Saturday, March 28, 2009

Ah, Aku Je Support Earth Hour Kat Umah Ni Apahal?

Bengong betul budak 2 orang tuh. Selama ni makan kat dalam bilik. Atau berkurung je dalam bilik pas balik keje. Arini ngengada plak nak makan kat meja makan ni apehal? Aku yang begitu bersemangat nak support Earth Hour nih, dengan selamba la mengabaikan kewujudan dorang dengan pegi tutup lampu kat ruang utama nih. Biar gelap jap dunia...

Ada pulak merungut...Orang nak makan ni pegi tutup lampu plak...Ade aku kisah korang nak makan? Selalu makan dalam bilik...Ni ngade2 plak nak makan kat depan...Ape masalah?

Oh, ye...Since Kak Syima balik kampung sebab sakit kaki tuh...Aku pun dengan tak ketahuan punca telah mengisytiharkan konfrontasi ngan dak2 2 orang tuh...Tak pasal2 je. Tibe2 gak dorang takmo cakap ngan aku apehal? Masuk umah pun nampak aku kat depan lepak2 dah tak bagi salam dah...Apetah lagi nak join aku tengok tv kat depan...Berkurung jek dalam bilik tuh.

Okeh2...Aku rasa la kan...Ni citer side aku la...Sejak Kak Syima balik Johor, sejak aku dapat moto baru, dan sejak aku tegur dorang pasal SELIPAR...Aku cuma cakap, agak2 aku ader kat umah, jangan la pakai selipar aku gi mane2...Deyyy~~~!!! Sepanjang aku idup...Kasut aku wajib ada dan sentiasa ada 3 jenis je tau...? Selipar getah, kasut sport dan kasut ala2 formal. Yang banyak2 kat umah tu sume kasut Kak Syima. So, prihatin la sikit kat aku yang miskin kasut nih. Takkan aku nak kuar gi mana2 nak pakai selipar-tali-halus-ala2-gadis dorang kot? Kang tali putus kang bising pulak. Aku ni jenis kaki lebar. Memang cam haram la kalo pakai selipar tali halus2 nih. Buruk betul rupa. Aku punya intonasi takde la cam gampang marah sangat ke ape...Perli2 jauh skali...Aku tegur dengan jujur tu tau...TAKKAN LA TERASA KOT?

Punca pergaduhan ke?

Ntah la dorang...Aku pun tak paham. Dah la semenjak-dua menjak ni suke betul lock gril dari luar umah time aku ader kat umah. Hangen je aku. Sebabnye time aku kelam-kabut nak kuar nak gi kelas, time tu la aku kene susahkan diri nak pusing2 tangan untuk bukak mangga dari luar grill. Hah!! Pastu macam2 jugak la aku buat untuk wat dorang tegur aku...Ye la...Nama serumah...Nak cakap ngan aku, HARAM... Aku siap terpikir...Aku serumah ngan orang bisu ke?

Macam2 la plan aku untuk wat dorang tegur aku...Antaranya...Aku buat perkara2 yang aku selalu buat time aku tinggal sorang2 dalam umah, misalnya bukak Hitz.tv full blast punye volume pun...Still takde respon. Hoho~~!!! Then...Hari Jumaat bese dorang akan lepak tengok tv kat depan...Aku join. Bile aku join dorang wat2 bz...Pegi sana-sini la...Macam banyak keje lak. Sampai aku yang rimas tengok dorang ke hulu-ke hilir. Sooooo~~~ last Friday, aku dah sorokkan smart card astro. Mwahahaha~~~!!! Kejam kan aku? Tapi dorang takde ketuk pun bilik aku tanya apsal tv takleh on...Still wat bodo duduk depan tu main laptop...Ntah laptop sape, tatau plak aku...Petang, time dorang kuar...Aku pun ngan muke tak bersalah langsung kuarkan laptop aku...Landing kat depan macam biasa...Sambil tengok Air Crash Investigator...Dorang balik dari kedai, nampak aku baek punye layan tv...Hanya mampu pandang ngan muke tak puas hati...TAPI STILL, TAK TEGUR JUGAK. Latest...Tadi la...Aku dengan slambe tutup lampu sebab support Earth Hour.

Last2 lantak dorang la...Aku pun consider aku stay sorang2 je dalam umah nih. Sape suh tak tegur aku? Aku tension camne pun Kak Syima slambe je tegur aku takde plak aku marah dier balik sebab tegur aku. Ni nak harap aku tegur dulu? Kirim salam la. Baik aku cakap ngan dinding lagi baik. Oh, ye...Skang dorang ader habit baru. Hempas2 pintu. Tatau la sengaja atau tak...Tapi tu kot cara nak tegur aku. Well...Aku buat2 tak dengar sudah la...Hempas2 pintu...Bukan pintu tu nak jerit nama aku pun kalo kene hempas. Btol tak?
Post a Comment