Saturday, November 13, 2010

Syndrom Down.

Bukan syndrom down yang penyakit tu.

Tapi semenjak-dua menjak lepas dapat tahu kenyataan-kenyataan yang agak menyakitkan seperti result exam yang ada seketul subjek phail tu dan jugak thesis yang status TS (tak selesai a.k.a tak siap) tu, aku rasa down sesangat.

Mana tak down nye... Ape yang aku harap, tak sama dengan yang aku dapat... Tiba-tiba aku terasa yang macam selama ni aku da jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauh sangat dari DIA. Mana la tahu DIA turunkan ujian macam ni kat aku. DIA je ingat aku... Sayang aku sebab bagi dugaan macam ni. Tapi aku?

Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sesuatu sedang kamu tidak mengetahui'' (Al-Baqarah, ayat 216)

Satu hari suntuk aku duduk termenung sorang-sorang fikir pasal ni. Ye lah, tak semua kita rancang tu akan berjalan lancar kalo takde keizinan dari DIA.

Aku mengaku... Hati aku ni semakin hari semakin jauh dari DIA walaupun DIA letak dugaan kecil, dugaan besar... Selalu aku fikir DIA tidak adil pada diri aku. Teruk rupanya hati aku ni... Padahal selama ni aku yang lalai. Leka sangat. Dapat yang bagus sikit je dah macam lupa diri lagaknye. Walhal tu sume pinjaman dan tak kekal.




Sesape yang add aku dekat fesbuk mesti perasan kan dua status terakhir aku yang menunjukkan aku memang nak menghilangkan diri dari semua orang. YM aku senyap, Skype aku pun senyap. Entah lah. Aku memang perlukan sangat-sangat masa untuk muhasabah diri. Tambah pulak skang ni duduk umah sorang-sorang. So, sangat sesuai.

Sorry la kalo mendadak hilang dari khalayak orang ramai dekat fesbuk tu. Ala, bukan penting sangat pun kalo aku ade atau tidak pun kan???

Cukup la blog ni je buat medium aku meluahkan ape jugak isi hati aku. Susah ni wey kalo nak cerita personal dengan orang, face to face. Biar orang baca takpe, jangan dengar. Lagipun baca ni ikut orang jugak la kan... Mana dia tau aku tengah sebak menangis ke waktu taip. Selalu orang baca takde perasaan pun. Kalo dengar lain, nanti boleh dengar nada teresak-esak tu lebih daripada jalan cerita. Dari buang masa tak paham apa yang aku sampai menangis-nangis nak cerita baik baca je. So, baca ah.

Tak pasti kenapa. Tapi semenjak-dua menjak ni memang aku emo-emo lebih-lebih sikit. Ada yang cakap, umur dah suku abad ni memang cepat benar emo nye. Huhuhh...

3 comments:

ARC™ said...

jangan putus asa beb

dont despair
and never lose hope
cause Allah is always by your side
Insya Allah~

hehe

Cik Agogo said...

::ARC™::

ehe... tengs... :)

ARC™ said...

sesame street :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...