sebab kebosanan. Sampai ada masa aku yang rimas. T.T

    Ye lah. Aku jenis sedar diri sikit. Sebab yang usya seiring dengan aku tu biasanya lebih lawa. Lebih cantik. Lebih nampak ala-ala gadis melayu. Aku apa ada? Cakap pun macam petir. Mulut takde insuran. Suka cari pasal. Dah tentu orang selalu pilih yang lebih baik. Tak gitu?

    Lepas tu aku terfikir, perlu ke aku nak berubah ikut standard orang yang aku suka tu semata-mata untuk nampak ala-ala perfect gitu di mata dia? Perlu ke aku buang kawan-kawan yang dah lama bertapak dalam hidup aku semata-mata sebab dorang tu sama jantina dengan orang yang aku usya tu? Nanti dier jeles.

    Kawan-kawan aku tu semua jenis susah-senang-sehari-suntuk-kuar-melepak-tanpa-peduli-bau-badan-sama-sama tu... Mana ada kot nak cari kawan-kawan macam ni yang sama jantina dengan aku? Koman-koman pun nak enjoy sehari, setengah daripada hari tu mesti kena balik rumah, mandi-mandi lepas tu keluar lain.


    Kitorang masuk tv. Ko ada? Janji tv walaupun cuma cctv je.

    Dalam hati cakap, tak perlu la nak hipokrit kot. Kalo aku ada dier dan perlu mengorbankan kawan-kawan, tu gila namanya. 

    Agak susah kan nak cari manusia yang boleh terima kita seadanya? Tambah plak yang jenis pompuan macam aku. Ikut angin je nak jadik macam perempuan betul. Selalu angin lebih ke arah 50-50 walaupun bertudung. 

    Aku pernah dulu sekali. Tapi masa tu life aku takde la macam sekarang ni. Masa lepas zaman sekolah dulu. Dengan first love konon-konon aku tu. Masa tu aku masih ada stok ramai kawan-kawan pompuan. Dan macam baik jugak la aku ni kan. Lepas tu aku sambung blaja dekat tempat yang aku kena tendang tu. Ramai lelaki melebihi pompuan kot kat situ. Pastu da start gaduh-gaduh sebab dier sangka aku mesti sosial gila lepas tu.

    Lepas tu clash. Lepas tu aku kene kick out sebab fail. Bukan pasal dia ah. Tapi aku yang rebel pegi gaduh dengan lecturer. Lepas tu ok balik. Lepas tu masuk tempat aku belajar skang. Aku teramik course yang pompuan sangat minimum. Gaduh lagi. Sebab takleh terima hakikat yang classmate aku semua lelaki dan selalu hangout dengan aku dalam library sebab nak buat discussion.

    Hoiii... Apa kejadah kot kena cemburu teruk-teruk dengan classmates aku tu semua... 

    Ke aku yang tak berapa nak clear istilah couple tu cemana? 

    Aku rasa aku tak suka kot couple-couple ni. Sebab aku lagi suka melepak beramai-ramai dari cuma kuar dengan sorang lelaki. 

    Tambah lagi sebenarnya aku masih takut-takut dan trauma untuk rapat dengan sorang lelaki yang perlu dianggap istimewa. Yep. Trauma lagi. So, better aku keluar ramai-ramai. Dalam ramai-ramai tu pulak, aku pilih yang aku percaya macam dorang tu. Classmates aku semua baik-baik dan hormat perempuan.

    Macam dulu. Tanya la mana-mana je lelaki yang penah ajak aku kuar sesame lepas tahun 2006 tu... Semua kat mulut je cakap best kuar ngan kau. Tapi dalam hati? Haha... Confirm menyumpah-nyumpah kebosanan. Melainkan ada aktiviti sampingan seperti tengok wayang secara marathon atau menghabiskan masa main bowling. Lain-lain? Haha.. Hampeeehhh...

    Haishhh... Entah laa...

    Oleh sebab aku bakal jadik penganggur sepenuh masa selagi sebelum dapat kerja ni, baik tutup mulut diam-diam dan jangan tanya aku soalan bila nak kawen. Pasal semua yang aku usya tu semua pun ada awek lain yang lebih baik dari aku usya dia sama. Selalu potensi untuk aku yang menang tu memang tipis pasal aku suka mengundur diri untuk bagi peluang kat orang lain yang lebih layak.

    Haha.

    Friday, November 5, 2010

    Random #35

    Eh, Deepavali punya lagu raya apa ah?? Selalu kalo raya mesti ada lagu raya... Banyak pilihan plak tu... Lagu Saloma ada... P.Ramlee ada... Taon Baru Cina pun ade gak lagu... Ala... Yang GongXi GongXi tu... Ni nak sing-a-long apa sempena Deepavali ni?

    Ke aku yang tatau selama ni? Umah Ravi raya-raya Deepavali pun senyap je... Takde bunyi-bunyi lagu-lagu tamil hari raya...

