Sunday, April 5, 2009

Knape Ye?

Harini saja aku rasa aku dah hampir2 nak bunuh anak orang. Bukan nak bunuh sangat pun pasal aku pun bawak moto jugak. Lain la aku bawak keta kebal. Dah lama dah aku langgar tanpa belas kasihan. Alasan? Tak nampak. Haha!! Tapi bukan salah aku tau?

Aku ngaku la aku pun terpengaruh untuk bawak moto laju2 ala2 rempit2 nih. Tapi bila jalan lengang saja ye? Tak teringin aku nak bawak laju2 dalam kawasan perumahan ataupun kat jalan yang sibuk. Aku juge takde la suke nak men-cilok2 celah2 keta seperti mana rempit2 yang lain. Ye lah, aku sangat menjaga kebajikan side-mirror aku yang agak ketara besarnye [Bila la aku nak tukar letak yang boleh lentur2 macam moto Vicky tu...Huhu...]

Aku tak puas hati kat sini sebab...Aku susah payah la sorok2 dari pengetahuan bapak aku bab2 nak amik lesen moto n beli moto nih [last2 kantoi jugak sebab abang aku tak pandai nak cover2 untuk adik dier nih] Dah ada lesen baru la abang aku berbesar hati nak lepas aku naik moto tau? Itu pun lepas jenuh aku wat muke kesian sebab bas selalu dajalkan aku. Mana la driver bas tu tau aku banyak dosa sebab tu dia coba2 nak dajalkan aku? Kalo tak...Dengan lesen L nih, ingat abang aku nak ke lepas aku naik moto? Kak Syima pun risau aku bawak moto pegi kelas tu tau?

Gambar Hiasan.
Kalo nak wat aksi camni time motor tengah stop dan dalam keadaan double stand, takpe beb...Ni contoh je tau!! CONTOHHH!!!


Tapi orang2 sini aku tengok macam tak kisah je biar anak dorang yang lingkungan 9-10 tahun naik moto. Siap bawak adik masing2 lagi naik moto. Kene langgar kang pandai plak meraung2 nangis2 meratap kalo anak dorang mati. Pastu sibuk2 nak masuk dalam surat khabo...Pastu nak saman orang yang langgar anak dorang tu. Dorang punye salah dorang tak pedulik plak? Kalo budak2 tu bawak secara berhemah macam aku takpe la jugak. Ni suke-suki je bawak. Belum sunat lagi dah tunjuk bakat semulajadi perintis rempit negara. Gile doww...Dah bosan idup agaknye. Ape mak ayah dorang takde perasaan kot biar anak2 dorang yang kecik2 ni bawak moto [lagi kecik dari aku ye...Jadi aku macam confuse camne la dorang nak handle moto tu bile berenti atau brek mengejut ke? Kaki pun tak cecah tanah...Huuu...] Pelik jugak la aku... Agaknye dorang ni anak dah ramai kot...Atau memang senang2 je nak produce anak2 lain bile anak dorang tu mati katak kene langgar.

Dah tu tak pakai helmet plak tu...Bajet kepala dah keras cam batu la...Sedangkan batu pun kene pukul ngan tukul pun boley retak...Ni kan plak kepala...Kat sini aku nak pesan la kat mak ayah luar sana...Kalo nak suh anak2 korang gi kedai atau kuar beriadah petang2...Pastikan dier naik basikal...Ulang suara...BASIKAL. Tapi kalo korang rase menyampah nak jaga anak korang atau dier sangat degil tak bertempat suka hati korang la. Tapi nanti kalo eksiden, jangan coba2 nak meraung macam orang gila atau baru nak menyesal. Time tu dah lambat. Pastu sila la produce anak baru. Itu pun kalo masih berkemampuan atau produktif. Hohoho~~!!!
Post a Comment