Monday, January 26, 2009

Aku Pun Lebih-Kurang Je... =p

Rentetan peristiwa Selasa lepas, (padahal kejadian tu berlaku pade hari Isnin dekat2 kul 6 petang) Kak Syima komplen aku tak letak ending citer...Aku tak letak ke? Huhu... Rasenye dah dorang maki-hamun lebih kurang kat blakang tu...Aku pun buat pekak je laa...Gile nak layan watpe, kan?

Abeh kelas, laju je dorang blah...Dorang la antara yang terawal kuar kelas...Tak pandang kiri-kanan dah, terus kuar...Ade la sorang tercicir...Siap pandang aku semacam je...Bajet aku takut ahh...Haha!! Aku tak takut la beb!!

Citer pasal samseng nih, teringat aku zaman aku skolah dulu...Mase tu skolah rendah beb...Baru darjah 2 pun...Kisah gangster aku pun rasanya start lepas kes ni la jugak...

Mase tu dekat2 nak exam pertengahan tahun...Biase la time exam mesti susun2 kerusi ngan meja jarak2 dalam kelas, kan? So, dah susun tu, duduk pun jauh2 la...Ikut suka-hati la nak duduk mana pun...Aku biasa la...Nak duduk dekat2 ngan bestfriend aku saja dan jugak secret admire aku...Hehe...

Nak dijadikan citer, aku men passing2 buku ngan bestpren aku tu...Malas oww nak jalan...Dah dekat je kan? Pastu datang la sorang mamat nih nak lalu situ...Tapi aku tengah passing buku, kan? So, kire aku block laluan la...Aku tatau la ape masalah mamat ni...Tibe2 je dier bengang pasal aku halang jalan, terus tumbuk aku tak bagi salam...Aku terkejut la...Tepat kat idung plak tu...Dahla idung aku sensitif...Aku rase aku ok lagi masa tu...Aku pekup la idung...Tibe2 rase cam cecair panas je ngalir dari idung aku...Gile bai...Aku turunkan tangan, tengok2...DARAHH!!! Siput betul la mamat tu...

Kelam-kabut woo kelas...Time tu pulak cikgu tak masuk...Manusia paling panik adalah Penolong Ketua Kelas sebab dier duduk tak jauh dari aku...Dier plak over2 panik padahal yang kene tumbuknye aku...Dier la orang pertama jerit cakap idung aku ni berdarah...Ikutkan aku, aku diam je...Ketua Kelas pun lari2 la datang kat aku, offer nak bawak aku gi bilik air...Basuh idung + sponsor tisu kat aku sebab sapu tangan aku dah merah dengan darah yang kuar non-stop...Aku perasan Penolong Ketua Kelas tu dah lesap dah, pi panggil cikgu la kot...

Abih oo baju kurung aku penuh ngan darah... Aku ingat lagi haritu hari Khamis sebab biasanya hari Khamis ngan Jumaat je aku pakai baju kurung...Haha!! Hari lain aku pakai pinafore je... Cikgu datang...Tapi aku malas nak pi bilik guru untuk berehat kat sana...Aku pindah tempat duduk belakang kelas je...Rehat sambil dongak kepala...Tak salin latihan pun takpa...Sebab aku tak sihat...YAYYY!!

Time rehat, aku jadik tumpuan ramai sampai aku nangis sebab malu orang pandang2 aku...Ye la, baju aku cantik sangat ader tompok2 merah...Dah ala2 polka-dot dah baju aku...Cikgu kasik baju untuk aku tukar...Ramai jugak la cikgu2 interview aku camne aku bleh kene tumbuk tuh...Aku diam je...Gile ape tanye kalah paparazzi...

Masa akhir kelas pada hari itu adalah Muzik. Korang tau sape ajar Muzik nih? Cikgu disiplin sesi petang oww...Garang nak mati...Cikgu Mohd. Rashid Bin Rawther namenye (Betul ke aku eja nama bapak dier nih?) Dier panggil aku dan mamat yang tumbuk aku tuh... Masing2 terkulat2 jumpe cikgu nih kat depan kelas...Aku memang takut gila ah ngan cikgu nih...

Dier tanye, "Faizal, apsal kamu tumbuk Aslina nih?"

Mamat tu jawap, " Dia cari pasal cikgu...Dier main sekat2 jalan plak, saye marah, saye tumbuk la dier..."

Aku senyap je.

Cikgu tu cakap, "Aslina, sekarang saya nak tengok macam mana Faizal tumbuk awak tadi,"

Aku pun tunjuk la...Aku tumbuk dier. Tapi bese la...Tak berani aku nak tumbuk kuat2...Depan cikgu pulak kan? Mau ketaq jugak aku...Faizal tu takyah citer laa...Dah pucat dah aku tengok dia...

Cikgu tu cakap lagi, "Apa kamu ni tumbuk macam orang sebulan tak makan!! Skang saya nak kamu tampar dia!!"

Aku pun ikut je la...Tampar...Pangg!! Kat pipi Faizal tuh...Aku rasa dah cukup kuat dah...Tapi Cikgu tu tak puas hati jugak...Aku pun tak paham apsal dier tak puas hati lagi...Dier suh aku ulang lagi 3 kali plak tu...Wahh...Suke la hati aku...Dapat permission tampar2 anak orang nih...Mwahaha!!!

Last...Memang cikgu tu tak puas hati gak...Kali nih dier suh aku tumbuk sekuat hati...Aku lagi la bengang pasal tangan aku dah panas dah...Tengok Faizal tu pun cam nak nangis dah...pedih la kot, kan...Nama pun kene tampar, kan... Dia suh aku tumbuk sebagai ending...Aku pun ape lagi...Dengan rase marah dan bengang pasal tangan aku dah lenguh sama pedih2, haa...

