Thursday, May 26, 2011

Aku & Penguin

Aku belek-belek blog aku ni baru aku perasan. Aku ada bela seko penguin kat sidebar dengan aku punya header pun ade gambar penguin.

Hehe. Aku memang peminat penguin. Boleh kata citer-citer katun yang ada penguin tak kira la untuk kanak-kanak saja ke memang aku belasah je tengok sekali. Paling aku suka tu Pingu la. Dulu-dulu masa tv3 tayang katun tu pepagi pukul 8.00 pagi, aku siap berebut remote dengan anak buah aku sebab nak tengok Pingu punye pasal. Dorang dah tentu la nak tengok Disney Channel la, Nickelodeon la...

Bagi aku penguin ni comel, adorable, dan suka tempat sejuk. Lebih kurang macam aku la. Aku pun suka tempat sejuk apa. Baru la aku aktif sikit wat keje. Cuba letak aku kat tempat panas. Tak sampai 3 saat aku dah tertido. Haha. Cuma bab comel dan adorable tu takde kaitan sikit ngan aku. Aku biasa-biasa je. Atau mengikut arwah atok aku sebelah ayah, dia cakap aku la cucu dia paling tak lawa skali. Cucu-cucu dia yang lain semua lawa-lawa.

Yang lawa-lawa tu plak dah tentu hot market dan kawen awal. Huhu. Dats wai la aku single lagi. Haha. Cuma 2-3 hari lepas bekas-bekas jiran kampung aku dulu bleh plak kuarkan soklan cepu mas tanya bila nak kawen. Huhuhh... Dah aku buat-buat pandang tempat lain ade plak yang bukak citer pasal budak kampung aku dulu yang juge maseh single. Hah? Alaaa... Takyah nak gosip sangat buleh? Bukan aku tak suka, tapi dah dulu dier la antara manusia yang rajin samakan aku dengan penguin.

Wey... Dulu masa zaman-zaman aku skolah dulu, aku tatau apasal aku jadi ala-ala kekok untuk mencari identiti sendiri melalui gaya jalan. Sudahnya ramai dok bahan aku jalan macam penguin. Hoh. Dulu aku ala-ala gangster gila kot. Jalan pun sikit lagi nak iras gaya samseng. So, arwah mak pun tego laa... Cube bawak-bawak sopan sikit jalan... Maka tu la jadinye. Dengan konon nak control nye.

Haishhh... Penguin... Penguin...

Skang aku dah normal la. Aku rasa la. Jalan pun tak terabur dah. Maklum laa... Dulu setahun dok kene kawad. So, jalan pun boleh laa... Acceptable la lagi. Nak kata tahap buleh buat cat walk tu melampau la kan... Flora tengok aku jalan pun dia pitam.

Hahahaha...

Eh, lama takde citer pasal Flora kan? Takpe. Next week aku balik Kuala Selangor, nanti aku interview dia habes-habesan. Kesian anak dia 2 ekor tu hilang. Orang kidnap kot aku rasa. Dia kan seekor ibu kucing yang lemah-lembik... Tinggal seko yang seiras rupa dia tu.

5 comments:

epalejau said...

pingu? haha. comel kan pinguin. aku jarang sebut penguin, aku otometik sebut pingu je. hehehe!! tapi dia punya spesis sangat comel! :))


aku rindu pulak kat flora. lama ko tak update pasal dia. kat fb pun takde. hehe!!

Aslina said...

::hadra::
dier tak duduk ngan aku... maka takde la update... maybe next week last la kot aku update pasal dier....

nanti aku da keje nk cari jugak kucing seko :)

k a k L a m p said...

peguin mengingatkn aku psl pingu. tapi aku pon ade kucing gak. name nye peah. tuh name latest die le/. hahah

syufaa said...

hoh..penguin..
akak2 aku pgil aku penguin..
motip? entahhh =.="

Aslina said...

::kakLamp::
ehh? nama kucing ko selalu bertukar2 ke? hehehe...


::syufaa::
dah check cara berjalan? takde masalah? ok. memang takde motip disitu. :P

hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...