Thursday, April 16, 2009

Sindrom Tekanan Exam Part 3

Aku tengah baeeekkk punye layan esemen CAD nih...Walaupun bengang beberapa minit yang lepas kuar lagi itu blue screen...

Tiba2...

[Bunyik ringtone "One Missed Call"]

Senyap.

Aku cepat2 taip text...

BABI! Send.

Pastu masuk 1 text dalam inbox.
Cntek skit bhse..Awk sape tbe2 jew mki owng..

Aku syak budak ni mesti umo 20 tahun ke bawah sebab text style "manje2-meluat-aku-nak-layan" camni...Dengan bongkaknye aku reply,

Da ko sibuk2 miskol apahal? Time tgah2 aku bz plak tu

Dier takmo kalah beb...Laju je dier reply balik.
Ko 2 mnusie ke bnatng..Ye pn cntek la ckit bhse 2..

Gile bai...Aku dah la tak kenal dier sape, pastu berani2 plak nak sound aku. Dah la bukan aku yang start kaco dier. Dah la dengan tension masalah blue screen lagi...Terus aku jawap...

Damn!! Abeh ko ingt miskol 2 da abeh sopan la? Tak reti nak msg tanya aku sapa? Da kene maki tau plak nak marah. Tau pun reply msg aku. Bukan ape, yang pandai miskol2 tak reti nak antar sms ni cuma babi je. Ingtkan ko ni babi.

Hah...Terus diam. Sampai skang dah tak miskol apa lagi nak reply text aku. Padan muka. Jangan memain dengan aku yang tengah menggila buat esemen dan jugak pressure nak hadap test petang kang, presentation petang esok, first final paper petang lusa. Hambik ko berderet.

Skang ni ader lagi satu plak nombor yang tak dikenali pandai2 plak calling2 nombor aku. 3 kali aku jawap, 3 kali jugak dier buat2 macam busy dan konon2 tak sedar aku jawap. Aku diam je la. Memang habit aku kalo nombor aku tak kenal, aku jawap, aku diam jek. Pastu cepat2 dier letak. Mungkin perasan bunyi kipas atau dah tak dengar muzik caller ringtone aku tu kot.

Terus aku taip text...

Hoih babi, apahal call2 takmo cakap nih? Tak reti nak cakap ke? Dasar babi...

Astagfirullahhhhh hala`zim... Harini ramai je kene maki ngan aku...Sapa suruh galak sangat miskol2 time aku tengah mental pusing nih...Padan muke dorang...Padan muke aku jugak sebab dah tambah dosa maki orang. Huhu...

Sapa miskol2 aku...Dia sama macam gambar kat atas nih... Pink-kaler-children. Skang aku pun dah berjangkit ngan Kak Syima. Sape2 yang dah datang dan tertengok gambar menatang ni...Baik gi samak laptop atau pc masing2 cepat.
Post a Comment