Saturday, March 28, 2009

Ah, Aku Je Support Earth Hour Kat Umah Ni Apahal?

Bengong betul budak 2 orang tuh. Selama ni makan kat dalam bilik. Atau berkurung je dalam bilik pas balik keje. Arini ngengada plak nak makan kat meja makan ni apehal? Aku yang begitu bersemangat nak support Earth Hour nih, dengan selamba la mengabaikan kewujudan dorang dengan pegi tutup lampu kat ruang utama nih. Biar gelap jap dunia...

Ada pulak merungut...Orang nak makan ni pegi tutup lampu plak...Ade aku kisah korang nak makan? Selalu makan dalam bilik...Ni ngade2 plak nak makan kat depan...Ape masalah?

Oh, ye...Since Kak Syima balik kampung sebab sakit kaki tuh...Aku pun dengan tak ketahuan punca telah mengisytiharkan konfrontasi ngan dak2 2 orang tuh...Tak pasal2 je. Tibe2 gak dorang takmo cakap ngan aku apehal? Masuk umah pun nampak aku kat depan lepak2 dah tak bagi salam dah...Apetah lagi nak join aku tengok tv kat depan...Berkurung jek dalam bilik tuh.

Okeh2...Aku rasa la kan...Ni citer side aku la...Sejak Kak Syima balik Johor, sejak aku dapat moto baru, dan sejak aku tegur dorang pasal SELIPAR...Aku cuma cakap, agak2 aku ader kat umah, jangan la pakai selipar aku gi mane2...Deyyy~~~!!! Sepanjang aku idup...Kasut aku wajib ada dan sentiasa ada 3 jenis je tau...? Selipar getah, kasut sport dan kasut ala2 formal. Yang banyak2 kat umah tu sume kasut Kak Syima. So, prihatin la sikit kat aku yang miskin kasut nih. Takkan aku nak kuar gi mana2 nak pakai selipar-tali-halus-ala2-gadis dorang kot? Kang tali putus kang bising pulak. Aku ni jenis kaki lebar. Memang cam haram la kalo pakai selipar tali halus2 nih. Buruk betul rupa. Aku punya intonasi takde la cam gampang marah sangat ke ape...Perli2 jauh skali...Aku tegur dengan jujur tu tau...TAKKAN LA TERASA KOT?

Punca pergaduhan ke?

Ntah la dorang...Aku pun tak paham. Dah la semenjak-dua menjak ni suke betul lock gril dari luar umah time aku ader kat umah. Hangen je aku. Sebabnye time aku kelam-kabut nak kuar nak gi kelas, time tu la aku kene susahkan diri nak pusing2 tangan untuk bukak mangga dari luar grill. Hah!! Pastu macam2 jugak la aku buat untuk wat dorang tegur aku...Ye la...Nama serumah...Nak cakap ngan aku, HARAM... Aku siap terpikir...Aku serumah ngan orang bisu ke?

Macam2 la plan aku untuk wat dorang tegur aku...Antaranya...Aku buat perkara2 yang aku selalu buat time aku tinggal sorang2 dalam umah, misalnya bukak Hitz.tv full blast punye volume pun...Still takde respon. Hoho~~!!! Then...Hari Jumaat bese dorang akan lepak tengok tv kat depan...Aku join. Bile aku join dorang wat2 bz...Pegi sana-sini la...Macam banyak keje lak. Sampai aku yang rimas tengok dorang ke hulu-ke hilir. Sooooo~~~ last Friday, aku dah sorokkan smart card astro. Mwahahaha~~~!!! Kejam kan aku? Tapi dorang takde ketuk pun bilik aku tanya apsal tv takleh on...Still wat bodo duduk depan tu main laptop...Ntah laptop sape, tatau plak aku...Petang, time dorang kuar...Aku pun ngan muke tak bersalah langsung kuarkan laptop aku...Landing kat depan macam biasa...Sambil tengok Air Crash Investigator...Dorang balik dari kedai, nampak aku baek punye layan tv...Hanya mampu pandang ngan muke tak puas hati...TAPI STILL, TAK TEGUR JUGAK. Latest...Tadi la...Aku dengan slambe tutup lampu sebab support Earth Hour.