    .... Atau...

    Perlukah aku layan lagu Gelimat sempena Deepavali kali ni?

    Wednesday, November 3, 2010

    Random #34

    Hek eleh... Ada lagi kan manusia jenis pegi gigih kuarkan duit banyak-banyak lepas tu layout kat mana2 pastu tangkap gambar lepas tu tag kawan-kawan konon duit hasil join apa ke nama login fesbuk dapat 100... Padahal biar je la duit tu duduk elok2 dalam akaun... Berani sangat printscreen online banking statement laa... Display nama penuh ngan no akaun skali... Ada berani? Hah? Hah? Hah?

    Aku butthurt tengok duit banyak-banyak ni sebenarnye...

    Monday, November 1, 2010

    Ehhh... Btol Ke Apa Nih?

    Sume orang tau ngan suke pasal blog Hanis Zalikha kan? Tipuuu laaa tak kenal... Hehe... Aku salah sorang reader dier jugak. Kadang-kadang je over rajin nak tinggal komen.

    Hahaha... Pastu mesti korang tau pasal video-video cute dari sorang mamat ni kepade Hanis Zalikha? Sweet kot. Heee... Mane punye ilham la dier dapat untuk wat video tu... =)

    Aku ade la komen. Entah apape je kot aku komen. Maklum la tengah pitam-pitam ngadap thesis dengan final exam kan... Kene le release tension sikit. Layan jugak la video-video itu. Heh. Pegi la blog Hanis tu cari... Malas plak mau letak link kat sini. xP

    Sekali ade plak pelawat guna nama dia. Tertanya-tanya aku mana link tu hala dan entah ye entah tidak mamat tu tinggal komen pasal aku komen blog Hanis.

    Ni bukti ni... Ni!! Ni!!!



    Hahaha... Bengong pegi letak besar-besar bukti. Link tu ke sini. Sila la like page dia. Haha.

    Ok la. Takde idea sebenarnye.

    Tengah hepi-hepi pasal kuar dengan ya sohabat lama yang balik bercuti tak berapa nak lama... Ye la, plannye aku blanja tengok wayang semua... Pasal dia pun gigih memberi kata-kata semangat time aku down sebab thesis yang menjeruk rasa membakar jiwa tu. Sekali semua fully sponsored plak. Tengs la bebanyak... Hehe. Sori takde gambar aku ngan dia. Sebab aku pun malas nak tangkap gambar. Seronok berjalan-jalan punye pasal. Padahal round dalam Midvalley je pun. T.T"

    Skang kalo bleh elak-elak gambar secara berdua je dengan mane-mane lelaki. Kang tak pasal-pasal plak kene gossip free. Tambah plak dah habeh blaja ni. Mesti kena aim saja je lah... *Oppss...*

    Friday, October 29, 2010

    Camne Aku Bleh Terjebak Dengan Korang Ha??

    Kah kah kah... 


    Sumpah aku pun confuse dan terdiam sambil sengih-sengih tatau nak jawap apa bila tiba-tiba Wan terkeluar soklan...


    "Aku musyikil la cemana minah ni boleh sesat kat sini dengan korang ha?"


    Hmmm...


    Susah kot nak cerita sebab aku pun tak pasti camne aku boleh selambe je kuar melepak beramai-ramai dengan geng-geng engineering dan it happen to be aku sorang je pompuan dikalangan ramai-ramai tu. Padahal macam la takde budak pompuan engineering lain. Cuma masa tu aku saje tersesat ngan dorang. Eleh. Kalo tak pasal aku ade di tempat kejadian, mau sesat kot dorang cari arah Nasi Lemak Kapar tu. Yang tukang nak bawak ni pun segala main ingat-ingat lupa.


    Since aku diploma, kawan-kawan baik aku yang aku selalu hang out adalah terdiri dari kalangan budak-budak TESL. Kalo tak TESL pun, maybe akan sesat sorang budak Medic, beberapa ketul budak IT dan jugak budak-budak Management. Selebihnya tukar semester lain, aku ngam dengan budak-budak Biotech plak. Sebabnya aku sewa rumah sekali aku seko-seko dengan semua tu senior-senior aku. Berani? Yeh. Aku sangat berani dan hasilnye, walaupun dorang senior-senior aku la semua, tapi semua kena buli dengan aku.


    Haha. Apsal? Sebab si Apit la. Ramai kot admire Apit tu. Muke kemek pun orang suka. Heh. Pelik betul. 


    Lepas tu setelah dua-tiga semester buat diploma, baru la aku kenal budak-budak sama course yang sebenarnya ada 11 orang saje. Otomatik dorang lantik aku jadi leader sebab konon aku rapat dengan lecturer. Ha. Rapat la sangat sampai boleh nego suh cancel je kelas bila masing-masing liat nak bangun pagi.


