Tuesday, December 21, 2010

Soklan Formspring

Haritu aku dapat soklan secara random dari Jumie dekat formspring tuh.

Macam dah lama pun soklan dia... Tapi aku baru bukak aritu dan baru je jawap. Soklan adalah berbunyi:

Which one do you prefer? Big wedding or small wedding?

Wah kau! Tibe-tibe font jadik besar. Haha...

Jawapan typical selalu aku dapat dari kawan-kawan aku semua nak buat super-duper-extraordinary-grand macam mana-mana wedding mereka yang berkemampuan sampai tatau nak buat apa lagi dah dengan duit....T.T

Memang ah tak salah buat grand-grand kot. Tapi ikut kemampuan dan jangan sampai jadi membazir.

Pade aku plak aku biasa la mesti nak lain dari orang lain, oleh itu aku prefer small wedding. Paling ringkas dan ade bende-bende yang perlu je. Macam tak teringin plak aku nak buat grand-grand ni. Pastu plak nikah je terus. Aku taknak tunang-tunang ni.

Tapi entah la tak sure la aku boleh buat ke tidak wedding yang small-small ni jemput sedara-mara terdekat je. Then rakam event tu pastu letak je kat fesbuk. Ramai jugak tahu nanti kan? Dari gaya abang aku haritu macam kemain lagi sibuk kumpul-kumpul maklumat pasal sedara-mara dengan kawan-kawan dier nanti senang nak pegi memanggil katanya. Dah la cara tu macam beriye-iye je nak suruh aku cepat-cepat kawen. Apakah calon pun takde... *Sedih*

Tatau la kenapa tapi memang aku nak sangat buat simple-simple yang boleh dan takde melibatkan perbelanjaan yang banyak. Gerun kot aku dengar-dengar sekali event, walaupun cuma bertunang pun makan belanja dekat ribu-riban. Apatah lagi kenduri semua nak grand habis. Paling-paling tak banyak kerenah pun hangus jugak dekat RM20k untuk satu-satu majlis. Lagi sadis aku dengar ada yang sampai pinjam dengan bank semata-mata nak buat kenduri kawen. Baik buat loan tambah aset. Buat loan untuk kenduri kawen ni semata-mata nak ikut standard orang ni bukan elok sangat pun.

Banyak aku perati la kan... Ramai sangat yang iye-iye ikut adat. Nak kene ada itu, nak kene ada ini. Ohh... Macam-macam... Tak salah pun kan kalo buat simple-simple kan? Ikut rukun yang ade. Kan senang? Pastu kalo buat simple abes mula la timbul fitnah macam-macam kata pasangan tu kene kawen paksa la... Dah terlanjur laa... Kene tangkap khalwat laa... Ishhh... Jahat tuuu mulutttt...!!!

Lagipun reason aku nak buat simple-simple ni bukan ape... Sebab aku takleh nak attend kenduri kawen kawan-kawan... So, nanti kalo aku invite dorang... Ntah-ntah dorang plak takleh datang ke... Bukan ape... Ade setengah orang ni jenis ingat sikit sape datang, sape tak datang, kalo yang tak datang tu, nanti dier balas tak datang jugak... Elok-elok aku bajet banyak-banyak satgi macam rugi je tibe-tibe ramai takleh datang...

Tapi memang sengaja tak pegi pun walaupun boleh pegi... Haha... Ade rase macam aku akan makan penyepak tak?? Sile sepak aku skang... Keh keh keh...

Harap-harap jugak la bakal laki aku nanti yang entah sape-sape dalam kategori malang tu nanti pun sama macam aku jugak taknak wat wedding grand-grand sangat... Huhuhh...

Nak suruh wat grand boleh sebenarnye... Tapi sponsor la segala-gala mana-mana yang patut... Hahahah...

Apa motif entry ni sebenarnye? Merepek lebih umpama tension sebab umur da nak masuk 26 tahun depan tapi masih single serta sedey sikit dengan si Sol yang beriye-iye target nak kawen pade umo 25 tahun. Aku pun dulu ade gak target camtu. Tapi macam nampak gayanya bakal da lepas jeee dan aku masih single... So, takde membawa apape makna la di situ. :'(
Post a Comment