Thursday, March 26, 2009

Jom Bersenam Sekejap

Aku tau korang sume lenguh asik duduk je kat kerusi kat opis atau kelas tu...Yang tengah lepak saja2 kat umah pun boleh buat jugak...Takde hal la...So, untuk menghabiskan masa dan jugak menghilangkan lenguh2 badan sebab duduk saja2 atau sambil wat keje...Aku dengan baik hatinya nak share senaman ringan nih...

Hanya amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..Ikut la arahan ni betul2...




Ni ala taichi sikit la...
Sebagai intro dan warming up..




Tiru la macam ni...
Untuk melegakan bahu dan leher..




Wa..Waa.. Aaa!!!




Gerak kekanan kemudian ke kiri..




Gerak ke kiri kemudian ke kanan




Ikut je ler... Jangan terpusing kepala udah la..





Tepuk kuat kuat kat dahi..
Ni untuk hilang mengantuk..




Dah tu buat gerakan tangan dan badan...
Buat macam happy aje..




Kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
Buat macam takde masaalah...




Buat secara aggresive pula...
Jangan peduli apa orang lain kata..




Hilangkan semua stress..




Pusingkan kepala...




Tengok muka kat cermin
sambil goyang2.. Lawa tak...




Akhir sekali...
Buat joget kucing...



SELAMAT MENCUBA!!!

2 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

senaman montot takde ke?goyang goyang goyang hahahhaa

aslina said...

::cinta cukulet::
sape cakap senaman montot takde...modified la sikit yang second last tu...jadik gak ala2 senaman montot...kang tunjuk montot kat audience kang cakap kurang sopan plak...ekeke!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...