Tuesday, June 1, 2010

Semoga Mereka Yang Dalam Misi Konvoi Bantuan Tu Selamat

Sejak semalam mana-mana blog, website, twitter, facebook, banyak update pasal status serangan tentera Israel ke atas kapal konvoi bantuan kemanusiaan ke Gaza tu. Memang banyak tak masuk akal dakwaan tentera Israel tu. Takde sebab pun dieorang nak tahan kapal tu. Dah la yang naik kapal tu pun semata-mata nak hantar bantuan je. Senjata pun takde. Tapi entah apape je media yang sokong Israel tu belit-belitkan cerita.

Cakap banyak pun tak gune laa... Sebab aku memang tengah malas menaip sekarang sebab aku pun tatau cerita sangat. Versi terkejut-tergempar je tahu pun. Kalo nak tulis pun banyak sangat kat sini. Apa pun, kalo nak tahu sikit detail pasal cerita ni dan kenapa aku cakap Israel belit-belitkan fakta bagi nampak penghantar bantuan kemanusiaan tu sebenarnye ala-ala terrorist... Bleh pegi ke blog Joe. Situ siap ada versi komik lagi untuk kite nilaikan sendiri hampeh tak hampeh Israel ni...

Sebelum je ke? SEMASA dan SELEPAS mananya? --> Link.
Post a Comment