Thursday, April 16, 2009

Sindrom Tekanan Exam Part 3

Aku tengah baeeekkk punye layan esemen CAD nih...Walaupun bengang beberapa minit yang lepas kuar lagi itu blue screen...

Tiba2...

[Bunyik ringtone "One Missed Call"]

Senyap.

Aku cepat2 taip text...

BABI! Send.

Pastu masuk 1 text dalam inbox.
Cntek skit bhse..Awk sape tbe2 jew mki owng..

Aku syak budak ni mesti umo 20 tahun ke bawah sebab text style "manje2-meluat-aku-nak-layan" camni...Dengan bongkaknye aku reply,

Da ko sibuk2 miskol apahal? Time tgah2 aku bz plak tu

Dier takmo kalah beb...Laju je dier reply balik.
Ko 2 mnusie ke bnatng..Ye pn cntek la ckit bhse 2..

Gile bai...Aku dah la tak kenal dier sape, pastu berani2 plak nak sound aku. Dah la bukan aku yang start kaco dier. Dah la dengan tension masalah blue screen lagi...Terus aku jawap...

Damn!! Abeh ko ingt miskol 2 da abeh sopan la? Tak reti nak msg tanya aku sapa? Da kene maki tau plak nak marah. Tau pun reply msg aku. Bukan ape, yang pandai miskol2 tak reti nak antar sms ni cuma babi je. Ingtkan ko ni babi.

Hah...Terus diam. Sampai skang dah tak miskol apa lagi nak reply text aku. Padan muka. Jangan memain dengan aku yang tengah menggila buat esemen dan jugak pressure nak hadap test petang kang, presentation petang esok, first final paper petang lusa. Hambik ko berderet.

Skang ni ader lagi satu plak nombor yang tak dikenali pandai2 plak calling2 nombor aku. 3 kali aku jawap, 3 kali jugak dier buat2 macam busy dan konon2 tak sedar aku jawap. Aku diam je la. Memang habit aku kalo nombor aku tak kenal, aku jawap, aku diam jek. Pastu cepat2 dier letak. Mungkin perasan bunyi kipas atau dah tak dengar muzik caller ringtone aku tu kot.

Terus aku taip text...

Hoih babi, apahal call2 takmo cakap nih? Tak reti nak cakap ke? Dasar babi...

Astagfirullahhhhh hala`zim... Harini ramai je kene maki ngan aku...Sapa suruh galak sangat miskol2 time aku tengah mental pusing nih...Padan muke dorang...Padan muke aku jugak sebab dah tambah dosa maki orang. Huhu...

Sapa miskol2 aku...Dia sama macam gambar kat atas nih... Pink-kaler-children. Skang aku pun dah berjangkit ngan Kak Syima. Sape2 yang dah datang dan tertengok gambar menatang ni...Baik gi samak laptop atau pc masing2 cepat.

12 comments:

Diarihatiku1976 said...

wah sedap tu lagu ni.. best lirik dia ekk

aslina said...

::diarihatiku1976::
aik? layan alternative jugak ke?

~Cinta Cukulet~ said...

oink oink oink...baby(i) tak bersalah, baby(i) nak manja-manja je main miskol akak, akak jgn marah baby(i) eh..baby (i) mintak mahap...hehehe :p

siti_z0wiah said...
This comment has been removed by the author.
siti_z0wiah said...

wesh as..kl0 incik fauzi yg termisc0l cmne?? kakakaka....

jawab..jawab!

aslina said...

::cinta cukulet::
takleh blah...kalo depan2 dah aku dah lempang laju2 dah...hehe...

::siti_z0wiah::
lantak la sape pun...lagipun sape suruh gune nombor yang aku tak save? alaa...dier da lama tak contact aku...takde rase ape pun...kalo tibe2 dier contact gune nombor lain pun...kalo kene maki ngan aku pun...patut ke aku nak rase bersalah...hehe...bukan ader apape serious relation pun ngan dier...skandal suke2 jek...

HoPe said...

stujuk wif wut u've done..
bengang jugak kan..
padahal dier yg salah..
suke suki nk mrh org balik...
maki je..
hikss..

epalejau said...

aku suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuka! ngan apa yg ko buat tuh..hahahaha! padan muke! gatal sgt nak miskol..nseb bek mulut aku secibai ko..sbb aku pun belambak dpt miskol, aku wat dono jek..

tp apa yg aku x suka, tepaksa la aku g samak pc aku lepas neh..ko kijam!

epalejau said...

TAK secibai..haish..tensen tul silap2 taip ni..

errr..abg fauzi? klo abg fauzi pun, sape suh cari pasal+nahas+maut? lg pun, msj dia manje2 tuh, haish..imposibley la navy nk wat spelling camtuh..tak pasal kena lempang laju2 ngan as..

aslina said...

::hope::
tu la pasal...dier plak pandai2 nak psiko kita macam la kita dulu yang kaco dier...biar la kite nak emo, kan enset kite? tol tak?

::hadra::
amboih sampai 2 komen noo...pi samak pc cepat2...haha...jangan samak kat luar je...dalam2 tu pun samak jugak ok?

ape abg2 nih...abang aku ada sorang je la...nama dia asrul...itu pun aku tak panggil abang...kdg2 aku panggil yon jek...tzk pun angah...ape barang fauzi aku nak panggil abang...baik aku panggil incik popeye je...

epalejau said...

klo dia popeye..ngko la olive nyer..kehkehkeh..tak gitu?:)

aslina said...

::hadra::
ewww...takdo makno la den nak jadik olive ni hah...baik jadik aslina jek...baru la ganas sikit...olive tau mintak tolong jek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...