Monday, January 14, 2013

Awkward!!

Aku rasa selama ni sape2 yg da kawen semua aku panggil kakak... Sejak kena belajar panggil yang lebey senior tu kakak zaman MRSM dulu... Sampai skang macam relevan la kalo nak anggap yang mana dah kawen ni semua lebih senior dari aku. Haha...

Tapi bila tetiba adik2 Incik Jep (hampir kesemua adik dia dah kawen) panggil aku kakak... Aku jadi macam... Err... Awkward.

Biasa aku pause skejap. Walaupon actually bukan communicate secara terus macam tengah sembang2 atau cakap dalam phone... Contoh macam, dalam fesbuk ataupon sms... Aku tetap macam pause skejap untuk digest sebab orang panggil aku kakak.

Seriously, selain saudara-mara aku, ex-jiran2 sekampung dulu, aku memang tak biasa langsung orang panggil aku kakak. Apatah lagi bila aku rasa.... Eh, lambat lagi ni aku nak jadi kakak ipar dorang...

Tengok saiz badan la... Sapa je yang baru kenal aku nak panggil aku kakak. Abes kuat pon dorang ingat aku sebaya dorang... Sedangkan Incik Jep aritu pun kasik no fon dorang untuk aku contact dulu masa pegi KL pun dia bahasakan dorang sebagai kakak kat aku...

Tapi serious la, kadang2 aku langsung lupa yang Incik Jep ni sebenarnya anak sulung dalam family dia... So memang patut la dorang panggil aku kakak...Selalu je aku lupa. Haha!!
Post a Comment