    Tapi still aku takde la rapat sampai nak hangout keluar sekali dengan dorang. Sebab... Ntah. Setakat keluar makan-makan bile lepas kelas je aku join. Itu pun sekali-sekala. Nak kata jalan-jalan enjoy lepas habis exam... Ada ke budak-budak ni pernah nak ajak aku? Sudahnye aku join je la budak-budak TESL atau Biotech yang memang stok gamble je pegi mana-mana pun dan sempoi kentang walaupun tengah takde duit. Tipu la takde duit. Dalam poket masing-masing bawah RM30. Selambe ok?


    Memang aku takde hati langsung nak campur dengan budak engineering. Kalo campur pun aku takde BFF. Macam pompuan-pompuan lain. Sampai ada la sorang budak Civil pernah tegur aku... Ni time dah masuk degree laaa...


    "Ko ni takde kawan ke? Selalu aku tengok ko sorang-sorang je. Dalam kelas pun kadang-kadang dengan orang lain, kadang-kadang dengan orang lain..."


    Selalu tengok aku beb! Pherh. Ada stalker jugak rupanya aku nih. Bangga sekejap.


    Haha...


    Yes. Bila masuk degree, aku cuma rapat dengan budak-budak yang sama-sama diploma dengan aku. Itu je yang aku kenal. Tapi tak menghalang aku nak mengeratkan silatulrahim dengan orang-orang lain... Hehe... Cuma, macam biasa la... Lepas sorang budak pompuan masa diploma aku tu blah taknak sambung maybe dia frust duit loan pertama kitorang kene cantas habis-habisan untuk cover yuran diploma dulu... Aku sorang je la pompuan dikalangan kawan-kawan aku.


    Tapi aku sangka banyak yang aku akan sama dengan kawan-kawan aku tu. Sekali banyak pulak yang tak sama... Sampaikan aku boleh terlepas pegi praktikal dulu dari dorang. Sudahnye... Sebab jadik camtu... Aku kembali sorang-sorang dalam fakulti. Takde best friend or what so ever. Dan sebab tu aku mudah hang around dengan classmates yang lain. Ye lah. Dah sorang. Duduk pulak umah sewa yang housemate jenis tak kisah gile babi macam Kak Syima. Dier jenis tak busybody macam ex-housemate aku yang dulu-dulu tu... Asal hilang je semua cakap aku kuar ngan boyfren la ape jadah. Padahal aku hilang pasal aku pegi umah cousin aku. Samade kat Shah Alam tu atau umah mak anjang kat Puchong. Memang aku suka pi sana weekend. Lebih-lebih lagi time-time takde duit. Masa duduk Unisel Shah Alam tu nak pi mana pun semua tak guna banyak sangat duit. Sejak pindah campus baru... Pikir 200-300 kali nak pegi Shah Alam kalo bukan dengan transport sendiri.


    Sebab tu la agaknya aku boleh tiba-tiba kamceng dalam geng tu. Siap kuar tengah malam tu ramai-ramai aku sorang je pompuan. Entah. Aku percaya kot dorang. Semua jenis nakal tapi baik. Touching gila sebab masa tu semua cakap dorang bodyguard aku. Keselamatan aku adalah priority dorang. Tskk... Terharu kau...


    Tapi sebab aku sorang pompuan gak... Abeh sana-sini tak pasal-pasal aku kene bahan. Semua nak bahan aku kawen dulu la... Dok kenen-kenen dengan sesape je dalam geng tu lahh... Ingat lelaki tak suke bergosip ke? Lagi dahsyat kot style gosip dorang... Adoiyaiii...


    Memang hidup aku adalah untuk dibahankan oleh kawan-kawan rupanya...


    Dorang antar aku balik umah pun dekat pukul 3 pagi.


    Haih. Aku memang takkan lupe soklan kat atas tu dengan kenangan hangout dengan dorang sampai ke pagi. Nanti-nanti bila semua dah keje, tatau la bila lagi kan dapat hangout camni. Kalo dapat hangout pun maybe tak seramai macam malam tu. Tambah plak kalo masing-masing dah ada komitment kan... Sebagai contoh, salah sorang atau dua-tiga orang dah sibuk plan nak kawen lepas ini. EXCLUDE aku ye. Masih takde calon T_T. 


    Hoh... Baru berapa hari dah abes belajar dah start rindu-rindu dekat kawan-kawan yang lain tu.


    Sebenarnya tak abes lagi ni. Tengah nervousapatriosa sebab bila-bila masa dalam next week kena re-present balik tesis. Hardware aku takyah nak upgrade apape... So, malas aku nak bawak dannnn... Cuma pegi berlengang present pasal result dengan analysis saja boleh??


    Takyah nak komplen la eh apsal aku bleh hangout ngan dorang la, aku sorang pompuan laa, aku sosial la semua... Tujuan aku adalah nak share pasal value of friendship... Sad thing is aku memang kekurangan kawan-kawan pompuan... Sebab tu aku hangout ngan dorang ni je. 


