Monday, July 27, 2009

Lapar Boleh Menyebabkan Hampir Gila.

Aaaaa~~~ Ape jadah tibe2 ley lapar tengah2 malam nih... Cari heater tak jumpe. Nak masak air kat dapo tuh... Rasa2 gas dah abeh. Semalam tu rasanya false alert. Tapi gas mungkin betul2 habis skang.

Buktinya, tadi petang aku tengah panaskan tomyam yang super masin... Tibe2 tengok api dah padam. Padahal tak pulak aku off stove tu. Aishhhh~~~!!! Musyikil betul nih. Lapar tahap tak terbendung. Nak kuar pegi 7E, duit ade singgit je dalam wallet. Nak cucuk duit, esok baru Angah taruh duit. Aaaa~~

Tido2... Walaupun hampir gila... Tapi tido boleh mengurangkan kelaparan. Harap2 begitulah.

4 comments:

zan-xray said...

Moral of the story murid-murid sekalian kita hendaklah "menyesparekan" (spare) stok makanan kering mcm biskut ke lagipun tak lama nak masuk bulan puasa. kot2 pancit dlm bulan puasa tu boleh la dengan senyum kambing menikmati keenakan biskut tu huhu.

aslina said...

::zan-xray::
ape ajar murid2 puasa yang-yok ni? tak baek ahh...

Signorina Syima said...

pemalas betul nak keluar...

aslina said...

::kak syima::
ade singgit je dalam wallet. minyak pulak cukup2 untuk hari esok...nak kuar gi 7E pun dah tengah malam...

camno?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...