Monday, July 13, 2009

Hari Frust Sedunia

Konon kemain la nak tunggu Isnin sebab nak call balik nombor yang call aku Jumaat lepas. Siap awal2 pagi dah ready tepi telefon (sebab kredit aku takleh nak harap sangat). Tepat kul 9 pagi aku pun call la nombor berkenaan. Cuak, debar, berpeluh, sembelit semua ada la!

Macam pagi2 Sabtu haritu. Mesin yang cakap laju ngalahkan Cheryl Samad tu jugak yang menyambut call aku. Ok la. Steady lagi. Tunggu la sikit pasal yang call aku tu tak dapat dipastikan pakai extension ape. Pastu bersepah pulak list extension. Aku memang blur apasal dorang call aku pun pilih la extension paling relevan skali pada saat itu. Iaitu "press 8 for inquiry". Ya. Tepat skali sebab aku call pun kerana ingin bertanya.

Pastu dengan confident, aku pun tanye la pasal Jumaat lepas, time gini,gini nombor ni call aku. Nak tau sape ngan tujuan. Dier plak macam blur jugak dengan pertanyaan aku. Pastu dier cakap bukan extension dier yang call aku. Ah, sudah. Mana la aku tau nak pilih extension mana kan...Lagipun tujuan pun aku tatau untuk apa.

Sudahnya aku pun letak phone. Terus email balik dan tanye pasal nih kepade yang berkenaan. Dah la aku berhaaaaaaaaaaaaarap sangat dapat jawapan positif ataupun dorang call aku lain cepat2. Sebab...

Yang call aku hari Jumaat lepas tu adalah Intel Technology... Aku syak dorang call sebab nak bagi jawapan aku berjaya ke tak dapat tempat kat situ. Tapi malangnye sebab takde line...Lain pulak jadinye. Aku tak kisah la bakal dapat jawapan mengecewakan atau tak...Tapi bila dorang ada call tu...Maknanya sikit sebanyak, boleh la kot menaruh harapan walaupun samar2...

I sangat kecewa la uollss...Sampai ingat lunch nanti nak makan laptop je tauu...Frust sangat!!!

Tapi yang pastinye, aku frust! Sebab kalo tak kerana problem line, mesti aku tak jadik jiwa kacau sampai camni. Dah la ingat nak hiburkan hati dengan jenguk2 FarmTown kat Fesbuk tu. Skali asik reload saja menyampah juga. Frust lagi. Pegi kedai nak cari Lipton Green Tea with Lemon. Takde jugak. Frust lagi. Last2 layan blog la citer pasal frust harini.

Huwaaa~~~!!! Sebenarnya aku je lebih2 emo frust nih. Macam tanpe sebab plak. Tapi memang tengah frust la. Dulu2 clash atau kene dump ngan ex2 aku pun tak rase frust sangat2 sampai camni.
Post a Comment