    Lagipun malam tu je last kitorang nak gather lepak sesame... Lepas ni mana boleh dah kot kalo masing-masing start busy dengan keje semua kan...


    Memang indah kot zaman belajar ni... Lagi touching bila nak berpisah dengan kawan-kawan yang selama beberapa tahun dok kutuk-kutuk depan-depan, dok sekeh-sekeh, tolong sign attendance dalam kelas semua... I'm gonna miss them la lepas ni. Time konvo nanti pun belum tentu lagi bleh jumpa camni...

    Random #33

    I'm officially "penganggur" sampai dapat kerja dikemudian hari. Sebarang notis akan diberitahu kelak.

    Ohhh... Bahagianya perasaan ini... Harap-harap takde la paper yang gatal-gatal lecturer dengki kasik sangkut untuk di-repeat semester depan. Letih sudah... Hahaha...

    Sunday, October 24, 2010

    Saya...

    Makan tak kenyang, tido tak lena, mandi tak basah sebab nak yang ni.

    HTC Aria!!!!

    Tekan gambo bleh pegi link yang ada spec-spec dia semua...

    Ada sape-sape baik hati nak hadiahkan??

    Henset saye skang ni elok lagi, tapi dah sikit cacat dari segi rupe paras. Dan jugak buat saye hangen gaban bile suka-suka hati dia off sendiri-sendiri bila waktu-waktu kecemasan.

    Biasakan, Bila Dah Jadi Baru Menyesal...

    Ehem. Aku suka stalk. Stalk profile kat fesbuk la... Mana lagikan sumber terkini sekarang? Apa benda pun nak tules kat wall. Even nak pegi berak pun nak bagitau satu dunia maya. Boleh tahan sengal perangai camtu. So far aku belum la sampai tahap tu.

    Hehe. Sebenarnye aku saje je stalk profile orang yang beberape minggu lepas aku ade crush... Oh, sungguh buruk perangai bila sebenarnye crush tak sampai sebulan kat orang. Lantak la... Hati sendiri kan...

    Aku nak tahu sangat punca dier clash. Err.. Putus tunang. Aku rasa aku bebas cerita kat sini pasal bekas tunang dia langsung tak kenal aku dan for the time being ni dier takde access internet dan aku rasa dia langsung tatau aku ade blog tapi aku musyikil kenapa dia boleh tau aku ada twitter haritu. Itu perkara pelik dan jadik sebab kenapa aku taip ni laju-laju dan publish awal-awal sebelum dia balik ke tempat yang dia ada access internet. By the time dia ada access internet aku dah letak cerita lain. Brilliant!!

    From apa yang aku berjaya stalk tu... Macam masing-masing sibuk menyalahkan masing-masing yang tak paham diri masing-masing. That guy pun salah jugak sebab based ok the story situ dia pegi layan ex girlfren dia. Watdehel la awak dah bertunang tapi nak mesej-mesej manja-manja dengan ex-gf? Sedangkan jarang mesej dengan tunang.

    Haha. Dah tentu cik tunang terasa ye tak. Kalo cik tunang dia mempunyai hati sekeras konkrit ringan ciptaan budak-budak civil yang menang pertandingan konkrit tahun-tahun lepas tu lain cerita la. Lepas tu bleh plak kan kuar citer yang tunang dier kuar tengok wayang dengan orang lain. Hmm... So, tahniah untuk diri aku sendiri sebab dah tau sikit-sikit punca dorang putus tunang tanpe perlu sibuk-sibuk tanye tuan punye diri yang mungkin akan menyebabkan tuan punye diri akan berasa sensitif lalu menangis berbaldi-baldi tanda kesedihan.

    Tak best la kan buat orang sedih.

    Malam ni jugak aku belajar satu benda.

    Kalo nak emo-emo dekat orang ke apa, jangan sesekali nak up dekat wall fesbuk tu. Tak semua kawan-kawan kita akan bagi semangat secara rasional dan sama rata untuk kebaikan kedua-dua belah pihak... Tapi ramai jugak yang akan cuba bakar lagi ketegangan yang ada.

    Terdapat jugak yang akan stalk untuk tahu cerita sebenar.

    Macam aku.

    Eh, mana pegi cerita pasal tanggungjawab semua tu?

    Ada. Dan lepas stalk jugak aku rasa aku sangat la tak bersedia untuk ada tanggungjawab atau ada komitment dengan sape-sape ke apa ke. Sebab aku tak ready lagi nak kawal hidup orang, aku tak ready lagi nak jadi orang yang super-duper jeles bila pasangan ter-rapat sikit dengan orang-orang yang sama jantina yang jauh lebih hot dari aku.

    Aku tak ready. Aku masih mengamalkan kehidupan yang super-duper sempoi serta tak amik peduli untuk hidup orang lain. Entah. Memang aku tak bersedia.

