Tuesday, January 20, 2009

Korang Masuk Kelas Apsal Hah?

Aku sungguh tak puas hati dengan sesetengah 'samseng Kampung Dusun cap ayam' ni...Walaupun dalam fakulti kejuruteraan ni banyak lelaki...Tapi ader aku takut dengan samseng2 camni?

Orang lain masuk kelas nak dengar lecturer mengajar...Lantak la dier nak bebel pun, kisah ape...Dah mase dier nak cakap dalam kelas tu...Tadah je la telinga...

Kelas ni aku tatau la membosankan ke ape...Tapi bagi aku menarik je...Rileks pun rileks...Takde wat mende selain lukis dan kira sikit2. Tapi ader la makhluk ni...Aku dah cop dier bazir duit PTPTN untuk bayar yuran dier padahal dier dalam kelas tak kebulur langsung nak belajar...

Dah la aku masuk2 je kelas nak duduk sebelah kawan2 tersayang tu dier bleh tego aku cam nak ajak gado je...

Samseng A: Akak, akak oihh...Datang tak kelas last week?

Aku: Err...Ha? Datang2...Dier panggil aku akak?

Samseng A: Haa...Datang ye...Paham tak dier ajar minggu lepas?

Aku: Laa...Bende last week tu suh anak buah aku yang tadika tu watkan pun dier pandai je...Apahal ko sibuk2 tanye? Tak datang ke? Nak pinjam nota ke?

Samseng A: Kerek sial...Takde laa...Harini ader kuiz, tau kan?

Aku: Ntah...Ader ke takde same je...Apahal nak gelabah?

Samseng A: Ish, kerek sial pompuan nih...Nanti kalo ader kuiz, passing2 eh jawapan kat kitorang?

Aku: Ha`ahh...Kalo aku ingat kat korang laa...

Kelas pun macam biasa...Tapi yang aku hangin gilee...Suara 'samseng2 cap ayam' tu menerjah masuk ke gegendang telinga aku sama je frekuensi dengan suara lecturer yang agak kuat tak hengat tu...Pening jugak la aku nak dengar mana satu...

Kalo dorang borak2 pasal tak paham lecturer ajar ke...Atau tak paham slang lecturer tu...Aku memang tak kisah...TAPI...Dorang bantainye borak pasal awek, pasal sewa umah, pasal tiket bas, pasal balik raya cina kat belakang tu...Perlu ke kuat camtu sampai aku pun boleh dengar sama?

Actually port aku selalu duduk bukan la belakang sangat...Tapi macam tengah2 sikit sebab security...Ye laa...Kalo tak reti nak buat keje yang lecturer bagi kat white board tu...Nak plak dier nak check keje tu...Agak secure la pasal dier takleh masuk dalam, check keje...Tapi kalo tak paham...Susah jugak la nak tanye dier...Bijak kan kitorang? Untuk hari bersama 'samseng' nih, aku dan kawan2 cayang tercampak kat area2 belakang...Biasa la kelas ramai...

Gambar Hiasan...Samseng idola aku... =p

'Samseng2' nih bersembang memang hebat...Sampaikan masa lecturer senyap sat amik napas pun dorang sibuk2 cakap lagi...Aku rasa row depan pun buleh je dengaq suara sumbang mahram dorang tu...Tapi tak jugak sedaq2...Apa punya tur daa...Camno la nak paham ape lecturer tu ajaq?

Budak2 lain asyik bunyik "Shyttt...!!" je...Gile ape...Nak kencing pi la tandas...Adeihh...Dak2 sebelah kiri aku pun pening2 je dengan dak2 'samseng cap ayam' tu...Tu lelaki tu...Tak berani tego...Memang samseng gila mereka...Aku takleh tahan...Aku memang bengang...

Dengan muke kerek nak mati...Dan menggunakan kuasa seorang 'senior yang hebat' (sebab dorang jugak panggil aku kakak tadi, kan?) Aku pun toleh dan dengan suara yang lemak merdu, aku pun sound dengan penuh rasa sopan-santun...

"Weyy...Nak sembang balik rumah laa..."

Salah sorang samseng itu tercengang...
Aku sempat dengar samseng yang lain cakap...

"F*** ape...Sial gile...Tak penah aku kene sound camni..."
"Weyy...Dengar tak dier cakap ape?"
"Uihh...Berani sial pompuan tego camtu..."
"Dier ingat skolah rendah ke nak suruh diam2 ni..."

Bongok la dorang...Ape? Nak cari gado ngan aku ke? Aku no hal je...Aku bukan cam dak2 pompuan lain beb...Satu je pantang aku...Jangan buat aku rase bengang...Pedulik hape aku ko sape...Aku bengang memang aku sound baeekkk punya...

Lastly...Ape motif korang masuk kelas kalo taknak belajar? Takkan kelas nak buat medium jejak kasih ngan kawan2 pulak...Padahal duduk satu umah takpun berjiran selang bape umah je...Sengal!!!
Post a Comment