Thursday, January 29, 2009

Berita Terkini (Kak Syima Kene Bace Nih!!)

Harini aku macam terpakse ponteng kelas pagi... Ecehh...Terpaksa la sangat... Ye la...Dekat 48 minit aku tunggu bas tapi tak kunjung tiba... Takkan nak wat gile naik teksi kot... Loan belum masuk takleh wat gile naik teksi bai...Kang bajet mencicit lari 4x400 meter...Camne aku nak makan yong tau foo untuk minggu nih?

Aku pun kayuh la beskal balik umah...Sesampainye aku kat umah...Tengok2 kat tempat sampah tu bersepah nak mati...Gile ape bende yang serang dalam masa sejam lepas aku kuar umah? Mase aku kuar umah persekitaran sangat selamat, bersih dan sihat sejahtera tau?!!

Aku pandang kiri-kanan...Umah2 jiran elok je bersih...Apsal plak umah aku je yang kene attack? Aku rase selak pintu untuk tempat sampah tu elok je bertutup...Nampaknye memang suspek2 kejadian jenayah sampah ni dah semakin bijak membuka selak pintu tempat sampah.

Tempat kejadian sewaktu aku sampai kat umah...Sepah nak mampus kan?


Zoom closeup sikit...Phergghhh!!! Loya sial...

Marah betul aku... Dah la geli tengok sampah2 yang dah expired date sume nih...Dah tak sepasal aku kene kemaskan sorang2 plak...Orang yang lalu-lalang kat sini bukan nak tolong...Siap pandang2 pelik lagi...Tak penah tengok orang kutip sampah agaknye. Nak harap yang pekerja angkut sampah yg buat...Mampus laa...Sampai minggu depan pun keadaan depan ni akan masih bersepah...Huhu...Marah ni...Marah ni...Grrrr!!!

Ni lah antara suspek2 kejadian jenayah terancang nih...Saje je nak sabotaj keharmonian umah aku yang best ni kan? Kak Syima...Semalam akak tanye kan ade atau tak orang dengki kat umah kite? Ni hah...Saye dah list suspek2 yang penuh rasa dengki dan khianat kat umah kite!


SUSPEK UTAMA
(gambar ni aku Google je)



SUSPEK KEDUA
(mungkin terlibat secara tak sengaja sebab lapar)



SAKSI2 TEMPAT KEJADIAN









Huhu...Jangan gelak!! Ni kisah benar tau!! Kecik hati aku kalo korang gelak...Akhirnye jenayah itu berjaya juga dibersihkan...


Sori la kalo entry ni meloyakan tekak korang sebab tengok sampah2 bertaburan kat umah aku...Anggap je kalo korang tak lalu nak makan harini sebagai diet atau save bajet...Ok ape...Diet secara tak langsung...Kalo tak suka...Sila tinggalkan kata2 nista dan hinaan secukup rasa kat komen tuh...
Post a Comment