Tuesday, May 24, 2011

Leceh.

Dah confirm keje tu, dier suruh bawak sekali kalau dah ada EPF & Socso, dan jugak akaun Maybank. Rasa macam dulu pernah je ada EPF ni. Tapi tak pernah nak check atau update pun. Sebab sebelum further study pernah keje dekat Focus Point lepas kene tendang tu.

Cari-cari balik. Dah jumpa. Tapi duit tu terapung sebenarnya, boley?

Semua sebab no. kad pengenalan masa tu tak match dengan kad pengenalan yang ada pada diri sendiri masa tu.

Terus teringat kes 4 semester loan PTPTN tak masuk masa diploma dulu. Siap kene warning dengan bursar sebab tak mampu bayar yuran. Haduiii...

Takleh jadi ni. Esok lepas bayar cukai tanah, terus pegi check ngan clarify semua up-to-date ikut ic sekarang. Tu la kan. Gatal sangat join tentera dulu. Dah masalah ic. Dekat setahun lebih pulak tu sebenarnya baru dapat balik mykad sekarang ni.

Benda ni 7-8 tahun lepas. Tapi takde kepentingan nak betulkan maka terbiar. Nasib baik dokumen semua ada lagi. Pasal ic ni tak boleh buat ringan ouh.

Kat fesbuk selambe je aku mengaku aku dari Lambok. Haha. Malas nak explain dekat orang yang tatau cerita. Tapi sibuk letak status konon tengah dalam mission nak setelkan hal 7-8 tahun lepas. Sekali dengan check ic. Just in case la kan walaupun sekarang ni apa pun boleh setel online. Tapi, mana la tau tempat kerja baru tu nak jugak documentation kan...

Takpe. Kita buat je.

2 comments:

k a k L a m p said...

hua.. ni kesss duit beku kat bank ke.. teman dulo cenggiu gak.. tp pak teman kate bia le burn.. sbb x banyk pon.. hahhaha anyway new here.. follow you.. :0

Aslina said...

::kakLamp::
duit beku tapi sikit tarak hal...

ini kes akaun aktif lagi... pastu memang nak digunakan... pastu issue ic blom setel... so, kene laa wat cenggitu...

ehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...