Thursday, January 22, 2009

Lama Dah Nak Story...Tapi...Lupa La Kot?

Diz entry dah lama aku peram...Bukan aku je peram...Kak Syima pun sama gak peram...Ekceli nak bagi korang sume tengok wedding ceremony best buddy aku nih...Maklum laa...Buddy aku ni army...Kitorang dulu sebilik mase kat ATMA (Akademi Tentera Malaysia) yang skang ni dikenali sebagai UPNM (Universiti Pertahanan Nasional Malaysia). Oh ye!! Name buddy aku nih Lt. Norashikin Binti Tahir...Name glemer Akin jek...

Kitorang jugak sama2 suke langgar peraturan masa kat sana (aku la yang ajar!!)...Last2 kitorang sama2 jugak kene tendang dari sana...Tapi dier continue balik kat KTD (Kolej Tentera Darat). Aku je tercampak kat UNISEL nih...Haha!! Aku baru kenal dier pun dah bleh kamceng la ngan dier...Kitorang sama2 jaga each other...Aku wat salah, dier backup...Dier wat salah, aku backup...Tapi sudahnye yang kene tanggung bukan kitorang 2 orang je...Mesti la ramai2 kene tanggung sama...Tu pasal ader je yang bengang ngan aku...Haha!!

Banyak la suka-duka (ada duka ke? Kan masalah aku yang saje cari sendiri?) aku kat sana dier tahu dan simpan...Ekeke...Termasuk la t-shirt dier pun ader sehelai ngan aku...Haha!! Dier jugak memang caring abes la ngan aku saat aku disisihkan dari masyarakat oleh kawan2 sebab aku tersenarai dalam kedudukan gagal masa semester satu...Itu la...Saje cari penyakit...Sape suh cari gado ngan lecturer, kan dier dah accuse aku menderhaka? Terus kasik fail...Gile hape...

Ok2...Sape nak tau kisah aku secara detail kat sana, buleh la interview aku secara personal...Aku takmo citer kat sini...Mana la tau kot2 orang jenis talam 14 muka kat sana dulu follo jugak blog aku...Kan ke dah memalukan individu terbabit bile aku bukak citer lama untuk tatapan umum? Chehh...Macam baik sangat...Ni la penangan tengok muvie 'Maut' semalam ngan Kak Syima dan opismate dier, Kak Salina...

Dahhh...Melalut plak...Aku nak citer pasal wedding ceremony jek...So, enjoy la wedding ceremony pictures si Akin nih...Wedding dier dah lama dah pun...12 October 2008 yang lalu...Ni pun nasib la dier cube-jaye contact nombor enset aku...Kalo tak...Tak sampai aku kat wedding dier dengan senior kitorang dulu kat ATMA dulu...Dalam diam2 ader skandal, tapi tak ngaku plak...Hee... 5 tahun beb lost contact begitu sahaja...Sejak kene tendang la!!

Sila klik untuk tumbesaran yang sihat dan sejahtera.



Gambar2 nih sume sekitar upacara lalu bawah pedang,sanding dan makan beradap (ehh...Dorang makan ke?) Harus ader lalu bawah pedang tu...Dorang berdua kan pegawai tentera...Ekeke...


Ni plak lokasi majlis ni diadekan...Ape la aku nih...Gebang pasal ceremony bagai nak rak, tapi lupa nak bagitau lokasi...Tambah pulak memang kene bagitau pun pasal bese parking kat sini orang cakap mahal...Tapi kuarge pengantin dah sponsor sume orang, jadik yang datang berkenderaan, kalo nak park sini cume kene bayar singgit je...











Sesi Makan2 dan bergambar dengan pengantin
















Tu je la acara2 pada hari itu...


Korang tau tak kenapa aku baru upload entry nih? Mesti korang bajet, As ni sengal doww...Citer lama pun nak korek balik...Ape daa...

Takpe...Kutuk la...Aku tak kisah...

Sebenarnye semalam 21 Januari 2009 adalah besday buddy aku nih...Aku tak sure sangat...Sebab ingat2 lupa...So, dengan rasa confident+ragu2nye aku pun antar la sms kat dier...

Slm buddy...Eppi bday. Selamat menempuh hari2 tua dgn tabah n cpt dpt baby. Ekeke! Eh, bday ko kan arini? Ke... Ak slh hari?

Dier balas balik...

Keke tq buddy! Usia kndungan genap 3bln.keke


Aku sungguh teruja dengan berita itu...Cepat2 aku balas...

Wah!! Congrats! Ak bkal dpt buddy jr. la eh? Ekeke! Jage diri leklok taww!

Aku rase mesti dier tengah sengih2 bace sms aku...Lama gak la baru dier reply

1 feb ni aku sanding belah suami plak.sanding bertiga.keke

Aku takleh nak reply dah sebab aku dalam kelas...Dan lecturer itu telah mengeluarkan amaran bahawa sape main enset dalam kelas, dier nak amik dan campak...Huhuhu...

Tu je la ending citer nih...

Sebab tu aku teringat nak upload entry nih...

Buddy aku dah peknen 3 bulan...

Aku bakal dapat buddy jr. plak! Yay!!


Notakaki: Bile aku nak kawen ha?
Post a Comment