    Friday, October 22, 2010

    Give Away Nazz@Purple

    Tengah sikit senang hati. Konon nak menghabeskan masa dengan tido T.T. Tapiii... Takleh tido plak. Ada gangguan SMS. Sebab umah dia takde letrik dan dier bosan. KACO LA FAZAR NIH~!!!

    So, malam kang sambung tido selama yang buley.

    Eh... Tengah blogwalking-blogwalking ni terjumpe plak pasal giveaway yang tak kena buat apape. Rilek-rilek letak banner dengan link je.

    Jom ah join! ^_^


    Klik gambar untuk pegi baca syarat-syarat lalu join. Heh.

    Adik Angah

    Ini adalah petikan SMS Incik Asrul (Angah) kepade adiknye (da tentu aku) yang sengal-sengal ubi sebab nak exam...


    Part 1

    Angah :  angah dah stat guna gps dah nnt nak p sana cuma kena bagi alamat ja.

    Aku : klao bagi www.google.com buleh?

    Angah : ....

    Part 2

    Angah : ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿

    Aku : pe bende angah cube nak tanye ni?

    Angah : angah tanya bila nak balik sini.

    Aku : [=.="]>


    LOLed xP.

    Sori kalo tak klakar.

    Thursday, October 21, 2010

    Laa... Smalam Tu Spotcheck Jugak Rupenye...

    Kah kah kah...

    Aku baru tau semalam time nak masuk exam untuk paper Fuzzy tu yang ramai-ramai berkumpul depan pintu tu rupanya spotcheck rupa-diri student.

    Aku tau pun tadi... Pasal Din cakap, "Semalam pun siap ada spotcheck."

    Mula-mula pelik jugak kan spotcheck ape kebendenye kan... Pastu dier cakap ramai kena sebab pakai jeans. Kawan-kawan kitorang jugak yang kena pun... Kad matrik kene amik. Keh keh keh.

    Tau apsal aku blur???

    Sebab, masa aku sibuk sarung kad matrik nak masuk hall, tiba-tiba ada sorang ni tarik kad matrik aku. Bleh plak aku pandang muke dier balik dengan rupe sikit tak puas hati pastu tarik balik kad matrik aku, ngan selambe je masuk exam hall tu, dan duduk seperti takde apape yang terjadi.

    HAHAHA...

    Mujur jugak. Kalo tak, kene saman lagi la nampak gayenye.

    Sebab aku pun pakai jeans. Jenis yang ada scratch-scratch plak tu. Lagi ranggi.

    Kalo yang kene saman tu tau nih, mesti lagi berbulu-bulu bengang.

    Gila saman betul dorang sekarang ni.

    Sunday, October 17, 2010

    ESOK START FIRST PAPER DAN HARINI AKU DEMAM TERUK-TERUK...

    HUWAAAA~~!!!! :'(

    Saturday, October 16, 2010

    Perlu Ke Nak Upload Ke Youtube Segala??

    Thesis aku. Benda hardware haritu akibat aku pegi present naik moto, secara otomatik dah jahanam di tengah jalan. Circuit takyah citer la. Macam mosfet yang super sensitif tu dah takleh nak guna je. Ntah.

    Tatau ape jadik.

    T_T"

    Pastu ramai pulak sibuk-sibuk suruh upload gambar analysis semua ke youtube la ape bende la. Deyy... Mana aku ada masa nak buat tu semua...

    Huhuhh...

    Entah. Aci tak kalo aku tak buat tu semua... Suka hati aku la kan thesis aku??? Lagipun aku bukan la hebat sangat ke apa benda sampai nak upload macam-macam seperti Poji tu. Ye lah, aku ade account youtube... Tapi malas nak layan upload. Selalu sehari semalam belum tentu habis upload.

    Sekarang ni tengah runsing dengan macam-macam.

    Mana ke final exam lagi. Mana ke thesis kene major correction lagi. Mana ke apa benda lagi...

    Aduihhh...

    Dah-dah. Nak pi mandi, pastu nak gerak ke Unisel. Berdating dengan kawan-kawan tersayang sambil study.

    Takde mood aku semester ni...

    Tapi gigihkan jugak sebabbb...

    27 Oktober 2010 tepat jam 12.00pm aku unofficially graduate.

    Habis exam.

    Tapi nanti kene present thesis lagi. Jangan la nak buat pasal nak letak status TS pulak kat aku ni nanti. Sedih tau... Dah la benda complicated nak mati.

    Search online pun mende tu buat untuk 2-3 orang satu group. Aku bantai buat sorang-sorang. Agak-agak lompang sana-sini, mampus la.

    Ahhh!!! Tawakal...

    Countdown hari nak habis je. Lepas tu nanti enjoy puas-puas walaupun takde duit...

    Sunday, October 10, 2010

    Benda ni la yang buat hidup aku hampir separuh gila sebab...

