Wednesday, July 29, 2009

Rumahku Oh, Rumahku

Harini kite bersiaran langsung dari Penang. Ingat tak announce yang aku buat dulu? Pasal abang aku nak pasang internet kat umah? Sebenarnye dier dah hangkut satu broadband cap Maxis. Skang aku ley join Kak Rieha gune red broadband (time ni je la. Nanti loan masuk, nak angkut broadband cap Celcom plak. Kat Bestari Jaya tu Celcom je yang ada line 3G) Hoho. Harini aku nak citer pasal rumah aku. Eh, suke hati aku la nak citer pun. Blog aku. Korang yang sibuk2 nak bace ni, terime je la. Haha!

Rumah aku ni takde la hebat macam rumah2 yang dalam tv yang besar gampang tu... Tapi at least ade la tempat berlindung untuk family aku ni hah. Dulu rumah ni okey je. Tapi setahun kebelakangan ni dah tahap dewa retaknye. Kalo biar lama2, bleh runtuh jugak la umah nih. Ekceli bukan umah aku je camni. Leh kata semua rumah teres kat sini camni. Lebih2 lagi yang belah belakang. Maklum la sini dulu bekas sawah. Tapi dah tambun2 bertahun2 leh la nak buat umah kat sini.

Jom layan gambar. Sebelum dan selepas. Tapi skang dalam process lagi. So, aku pun slambe lepak luar umah online. Sambil layan angin sepoi2 bahase kat luar ni hah. Hoho.

SEBELUM











Kemain lagi horror,kan keretakan dalam umah aku nih? Ini sebelum. Yang ader laci2 belah kanan tu gambar kat dapo. Bila nak masak je risau2 takut2 serpihan2 cat jatuh melayang kat dalam periuk. Haha. Yang kiri tu plak dekat2 dengan bilik air.


SELEPAS












Ni gambar selepas. Tapi yang kiri tu kat bilik air tu la. Kanan tu kat belah depan umah aku. Bagus la orang2 yang repair ni. Retak sekecik alam pun dorang gigih nak betulkan. Contohnye retak dalam bilik abang aku tu. Bukan la dasat sangat. Tapi ok la kan. Kot2 lama2 nanti membesar jugak. Baik dorang betulkan awal2... Ye tak?

Anyway, aku tetap hepi balik sini biar ape pun terjadi kat umah aku. Maklum la kan duduk umah senirik lagi best kan? Rindu la kat Jonny. Nanti petang2 baru nak pikap dier kat SkyNet. Sabar ye Jonny~~ Skang jugak tengah belek2 dokumen apape yang patut untuk diangkut bersama masa first day praktikal nanti. Alaa...Tinggal minggu depan jek... Huhu... Nebesnye...Nebesnye...
Post a Comment