Thursday, May 5, 2011

Oh Henset Ku...

Semalam akibat kebosanan yang amat sangat kat dalam umah, tak pegi mana-mana dan asik menambahkan kapasiti lemak dalam badan je akibat terperuk dalam umah, maka aku telah mengambil tindakan untuk kuar pegi tengok wayang.

Hambik kau tengok citer SERU. Bleh tahan jugak laa citer ni... Cuma pening-pening sikit sebab banyak sangat kamera pusing ke sana sini. Seolah-olah macam kamera tu kita. Tapi, sebab kita statik dan tak segelabah dorang dalam citer ni maka memang bleh buat kita pening. Memang gaya amatur jugak la style rakaman tu.

Paling best skali dalam cinema tu mula-mula aku ingat aku dah sorang-sorang je kat dalam tu. Ye la, tak nampak sape pun masuk. Pastu lampu pun dari awal tak bukak. Tak sure la lampu rosak ke apa... Tapi sampai abes citer pun tak bukak-bukak. Rosak laa tu... Dalam 5 minit lepas citer mula baru laa ada 4-5 orang masuk. Total yang tengok citer ni adalah cuma 6 orang termasuk aku. Oh, ye cousin aku pun datang lepas 10 minit citer start. Aku paksa dier datang sebab mula-mula aku ingat aku sorang kat dalam ni. Bahaya kot. Takut kene rogol ke bunuh dalam ni kang takde sape sedar. =..="

Abes citer aku pegi laa cari ink printer... Sambil-sambil usya henset yang jenis ada 2 simkad. Abang aku skang mengamalkan style kalo call semua sesama kitorang haruslah menggunakan nombor family je. Kemudian pegi kepsi. Lama kot tak makan kepsi padahal duduk Kuala Selangor tu macam la selalu sangat makan kepsi. Depan mata kan, rasa macam selalu la pegi. Padahal lalu lalang laju-laju je... Kemain lagi order nugget sampai 12 ketol. Dengan chicken chop. Yeee... Takkan aku nak makan sorang manakala cousin aku hanye tengok kan... Mesti laa nugget tu dia punya... =..=

Tapi nugget kene tunggu plak kan... Lepas dekat separuh chicken chop aku melantak baru nugget sampai. Bukan sampai terus ke meja aku... Dia siap pending lagi dekat tempat tray. Aku dah cuak da... Apa plak singgah tempat tray ni... Bukannya dah abes makan pun... Lama sikit baru sampai ke meja kitorang... Lalu apa lagi, harus la melantak dengan begitu gembira sekali kan... Tetibe...

Cousin aku perasan ada kertas terselit kat hujung kotak nugget tu. Bukak-bukak, kitorang tengok ade tulis no meja dengan bende ape dorang kasik...

Tapi siap extra terselit tulisan "POOH" dan jugak no. tepon. Hahahaha...

Aku la yang pakai sweater Pooh tu. Laaa haiii... Ada jugak lagi kan style bagi no fon senyap-senyap camni kan?? Aku sakan kot gelak tapi masih bertata-susila lagi laa kan... Yang cousin aku dah sengih-sengih dah... Bahahahaha... Sumpah tak caya kot orang nak main tinggal-tinggal no.fon kat aku ni ha... Padahal bukan la comel mana aku ni... Tapi aku ignore je. Buat tak reti dan tak peduli. :P

Tak amik pun no.fon tu. Biar je. Terus makan dengan gembira macam takde apape yang berlaku. Patut laa brader yang antar nugget tu macam suka lalu-lalang tepi meja aku... Bahahahaha...

Lepas tu pegi la toilet. Sebelum balik kan... Buang sikit apape yang patut... Sambil dalam toilet tu sibuk SMS abang aku bagitau aku balik lambat sikit la ape semua, tanya nak pakai moto aku ke tidak... Then enset tu letak laa dalam poket sweater Pooh tu...

Sekaliiii.......

Masa aku tunduk nak betulkan kaki sluar...

PLUP!!

Enset aku melompat masuk dalam lobang jamban....

Huwaaaa...

Nasib baik la lobang jamban tu bukan jenis straight ke bawah macam toilet kat wing satu lagi tu... Kalo tak memang meraung laa aku kan enset bersemadi dalam lobang jamban... Punya la panic, terus amik lepas tu bukak pili air langsung cuci-cuci sikit enset dengan air biasa. Masa tu enset dah macam nazak-nazak sikit dah... Dah rupa tanak on dah... Huuu... Lalu bukak semua bende yang bleh dibuka secara manual lalu berlari-lari la mencari kedai enset suh dia bagi dry cepat-cepat.

Nasib baik laa tak jadi apape. Tu laa... Survey-survey lagi henset baru... Start la merajuk enset ni sampai nak lompat-lompat terjun dalam lobang jamban. Nasib baik la lobang tu L-shape. Kalo straight ke bawah, da nangis da aku... Jatuh plak elok-elok je flush dah abes. Kalo tak mesti hanyut sama. Oh, tak dapat nak bayangkan. =..=

Ke sebab brader kepsi tu ada tulah. Kene sumpahan beliau sebab memperkotak-katikkan no.fon beliau beri?? Hahahaha... :P

Tapi kalo jatuh terus mesti aku dah ada henset baru kan???

Harap-harap laa ok sampai nanti aku dapat keje, beli je enset lain. :D

P/s: Takde gambar sebab masa nak snap gambar nota tu, bateri macam dah kong. Tapi lepas jatuh tu, orang tu keringkan dengan bateri skali sebab takut short-circuit, terus full balik. Haha.

P/s/s: Nak pegi berjogging dengan cousin aku ni. Bye. Nak cuba kurangkan berat badan sampai sebelum raya ni. Doa-doakan kitorang berjaya :D
Post a Comment