Wednesday, May 25, 2011

Phergh. Andrenalin Aku... Pherghhhh!!!!

Sejak arwah ayah aku takde kan, sejak pompuan tu tanak kawan dengan aku dah kan... Dah lama kot aku tak jejak Balik Pulau. Mau dekat 2 tahun lebih. Takde point pun nak pegi sana. Dulu je la ikut pompuan tu pegi detim. Cover baek nye kan untuk back up kalau-kalau mak dia call... Huhuhh...

Abang aku baru teringat cukai tanah blom bayar. Dia suh aku pegi bayarkan memandangkan aku ada masa lapang yang kemain la lapang selapang tanah lapang semenjak bergelar penganggur ni. So, dalam kecut-kecut teringat jalan pegi ke Balik Pulau yang amat horror tu, maka bersungguh laa aku buat macam-macam alasan kat abang aku. Bayar online boleh laa... Apa laa... Tapi tak dilayan. Sob sob sob...

Dia suruh aku ikut Jalan Paya Terubong tu. Ok la sikit kan dari bukit lama tu, jalan yang ikut Teluk Bahang tu... Lagi horror. Dulu dengan minah tu aku penah pegi ikut Teluk Bahang. Sudahnya balik umah, 2 hari aku demam siap pakej muntah-muntah. Jalan super dahsyat kot. Dah la dengan dier pun naik moto. Lagi nak lalu jalan lingkar-lingkar. Memang kuar isi perut la jawapnye.

Aku ni jalan yang aku tak biasa lalu memang habit bawak moto slow ya ampun sampai keta belakang mesti dah potong aku tak pun kalo lane sebelah ada lori sibuk lalu-lalu mesti aku kene hon punya lah! Tambah plak dengan berbukit, jalan jenis layan korner orang kata... Cuak la padahal rempit. Siap ada uncle bawak moto roda 3 pun bleh slambe potong aku tanpe rase bersalah. Keta apa tah lagi laa kan... Hehehe.

Naik bukit je la cungap sikit bawak moto... Turun jeee... Weheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...!!! Kata ja had laju 60. Tengok kat meter moto aku dah dekat 100. Hahahahaa... Memang waw-waw-weee punye feeling andrenalin. Urusan aku bayo cukai tanah tu tak sampai 5 minit pun. Aku sampai je, tekan nombor, terus nombor aku kene panggil. Haha. Best tak?

Pastu nak balik plak, teringin nak tengok apa jadi dengan bukit lama tu. Dulu lalu siap ada flyover ntah dari mana ntah. Tak siap lagi. Sekali kali ni aku lalu pun blom siap-siap lagi. Sepanjang aku lalu kat bukit lama tu, aku prefer lagi lalu Paya Terubong tu. Sebab jalan jadi kecik untuk tujuan pembaik-pulih, pastu dengan bas buat drift lagi, lori pasir, phergh. Tapi awek-awek Balik Pulau bawak moto hebakkk ahh... Valentino Rossi tengok buleh nangis wooo... Memang setakat korner sikit lagi nak cecah lutut tu rileks-rileks la depa buat... Hahahaa... Aku je tak biasa ngan laluan situ kan. Tunggu la aku dah terer... Jangan kata cecah lutut, cecah helmet pun aku buat....

Balik tu story sikit ngan abang aku. Dia pun tak berani da nak lalu bukit lama tu selagi jalan tak siap. Tapi aku tanya sorang membe aku budak sana, dia rileks je dengan penuh bongkak cakap,

"Hari-hari dok ulang-alik pi keja aku ikut bukit lama laa... Layan korner. Tapi terer pun kene jaga jugak kang ter-drift bawah bas... Haa... Sapa nak sembang dengan hang macam la ni..."

Hehehe...

Balik Pulau ni best pun aku rasa sebab durian dengan laksa pokok janggus tu. Aku lalu ikut jalan Paya Terubong tu kan awal-awal tadi, hidung dok kembang-kempis kot-kot feeling-feeling sedut bau durian. Dah la ngan sejuk... Sekali rupanya tokong cina punya colok. Bau kemain macam durian. Tapi rasanya memang ada pun durian-durian kat atas pokok kat belah tepi bukit-bukit tu... Ohh... Nak makan duriannn...

Tunggu pasar malam je la. Kejadahnye aku nak ke Balik Pulau untuk durian. Lain la ada yang nak bagi free..... Ah, tapi sanggup aku pegi menapak ke pasar malam jugak pegi beli nyeee... Mintak-mintak la tak kene pegi Balik Pulau lagi dah secara solo macam harini. Next year punya cukai tanah.... Siapppppp... Aku suruh setel online jeeeeeeeee....
!

P/s: Btol ke kat Balik Pulau tu pun ade citer "legend" apek naik moto roda 3 pastu ilang camtu je? Cuak plak la membe aku citer tadi kan... Padahal yang potong aku memula tu pun naik moto roda 3 jugak. Wuwuwuwuu...

P/s2: Jangan ade plak tetibe tolong doakan jodoh aku dari situ. Pukul kang!

6 comments:

mykhalis said...

boleh le jadi driver drift lepas nie..

Aslina said...

::khalis::
waahhh... sesaje jadik follower ke-200 eh??? hahahhah...

takleyy... tak terer bawak keta lagi... nanti dah ade lesen keta, dah ada keta sendiri, harus la pegi berlatih ala2 initial-d

k a k L a m p said...

hahah kalau dh jodoh nak wat cm ne.. hebat ko.. helmet nak cecah jalan.. hebat.. hahaha aku pon x pnh try..maklum la.. nk idop lame.. heee nak kawen..

Aslina said...

::kakLamp::
apa susah cecah helmet... bawak je la helmet extra... hahaha... time nak korner tu bagi la yg extra tu kene jalan... ehehehe...

epalejau said...

giler aku lak terbayang2 apek tua dengan motor 3 tayar tu potong ko..

bukan tebayang ko bawak lembab.

tabayang yang potong ko tu jeng jeng jeng..

Aslina said...

::hadra::
ko same mcm fizi sibuk menakut2kan aku... tapi aku tak demam tu btol la kot org betul yang aku jumpe... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...