Friday, January 23, 2009

Aku Ke Yang Pekak Atau Loceng Bas Yang Rosak?

Sederet 5 hari dalam minggu ni aku rase aku naik bas yang locengnye rosak...Aku tak nafikan aku dengar mp3 full volume, tapi masa bertolak dari KS ke pekan BB tuh, aku dengar je bunyi loceng bile sape2 tekan loceng untuk turun dari bas...

Bunyi agak irritating, memang la aku cepat je dapat tangkap...Tapi lain plak bile aku nak masuk ke campus...Sungguh aku tak dengar bunyi loceng yang aku tekan...Driver bas tu pun menonong je bawak bas...Aku sungguh yakin bahawa loceng tu rosak...Brape kali terlajak beb...Setakat sampai depan main hall tu tak kisah la pasal fakulti aku memang tersisih sikit dari kelompok fakulti2 lain dan dipisahkan dengan main hall tuh...Di anak-tirikan sungguh!!

Tapi tadi...Driver lain plak bawak bas...Memang laju cam keta Kancil letak enjin Ferrari la..Dier bleh tibai masuk kanan menghala ke hostel...Aku dah la nak pi kelas nih...Kelas yang lambat 10 minit dier dah kunci pintu, timbalan dekan tu yang ngajar...Kucar-kacir jugak la aku nak bangun tekan loceng bas...Apehal aku rase tibe2 cam loceng bas tu tinggi plak harini?

Aku tekan la loceng bas itu...Ehh...Tak dengar apape...Aku tekan lagi skali...Tak bunyi gak...Aku pi kat loceng yang lagi satu...Tak jugak bunyi...Dak2 ni dah jerit uncle2, stop2...Adeihhh...Bas dah lepas library...Uncle tu plak cam hsngin je bile dak2 ni suh stop...Macam marah je cakap " Ye la, ye la...Saya tau laa..." Aku turun kat blakang library...Siot betul lajaknye...Nasib baik la agak awal...Boleh jalan laju gi kelas, takyah nak lari2.

Dalam perjalanan aku macam confuse...Aku ke yang pekak sangat tak dengar bunyi loceng sampai kene marah atau, loceng tu yang takde bunyi? Serius minggu ni 5 hari direct aku lajak jauh sikit dari fakulti...Hari Selasa lepas aku kene marah pasal tekan loceng 3x...Berbunyi ke loceng tu? Apsal plak aku tak dengar? Huhuhuhuhu...

3 comments:

emilia azman said...

loceng tu la yang rosak.. dah 2 button yang berbeza dah ditekan tak bunyik..

then kalau lina yang pekak.. tak dgr dah driver tu membebel.. hahah.. tak gitu?

sian kena naik bas..

amir said...

Tawaran hebat~!
kursus belajar menekan loceng dgn cara yang betul!
harga berpatutan. daftar segera. tempat adalah terhad~!

cuteaslina said...

::kak emi::
tu lah...confuse jugak...haha!!

::amir::
ko memang cilakeee...hahaha!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...