Wednesday, March 10, 2010

Henset Dan Aku

Baru2 nih aku ade la beli majalah E-ring. Sebab dah abes boring duduk umah. Nak study, takde mood, baru lepas test apa jadah nak study lagi kan?

Punya la rambang mata tengok henset baru2 yang dorang display kat dalam tuhh... Sampai ada timbul perasaan nak tukar henset baru. Ish3x~~!! Tapi bila pikir pasal bajet, lepas tu pikir plak kegunaan jangka masa panjang, perangai aku lagi... Baik lupakan saje.

Lagipun henset aku yang dah nak masuk 2 tahun aku pakai ni masih elok lagi. Yang best tuh orang2 sekitar semua cakap henset aku tu nampak macam baru. Pandai aku jaga. Pandai jaga waklu~!! Kalo la henset aku nih pandai berkata2, mesti dia menyumpah2 ada tuan yang macam aku.

Henset yang stay dengan aku sekarang. Function lebih ke mp3 player dari nak contact2 orang.

Korang ingat aku amik peduli sangat ke kebajikan henset aku nih? Alangkan topap pun 2-3 bulan sekali. Tu pun sekali topap RM10 je. Kira besar rahmat la aku topap henset. Jadik, kalo sapa2 cakap pakai line lebih jimat dari topap, sila langkah mayat aku dulu. Heh. Paling minimum sebulan aku guna RM1 je. Hebat tak hebat? Jangan tak caya plak.

Lepas tu, aku rasa henset nih antara henset2 yang lasak yang boleh bertahan ngan aku. Dalam toilet fakulti tu pun berapa kali jatuh. Jatuh atas tempat berair plak tuh. So far dia belum lagi jatuh dalam lobang jamban la. Yang tu memang aku pun segan-silu nak amik balik kan... Tapi sihat je lagi.

Belum lagi campur bab jatuh tangga golek2, siap Muaz tu jerit2 panik lagi sebab henset aku jatuh. Tapi tuan henset senirik bleh rilek2 kutip balik henset. Siap test2 tangkap gambar lagi kata henset tu sihat. Abah dengan Jen mampu geleng kepala je tengok aku ngan henset aku. Yana lagi la terdiam tak cakap apa.

Paling latest, baru sekejap tadi kene baling ngan aku. Sebab bengang dengan sorang sahabat lama tiba2 je call maki2 tanpe usul periksa. Padahal dekat setahun kot aku tak contact beliau.

Dan elok lagi function henset aku nih. Siap bleh layan lagu kuat2 lagi macam selalu2. Terus sayang sampai mati. Err... Sayang nak tukar.

P/S: Agak2 kalo aku post dekat ebay/mudah.com tu kan... Berapa aku bleh jual menatang nih? Rasa malas gila nak pakai henset sekarang. Bukan penting sangat pun bagi aku henset nih. Hari2 pun letak flight mode je lebih dari mode biasa2.
Post a Comment