Monday, July 6, 2009

Help! Help!

Abang aku nak pasang internet kat rumah. Tapi takmo pakai line telepon. Pasal macam takmo register line telepon balik. Nanti terlupa nak bayar. So... Ade sape2 ader cadangan tak nak pakai broadband ape?

Kriteria dia mestilah:
  1. Tak menyusahkan hidup.
  2. Tak payah macam2 protokol nak register.
  3. Installment mula2 harga meyakinkan dan boleh tahan.
  4. Bulan2 murah.
  5. Line takkan sangkut.
  6. Server kalo nak down pun mestilah time orang takmo guna. Contohnya, masa tidur.
  7. Mesti ada pakej2 istimewa atau free gift(s).
  8. Kalo ada pengalaman guna...Leh share2 citer sama.

Sapa2 ada cadangan?
Aku malas nak Google sebab banyak benda lain nak buat.


Sebagai rujukan, kawasan umah aku adalah dalam area Urban/Semi-Urban and rural.


****Update Sejemput****

Lupa nak bagitau... Umah aku tu area2 Pulau Pinang sana... xP

4 comments:

Mat`amiT said...

kiter skrg guner maxis...dulu apply time pc fair kat kl convension, bayar 100 ajer dh blh online. bulan 68 (basic pakej). kiter duk kat gombak & maser muler2 guner mmg slalu hang, tp lps pi update modem kat maxis centre dh jd bagus...download speed 40kbps...tp kalu aslina duk kat area bandar2 mcm subang jaya baik amik p1 wimax...yg tu confirm laju tak igt

aslina said...

::mat`amit::
thanks 4 d info...malangnya kat penang tu takde p1 wimax. slalu balik ke kl, teruja jugak tengok board iklan besar2 pasal p1 wimax tu...

epalejau is sumone who: said...

erm..
aku taktau ape..
so, aku nak tanya ko la kan..
klo ko da ade info, gtau aku k..
sebab aku pun nak gak..
hehehe..
nak pasang broadband..
gile aku nak wat asemen takde tenet..
muka aku pengunjung setia cc..
:D

aslina said...

::hadra::
tak nampak sebarang pertambahan komen pun kat sini...nampak sangat la takde info baru...huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...