Friday, July 31, 2009

Effs Dalam Hidup Aku Dan Aku Benci Mereka.

Hah. Kemain besar lagi huruf F dalam blog aku kali ini. Knape aku pilih huruf F ni? Sebab aku dan beberapa insan yang mempunyai nama dengan huruf F ni tak brape nak ngam la. Bukan setakat tak ngam. Memang tahap takleh terime dek akal la ngan peel dorang nih.


Kisah 1
Insan yang namanya ada huruf F dan yang pertama skali cari pasal dengan aku adalah masa darjah 2. Beliau dengan suka hatinya menumbuk aku dengan rasa tak bersalah. Citer lanjut leh tekan sini. Ni kisah silam. Tapi aku dah takde nak benci sangat pun sebab bile ingat balik memang klakar abes. Dan sejak dari insiden ni la yang memupuk semangat jadik kaki pukul dan suke cari pasal dengan orang dalam diri aku. Sangat kurang ciri2 keperempuanan, ok?


Kisah 2
Orang kedua dengan huruf F yang aku MENYAMPAH adalah masa kat ATMA dulu. Beliau merupakan "budak Putera" alaa... MTD tuh. Aku menyampah sebab dier suke memperkotak-katikkan ketinggian aku, pastu bajet bagos serta suke mengutuk ex aku sesedap rasa. Dier kutuk aku takde taste? Watdehel laa... Suke hati aku la kan aku nak kapel ngan sape pun mase tuh. Masa tu juga ex aku bukan dikalangan mereka dengan huruf F.


Kisah 3
Ni sorang mangkuk dengan nick name saje start dengan huruf F. Tapi, ade aku kisah? As long as dier mempunyai huruf F dalam nama dier. Nyaris jugak la aku ter-sehidup-semati ngan dier. Tapi memandangkan parents dier tak brape berkenan, pastu da lama konon kapel (tak lama pun, setahun lebih. Itu pun jumpe 3-4 bulan skali). Tengah2 aku pecah kepala nak exam, dier leh cakap nak clash ngan aku. Mak dier suh kawen ngan sepupu dier sebab aku tak brape nak pentingkan dier dan lebey pentingkan blajar. Watdehel... Memang la aku lebih sayangkan mase depan aku, sengal. Tak rugi pun kalo tak kawen ngan mamat nih. Tapi skang dier la manusia yang terhegeh2 nak aku balik. Siap menyamar jadi orang lain semata2 nak aku balas SMS dan konon2 menyambung kembali hubungan yang dah putus. Dier jugak cakap, yang konon2 mak dier suruh kawen tu, tipu jek. Bila aku tak layan, maki aku balik cakap aku tak sedar diri dan takde sape nak kutip aku selain dier. Boleh? Boleh jalan daa~~~


Kisah 4
Ini citer tunang orang. Namanye juge bermula dengan huruf F. Dan sejiban same ngan ex aku yang tak brape nak masuk kategori ex tu. Dier nih rasanya masa tu ader krisis dengan tunang dier kot. Dan sumpah mase tu aku tatau dier dah bertunang. Ajak aku kuar temankan dier beli tiket bas. Pastu kantoi ngan tunang dier. Bagus gile la tunang dier serang aku. Padahal aku nih ade ciri2 nak rampas tunang orang ke? Tahun lepas dorang da slamat kawen. Huh. Sangat manyusahkan hidup aku. Kene serang dengan orang lain sebab salah orang lain.


Kisah 5
Ni ex aku. Tapi tak brape nak masuk sangat kategori ex. Lebih berat ke ex-senior. Juga mempunyai nama dengan huruf F. Dier ngan aku konon2 nak test power. Tapi silap besar la kan. Aku pun bukan caye sangat dengan bekas2 senior aku nih. Lebih2 lagi yang keje beruniform. Haa... Kene la same2 test power. Tapi aku hebat sikit kot sebab IQ aku tinggi sikit dari dier. Bajet hebat jugak nak pasang awek 2-3. Tapi malangnye, aku kene serang lagi dengan awek dier lepas tau dier ader affair ngan aku, padahal aku yang first? Watdehel lagi? Sape rampas sape tah, aku pun malas nak amik port. Tak membantu meningkatkan pointer aku pun.


Kisah 6
Tadi aku citer sumenye lelaki. Ni satu2nya pompuan yang nama dengan huruf F yang aku benci. Sampai tahap kalo jumpe, memang aku pukul cukup2 sampai kurus. Dier dulu merupakan antara "kawan baik" aku. Tapi skang memang kalo sebut pasal dier, mention even one word, aku boleh bertukar jadik Hulk versi wanita. Dier dulu baik ngan aku. Slalu pretend konon2 dier lelaki. Nak kata pengkid...Tak layak. Nak kata tomboy pun jauh skali. Tapi suke sangat la bajet konon2 aku ni "awek" dier. Geli bai! Aku layan je. Isi masa lapang. Tapi takde la nak wat bende bukan2. Sumpah tak tipu. Pastu suke blanje aku macam2. Seperti bawak gi jalan2...Tengok wayang...Blablabla... Tapi pinjam duit aku sampai skang tak bayar. RM400 beb. Skang dah lesap begitu sahaja. Memang takleh pakai kawan camni. Cilakak betul.


Kisah 7
Mamat ni baru2 nak jadik membe aku. Cara tegur la bagai bagi komen, konon macam dah biasa dengan aku. Ehh...Ko orang baru nak kenal aku, aku tak kenal pun ko sape, tapi gaya sangat annoying konon2 macam membe2 lama aku. Kalo membe2 aku, nak wat2 annoying takpe, coz aku memang kenal dorang camne...Skang hambik ko. Aku dah block ko dalam Fesbuk. Puas hati aku. Annoying sangat.Dah la kat Fesbuk tu macam takleh nak komen kat orang lain. Sibuk2 jugak kat post aku. Menyemak dan annoying.


Huhu...Letih juga wat citer 7 in 1 nih. Semua pasal orang2 dengan huruf F. Tapi tak semua orang dengan huruf F aku benci. Masih lagi wujud yang aku sayang. Contohnye "adik" aku. Fatin Fazlina tu. Hmm... Tapi aku rasa aku memang ader curse la dengan orang dengan huruf F nih. Terutama jejaka dengan huruf F yang aku baru2 kenal. Ade je wat aku marah dan rase nak maki hamun secukup rasa. Kalo dah lama kenal takpe la...Kazen2 aku yang lelaki pun bersepah juga dengan huruf F nih.

4 comments:

LuVidA^^ said...

byk nye F die...
huhuk...
akan ade yg ke 8..9..10..ke?

aslina said...

::LuVida^^::
mungkin laa...tapi akan datang kot...atau mungkin tidak...awal2 dah avoid...hehe

~Cinta Cukulet~ said...

satu F yang aku tak suka... FAIL..huuuu memang bencik.. hehe

aslina said...

::cinta cukulet::
itu la...ingat nak letak skali...tapi so far lum penah dapat F yang untuk fail lagi. paling bergaya pun gagal dengan gred E. masih excellent la kot. huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...