BEDEBUSHHH~~!!!

Hambik ko...Memang sekuat hati la aku bagi...Goyang jugak la mamat tu, mula2 aku tumbuk ngan lempang, steady je berdiri, ni sampai hampir2 nak jatuh la dier kene penumbuk aku...Sampai aku perasan mulut Faizal tu cam ader darah sikit...Gigi dier pun ala2 lain macam je aku tengok...Haaahhh...Sudah...Aku tergamam gak la...

Cikgu tu plak bleh cakap,"Haa...Kalo awak tumbuk dari tadi camni kan bagus...Takyah saya suruh banyak2 kali dah...Saya nak bagi dia rasa sakit macam mana awak rasa..."

Baeeekkkk punye ayat cikgu tuh...

Aku balik tempat duduk, aku punye secret admire sibuk2 tanye aku ok ke tak...Tangan aku sakit ke tak...Mwahaha!! Sangat caring, hookee...Nasib baik la dier comel...So, aku senyum je laa...Aku ok je...Bestfriend aku pun tak sibuk2 tanya aku macam dier...Hehe...

Esoknye mak ayah Faizal datang skolah...Tak puas hati pasal mulut anak dorang dah ala2 senget pasal aku tumbuk...Siap bising nak jumpa sapa yang tumbuk anak dorang...Sekali aku yang muncul, siap sengih2 lagi kat bilik guru besar tu...Terus mak dier tak cakap ape...Maybe tak caya kot yang tumbuk anak dier ni pompuan...Mwahahaha!!!

Dorang blah camtu je laa...Kes setel...Kecoh jugak la satu skolah dan following week-nye, aku bleh rase ramai je respek kat aku...Aku lalu je, dorang pun tunduk...Ader siap bagi laluan lagi...Wahh...Macam aku hebat sangat je...Mwahahaha!!!

Okeh...Tak lengkap entry ni kalo aku tak letak gambar dan perkenalkan sape insan2 yang terlibat dalam drama samseng nih...Sile tengok bawah...Bleh klik untuk pembesaran supaya lebih jelas dan terang...Sori la gambar ni nampak macam kene gunting pasal aku tak suka simpan gambar berbentuk petak dalam album gambar aku...Hehe!!


Okeh...Aku list down nama insan2 yang terlibat dalam drama samseng aku nih...Dengan harapan...Kalo korang kenal atau dorang ni sendiri terbaca blog aku yang ntah apa2 nih, bleh la contact aku balik...Rindu plak kat korang ni sebenarnye...Senyum sorang2 tau aku bile ingat balik kisah nih...

Bestfriend - Nor Asmawati Bt. Ahmad Amin
Ketua Kelas - Loke May Qi
Penolong Ketua Kelas - Muhd. Saufi Haniff B. Hazli (skang ni bakal pilot)
Orang yang tumbuk aku - Mohd. Faizal b. Mohd Afizal

.
.
.
.
.
.
.

Orang yang amik berat pasal aku tuh...Berdiri kat belakang aku tu je dalam gambar tu...Name dier Mohd. Hafizul b. Sulaiman...
Ekeke...Comel tak? Comel tak? Aku penah ter'suka' kat dier dulu...Siyes aku admire dier dulu sebab aku rase dulu dier cool kerana dier je yang ader jam tangan 'Boy London' yang boleh tukar2 kaler mase tuh...Wakaka!!! Kantoiii... =p

P/S: Aku memang ingat sangat2 nama penuh kawan2 aku zaman skolah mahupun musuh2 aku zaman sekolah dulu...Oleh itu aku sangat kecewa kalo dorang dah tak ingat kat aku...Apelagi ingat name penuh aku...

8 comments:

Atan said...

adeh panjang nya citer...

aslina said...

::atan::
standard la kalo aslina yg bercerita...ekeke!!

Amoyie said...

erm...
lwak ar cite niey..
x bley bla tol...
wak2 dajah 2 2...
huhuhu...

aslina said...

::amoyie::
lawak ehh...kisah benar tuh...huhu...

ღHadraAbidღ said...

haha..
aku tergelak..

plg bes, ms aku bygkan ko tumbuk dak tu dpan chegu..n apa motif chegu tu..hee!

n masa ko yg kecik (skrg pun kecik. masa ko drjah 2, ko musti beganda2 kecik) muncul dpan mak dia..haha! maloOooooo dia nk ngaku ko yg tumbuk anak dia!

aslina said...

::hadra::
nak malu mende weyy...aku bukan kenal pun mak ayah dier sape...so...muncul gitu2 je la...lain la kalo aku tinggal kat area2 umah dier...satu block flat kat umah dier ke...segan jugak laa...

aku rasa dalam kelas tu pun ada jugak yang gelak kat aku...tapi cover2 takut cikgu plak panggil dier...cikgu tu garang oww...

ASaDa RyutaRo said...

kelakar seyh cerita ni.. hahaha
ko memang samseng sekolah.. hahaha
aku tahun 2 pun penah gak tumbuk anak cikgu @ ketua kelas.. tapi ramai2 la.. kwn aku pegang dia pastu aku tumbuk.. esoknya aku kena rotan ngn mak dia depan kelas! malu seyh..

bukan nama sebenar said...

::ASaDa RyutaRo::
haha...aku...cikgu yang suruh...pastu...pe lagi...menjadi2 la gangster paling hebat dalam skolah...muahahaha~~!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...