Last2 lantak dorang la...Aku pun consider aku stay sorang2 je dalam umah nih. Sape suh tak tegur aku? Aku tension camne pun Kak Syima slambe je tegur aku takde plak aku marah dier balik sebab tegur aku. Ni nak harap aku tegur dulu? Kirim salam la. Baik aku cakap ngan dinding lagi baik. Oh, ye...Skang dorang ader habit baru. Hempas2 pintu. Tatau la sengaja atau tak...Tapi tu kot cara nak tegur aku. Well...Aku buat2 tak dengar sudah la...Hempas2 pintu...Bukan pintu tu nak jerit nama aku pun kalo kene hempas. Btol tak?

16 comments:

Signorina Syima said...

huih.. panas betul hati ni.. as tunggu akak balik... pasni kita tgk dia nk berlakon macamana...

agak2 depa tau tak as merepot kat akak ni??

Signorina Syima said...

ceeehhhhwah!! dh tak buat comment moderation....

aslina said...

::kak syima::
ntah la...hoho~~!!! dorang kisah ke saye mereport kat akak?

hoho...skang saye da tak wat comment moderation...tapi wat email notification...tu cepat je bleh reply komen...

hoho~~~!!!

aslina said...

::kak syima::
bukan report jek...kat blog skali saye letak...wakaka~~!!! tapi citer version saye la...version dorang mane la saye nak tahu...dah tak cakap...nak komplen, komplen je la...kalo setakat cakap2 belakang ni mana la saye dengar...saye kan pekak sikit orangnye...

~Cinta Cukulet~ said...

hohoho...siap tayang selipar tu..kesian selipar tu tak pasal2 beliau jadi mangsa kehkehkeh

owh ya..senang je nak suruh diorang tegur..pergi je tarajang mereka..mesti pastu diorang tegur..err dgn satu sepakan jugak hahaha

k lah..tak mo gaduh-gaduh k..wat bolayan je

~Cinta Cukulet~ said...

sebab kak syima komen dua kali..nak komen dua kali jugak lah hahaha..

aslina said...

::cinta cukulet::
saje enterframe beliau. maybe la kan beliau menjadi punca pergaduhan ini. hoho...

tak kisah la...nak komen 10 kali pun i tak kisah...komenkan jek...

~Cinta Cukulet~ said...

komen tiga kali bleh?

~Cinta Cukulet~ said...

empat kali?

~Cinta Cukulet~ said...

lima kali?

~Cinta Cukulet~ said...

cam nak marah je....hahahah...lariiiii

aslina said...

::cinta cukulet::
mana ader marah la...geram jek...wakaka~~!!!

kejar sama dia~~~ warghhhh!!!!

siti_z0wiah said...

ksian kt pintu uma k0..

jd mgsa keadaan gak..selain selipar tu...

kakakka

aslina said...

::siti_z0wiah::
nak wat camne kan? dah nasib dier di situ...haha!!!

siti_z0wiah said...

aku x jd supp0rt earth 0ur mlm td.. cz malam td sekitar kul 8-9 mlm..tetiba da tetamu ayah aku lak...

++ terCANCEL disitu..

huhu~

aslina said...

::siti_z0wiah::
hehe...aku rase aku tau jek knape tetamu ayah ko datang umah...mesti sebab dier dah tutup lampu umah dier...pastu saje la bertandang umah orang...maklum laa...tak manis kan kalo tibe2 tutup lampu time ader tetamu...haha~~!!!

tibe2 aku teringat yang satu semenanjung takde letrik dulu...mase tu ader tetamu datang gak kat umah aku...tapi nak wat camne...tibe2 je takde letrik...sabar je la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...