    • Start masuk bulan September kot baru dapat hidayah dan petunjuk untuk proceed thesis.
    • Sebelum-sebelum tu hidup masih enjoy. Langsung takde ciri-ciri nak pikir mase depan.
    • Cuti raya haritu hidup aku agak tak keruan akibat ke kedai hardware semua tutup.
    • 2 minggu nan lepas, sejak 27 September 2010 sampai ke semalam, berderet-deret dengan test.
    • Test-test tu semua pun aku menoyol dengan sepenuh hati tanpa kantoi. Teknik? Rahsia.
    • Dalam minggu lepas jugak aku dah plan elok nak hantar je kedai menatang ni. Alasan? Tak cukup alat-alat nak buat. Ye lah. Umah aku bukan workshop ye tak?
    • Minggu ni, Isnin... Berkobar-kobar nak pegi antar kedai. Membe ajak Selasa je.
    • Selasa plak. Aku punya la excited nak antar kedai, sekali kawan tu pulak barai pegi tido sampai tengah hari. Sudahnya delay.
    • Rabu apa aku buat ha? Study ke apa? Tak ingat pulak.
    • Last-last Khamis baru pegi potong perspex. Itu pun macam mengarut je.
    • Jumaat baru gelabah hantar nak buat je kat kedai.
    • Semua yang kat kedai tu blur dengan apa aku nak buat sebenarnya. Mintak aku bawak sketch esok je bukak kedai setengah hari.
    • Sabtu test tu, pepagi aku antar sketch kat kerani. Balik dari test aku tak nampak progress apa. Tepuk dahi sekejap pasal kali ni manager pun tak paham aku nak buat apa. Dia kata rumit.
    • Cakap je la nak tunggu aku berada di tempat kejadian baru nak boleh buatkan. Huhuhhh...
    • Time balik plak brader kedai tu bleh mintak no fon. Aku bagi pasal mati-mati ingat untuk contact bagi balance Isnin (esok) ke apa pasal aku bayar deposit. Sekarang dia rajin-rajin nak sms aku tanya khabar. WTF????
    • Sabtu boleh rilek-rilek lagi kan. Padahal Isnin ni dah nak kena submit final draft ngan slide show. Kuar shopping drill set, riveter, gergaji besi kecik, macam-macam tools lagi. Sumpah bilik aku jadi workshop mini. Burn RM200 beli semua tu.
    • Harini baru pulun buat semua. Nasib baik la kedai hardware sini Ahad pun bukak. So, tak cukup skru ke apa kejadah tu semua boleh pegi beli dengan senyuman melebar sebab tokey tu pening dengan request aku. Mintak benda pelik-pelik.
    • Sekarang tangan aku dah melecet teruk sampai rasanya nak makan pun kene pakai sudu garfu je. Takleh kene kuah panas-panas dan nasik panas-panas.
    • Selasa ni present kalo lecturer komplen nampak macam hantar kedai, memang tak ragu-ragu aku tumbuk dia kat situ jugak. Yelah, aku antar kedai pun last-last sebenarnya untuk tau dorang guna tools apa untuk sambung itu-ini. Sebab tu Sabtu tu laju je aku pegi kedai beli. Nasib baik la affordable.
    • Ni la hasilnye. Tapi circuit tak berusik lagi. Tengah takde mood lagi pasal nanti circuit pun main mende panas-panas jugak. Solder tu panas jugak apa. Dah la tangan melecet, lagi nak tambah kan??




    Padan ngan muka sendiri pasal buat keja last minute la woiiii...!!!!!

    Sapa suruh wat last minute ye tak???

    Total mende aku abes untuk project ni...

    1. Masa kuar beli mende wat circuit ngan Fazar = RM 260
    2. Kuar beli mende circuit sendiri = RM 100
    3. Beli tools siapkan hardware sendiri = RM 200
    Total baru RM 560.

    Kira ok la kan. Sendiri buat plak tu. Sebenarnya RM 300 lebih je kot. Pasal tools tu untuk masa depan pun bleh pakai. Nanti umah aku sendiri dah ada tools dah. Takyah tunggu nak berlaki baru dalam umah ada tools. Huhuhh...

    Hoiii... Takde mood nak buat analysis ni cemana??? 

    Mood oh mood tolong la datang... Esok Isnin nak kene submit final draft ngan slide show dahhh... Selasa present...

    Tapi boleh tak esok aku buat-buat lupa nak antar??? Aku antar masa presentation jeee... xP

    Wednesday, October 6, 2010

    T_________T"

    Thesis presentation awal 2 hari iaitu pade 12 Oktober 2010.

    *Pitam*


    Yang lain-lain tu masih same macam dalam list yang sebelum ni...

    Jadual exam pun rasa macam ada yang da bertukar. Tapi tak pegi check lagi. Esok kot baru nak pegi tengok.

    See... Semua orang pun buat keja last minute. Ini semua dah jadi budaya. Aku pun tak paham apasal semester ni banyak sangat benda dah last-last minute pun takde progress.

