Thursday, January 14, 2010

Nak Gurau Pun Agak2 Laa

Bukan semua benda boleh di bawak bergurau ye. Lebih2 lagi pasal mengungkit hal2 orang lain yang dah lepas.

Mengungkit cerita orang lain sampai buat orang lain rasa sakit hati tu bukan gurauan yang baik ok? Walaupun dah berapa tahun dah lepas dan orang tu sendiri pun dah nampak hikmah kenapa benda macam tu terjadi.

Eh, ko sape ha nak umgkit2 konon2 nak provoke la nak buat orang tu menyesal...Hujung2 kata nak gurau2...

Apalah... Aku bukan la sorang sensitif sangat bab2 gurau ni...Nak gurau kasar pun aku boleh je...Tapi kalo bergurau pasal past life aku, bila aku pun malas nak ungkit balik cerita tu, dan bunyinya lebih menjurus ke arah macam tak percaya pada Qada' dan Qadar Allah adalah 1 benda yang aku memang absolutely takleh terima.

Nak bergurau pun pikir la dulu...

Beza ok kalo orang tu nak cerita pengalaman dia yang lepas2 dengan orang yang provoke konon2 kalau jadi macam dulu tu baguih la apa semua...

Sapa makan cili, dia la rasa pedas. Aku ignore je. Benda ni jadi dalam fesbuk. Lantak ko lah!
Post a Comment