Wednesday, January 21, 2009

Nasik Goreng Pooojaan Hatiku...Hahaha!!!

Ni lah dier rupe nasik goreng yang menjadi pujaan hati aku...


Harge pade hari ini adalah RM2.20...Aku pun tatau la kenapa...

Mungkin haritu aku beli nasik goreng kaler cam merah2 sikit harge jadik RM2.70 sebab 50 sen tu nak cover duit cili kot...Atau...Akak yang jage cashier tu terpakse letak harge camtu sebab mak dier ader kat sebelah (Erm..? Mak dier ke? Suke hati aku je...)

Ni la bekpas aku kalo aku sempat jejak ke cafe sebelum kul 10 pagi...Apepun aku bersyukur pasal ni la hidangan paling murah + boleh kenyang sampai petang yang penah aku jumpe kat area Ijok-Batang Berjuntai-Kuala Selangor...Nasik goreng kat kampung belakang campus pun mahal tau!!

Notakaki: Tibe2 aku teringat 'Nasik Goreng Student' kat gerai Seksyen 2 Shah Alam dulu...Nasik goreng yang ader daging masak merah beserta banyak yang penuh sepinggan campo ngan ais kosong cuma RM2.50...Sapa ingat? Ada lagi tak ha? Ke dah naik harga?

6 comments:

emilia azman said...

uih.. batang berjuntai makan mahal ke??.. setau ami.. murah je. tu kan area luar bandar..

emilia azman said...

aik.. area batang berjuntai tu kan..kira kawasan luar bandar.. biasanya murah je kan.. hehe

Signorina Syima said...

wah ami... ko biar benar, meh sini tgk keadaannya.. bunyik macam luar bandar tapi taraf idup dah macam shah alam... sbb ramai stusdent unisel.

as, setakat nasi goreng macam ni akak boleh gorengkan tiap2 hari... ntah apa pelaris la dia taruk tu... hihihiih

cuteaslina said...

::kak emi::
serius la sini dah makin mahal...nak2 plak student makin bertambah...penduduk kampung pun makin rakus naikkan harge sewa umah...Kalo tak maju...Takkan la kedai runcit pun bleh pakai pintu macam kedai 7E...

::kak syima::
huhu...Tatau la...Rase kadang2 tawar je pun... Nasib baik la ader sambal...Alaa...Asal murah...Tengah lapar plak tu...Sebat je...

ღHadraAbidღ said...

okLa tu kan, as..
dapat kat tmpat aku..
kurus keding ko makan nasik goreng camtu mencecah arge $6..

cuteaslina said...

::hadra::
bukan kurus keding dah...aku rela hari2 makan roti ikan bilis gardenia tu dari makan nasi goreng...

gile mahal...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...