    Dari kitorang student, membawak ke lecturer. Sibuk last-last minute time university lain sibuk-sibuk cuti sedap-sedap pasal study week, dorang bantai buat test. Bukan satu-dua... Tapi berderet-deret dan ke tahap hari-hari pun ada test. So far sepanjang aku buat degree ni haram aku tak kenal study week yang jenis cuti-cuti boleh balik kampung mintak restu mak ayah macam university lain tu apa kebendanye. Sumpah la takde. Lepas tu kewangan, unit exam pun macam takde mende je last-last minute ni. Siap takde acara mengambik slip exam dekat dewan. Pilu rasa hati kot tak dapat memeriahkan suasana dalam dewan macam semester-semester lepas.

    Last-last minute jugak haritu terjah website Unisel tu tetibe nampak majlis konvo. Time-time exam. Huh?? Bley expect ke majlis konvo tak meriah kene senyap-senyap sebab fakulti engineering dekat sebelah dewan ada exam. HAHAHA...

    Takley nak imagine.

    Mungkin sebab banyak sangat cuti kot.

    Bertuah gila duduk Malaysia. Banyak cuti.

    Dah dah dah... Pegi buat thesis nun. Study test esok sekali. Taunye merepek sini jeeee...

    ***********UPDATE*************

    Ohh... Salah tengok. Konvo 20-22 November rupenye. Haha... Ke laut dah segala... Semua pun nak salah-salah tengok. Haih...

    Friday, October 1, 2010

    Aku Tak Sempat Nak Update Lebih-Lebih Sebab...

    Sila lihat list di bawah;

    27/9 - Digital Signal Processing test 1
    28/9 - Sensor Engineering quiz
    29/9 - Fuzzy Logic test 2
    30/9 - Digital Control System test 2
    2/10 - Signal & Systems test 2
    4/10 - Digital Signal Processing test 2
    5/10 - Sensor Engineering test 2
    7/10 - Digital Control System test 3
    9/10 - Signal & System test 3
    14/10 - DATE SUGGESTED TO PRESENT THESIS.
    15/10 - Sensor Engineering final exam
    18/10 - Digital Control System final exam
    19/10 - Signal & Systems final exam
    20/10 - Fuzzy Logic final exam
    22/10 - Digital Signal Processing final exam

    Agak-agak lepas 22/10 tu kot baru aku bleh update sampai lebam. Rasa macam robocop pulak sampai hampir hari-hari pun ada test.

    Study week??

    Apa benda tu?

    Tuesday, September 28, 2010

    Aku Emo Ke Syok Sendiri??

    Aku tak rasa kot aku yang emo... Cuma ada rasa orang suka sangat memain sampai aku leka sekejap... Lepas tu tak pasal-pasal aku boleh emo sendiri-sendiri...

    Takde ke yang jenis jujur habis yang buat aku senang hati dan confident yang dorang tu... Ehh... Dorang... Macam ramai la pulak... Yang dia tu agak-serius-dengan-aku?? Kalo ada jujur habis pun jenis bagi attention yang buat aku rimas-serimas-rimasnya sampai aku emo jenis marah yang mengakibatkan persekitaran aku jadi kurang sihat akibat macam-macam benda boleh terbang kalo ada yang salah tegur.

    Aku da macam malas nak simpan harapan yang sape-sape nak serius dengan aku. Ramai sangat panggil aku sayang kot. Sampai lali sudah. Banyak pun aku rasa memain. Ehh... Tapi aku rasa walau cemana sempoi pun aku ni, tapi bila soal hati aku rasa aku jarang sangat nak kompromi. Banyak simpan dalam je. Tapi bila simpan dalam, makin orang sangka aku takde perasaan la. Makin ramai yang suka main-main dengan hati aku.

    Salah ke aku nak letak harapan kalau orang tu rajin antar mesej, bagi perhatian? Sebab mungkin korang akan cakap aku percaya too much dengan mesej?

    Salah ke aku nak letak harapan kalo antara mesej-mesej dia, dia, dan dia dulu ada berbunyi:

    • Awk tetap insan istimewa
    • Nk tambat hati awk la.
    • Npe agknye ye, tp ati ni da trtawan.
    • Btul la... Sye syg awk je.

    ... Dan lain-lain. Malas nak list banyak2... Makin aku baca dalam henset lama ni makin sakit hati rasanya...

    Tapi tu bukan setakat datangnye dari "sorang". Dah 2-3 orang pun macam tu. Mesej lebih-kurang. Alangkan ada jenis tak pernah jumpa sekalipun berani mesej aku macam tu, lama-lama kau tak layan ke? Kalo jenis selalu jumpe plak, just say hi, sengih-sengih, dan main jeling-jeling. Eh, kalo jumpe sekalipun, kalo dah selalu buat camtu...

    Aku perempuan beb. Walau keras cemana pun style aku, walau abes lasak sekalipun karakter aku, tapi aku tetap perempuan. Just nak remind diri sendiri yang aku ni perempuan. Kalo da layan aku macam tu, lama-lama aku pun cair jugak. Tapi?? Siapa la aku ni kan untuk orang peduli??

    Memanglah atas sebab-sebab perkara lepas-lepas yang dah terjadi kat aku buat aku sikit keras, layan kaum berlainan jenis kadang-kadang macam singa betina, kadang-kadang macam layan-tak-layan sampai ramai kot yang terlupa yang aku ni perempuan.

    Tak ke kau rasa sakit hati, rasa tertipu, annoying, semua lepas segala mesej-mesej yang 100% berjaya psiko hati sendiri sampai HAMPIR yakin bahawa ada jugak makhluk yang sudi nak rapat dengan kau, tiba-tiba orang tu hilang. Tak mesej langsung dalam jangka masa yang agak lama. Kau pun la tak berani nak kacau. Mungkin dia sibuk. Tapi dengan tak semena-mena tiba-tiba mamat yang ko harapkan ada hati sama kau, boleh pulak letak gambar yang 100% in love dengan orang lain dalam fesbuk. Siap ada dah bertunang. Kawen pun ada.

    Tak ke kau rasa sakit hati? Rasa tertipu atau dikenakan secara teruk? 

    Ihsan dari Google

    Remuk tak hati?

    Kenapa mesti jadi kat aku? Aku rasa aku jarang nak dump orang, kecuali yang tahap membosankan hidup aku. Walaupun dia membosankan hidup aku, tapi aku dump dier sebab dier ade pompuan lain. Apa kau ingat aku jenis terbuka sangat ke kalo bab nak kongsi kasih sayang? Alangkan belum ada apape ikatan dengan aku dah pasang lain... Alasan dorang adalah aku konservatif sangat. Nak pegang tangan pun tak dapat, tapi couple. Lorhh... Apa punya sempit minda... Kata couple. Belum lagi nikah. Apa hak dia nak pegang-pegang aku? Salah ke aku nak jaga maruah sendiri? Kalo aku tak dump orang, orang dump aku secara diam-diam... Jugak sebab ada perempuan lain. Biar la dorang.

    Kalau la CUMA SORANG je dalam dunia ni yang buat aku macam tu... Boleh la nak label aku over-over-over emo. Tapi cemana bila dah lebih dari 5 orang? Salah aku ke? Awal-awal semua cakap sayang aku, simpati dengan aku atas apa yang terjadi kat aku almost 5 tahun lepas, bla, bla, bla, lepas tu siap kutuk kaum sendiri yang buat aku macam tu, bla, bla, bla, dan tiba-tiba terbagi harapan kat aku... At the end, dorang sendiri act macam mamat yang awal-awal dorang kutuk sebab tak hargai aku tu.

    Kau tau hati aku dah hancur gila tahap teruk sebenarnya bila wujudnya orang-orang macam ni sampai sumpah aku rasa takut gila nak commit relationship. Fobia. Amat-amat fobia. Sakit. Bila seseorang perempuan tu dah "get used" of being dumped, dia akan jadi kebal.

    Luaran orang tak pernah nampak aku menangis sebab hal ni. Ye. Pada aku memang remeh. Tapi sebenarnya aku pun macam PEREMPUAN lain jugak. Apepun aku still perempuan. Ada masa aku touching dengan semua ni. Tapi bukan depan orang la. Cuma sekarang ni too much. Sampai aku takleh nak tahan dan kena luahkan kat sini memandangkan aku tatau kat mana lagi nak luahkan.

    Salah ke aku nak hepi? At least ada sikit rasa disayangi oleh orang lain selain keluarga sendiri? Aku tak mintak banyak pun. CUMA SIKIT je. Kalo putus tengah jalan sebab hal-hal lain, ok, aku tak kisah. Aku boleh terima. Asalkan sebelum putus tu dapat la sikit aku feeling-feeling macam orang lain jugak. Sekurang-kurangnya aku yakin sikit orang tu pernah sayang aku. Itu saje.

    Sape taknak bahagia beb? Orang gila pun nak duduk dalam hospital bahagia. Tengok? Nama pun bahagia jugak.

    Kepada yang lain-lain tu, terima kasih sebab dah berjaya hancurkan selumat-lumatnya hati aku.

    Aku sangat menghargai jasa kalian. Terima kasih banyak-banyak supaya lepas ni aku akan jadi lebih kebal dan almost takkan percaya dengan lelaki.

    P/S: Lepas ni sape-sape berani nak buat luahan perasaan emo-emo pasal boifren tinggal ke apa, pastikan kisah korang tu lagi dahsyat dari kisah aku kat atas ni. Kalo tak... Memang aku tak layan. Cerita kene cerai dengan suami, aku boleh accept lagi.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...