Saturday, June 19, 2010

Babi Atau Kapel?

Credit to Oh! Islam

Simbolik bukan? Aku tujukan gambar ni buat pasangan-pasangan couple yang sibuk-sibuk dok kutuk aku yang masih single dan malas nak kapel. Juge buat lelaki-lelaki yang cop aku jual mahal, andartu, tak laku sebab malas nak layan permintaan dorang nak kapel. Bukan ada faedah pun. Setakat nak try-try tu... Kirim salam la derr... 

Kapel sebab nak test market? Maybe aku layan la sekejap. Bagi orang tu rasa perasan berbakul-bakul... Lepas tu, malas dah nak layan orang perasan gampang macam tu. Bajet bagosss...Tak serius, takde makna la derr...Rela aku sorang-sorang sampai mati dari ada pasangan, tapi setakat nak seronok-seronok, tak serius, takde hala tuju mase depan. Atau macam aku dulu... Ikut trend. Dah la umo makin naik. Heh.

Dan sebab tu jugak la aku dengan housemate aku adore gila dengan babi. Babi tu comel apa. Terpegang pun bleh samak. Kalo ko "terpegang" bukan muhrim? Maksud aku pegang yang lebih dari pegang laa... Pegang tangan pun termasuk. Maybe jawapan simple, boleh bertaubat lain kali. Tapi kalo tak sempat taubat? Tiba-tiba mati kene langgar treler lepas balik berseronok-seronok dengan aweks. Hah!

Dalam gamba tu pun terang-terang dia cakap MELAYU. Ah, nampak sangat la melayu je suke sangat kapel-kapel ni... Tak kapel, kena kutuk. Takde bahan lain kot. Kadang-kadang area umah aku kat Penang ni, mak ayah macam bangga pulak tengok anak-anak pompuan diusung dating ke hulu- ke hilir dengan pasangan masing-masing. Aku yang kuar sama-sama pompuan ni, dorang pandang-pandang sambil bisik-bisik. Aduh, tak paham aku. Heh. Mujur la aku boleh kira melayu celup-celup. Sikit rojak la sebab family aku macam-macam mix dia. Haih, ape la nak jadi ngan melayu-melayu ni.

Kalo kat campus tu, aku pun rajin jugak la lepak-lepak dengan lelaki, dah kelas aku majoriti lelaki kot. Tapi kalo tak lepak ngan dorang pun, aku lepak dengan osmet aku dengan kawan-kawan dia. Dating-dating tu jarang sekali lah. Haha. Itu pun dating dengan best-best fren. Mana pernah aku nak dating secara serius? Haha. Tu pasal ex-ex aku semua tak berkenan. Dorang typikal sangat la. Perlu ke kalo dating nak pegang-pegang tangan, peluk-peluk bagai? Dah la takde ikatan. Uhh... Geli.

Aku rasa kadang-kadang aku rela mengaku aku Islam/ Muslim dari nak mengaku aku melayu. Heh. Fikir-fikir dan renung-renungkan. Marilah sama-sama kita perbetulkan diri dan perbetulkan apa yang tak betul. Aku pun masih banyak perkara dalam diri nak diperbetulkan. Maklum la kan... Kita ni nak hidup sampai bila ye tak? Entah esok, entah lusa, ajal datang menjemput. Sape tau kan?

8 comments:

Eza Rashid said...

haaha,,,kat sni,,dalam mksud pic tuh,,,gud job,,,nang mine too ya,,,thx,,,

Huda Luna said...

comel babi tu

err mcm tu aku kne

stop kapel la?

sponser aku kawen cpt

~Cik Sara~ said...

so kesimpulannya kawin cepat2..kiut babi tu..

fazRul said...

bgslar ko nie..sama cam akak aku..mmg tak suka klu pegang2 nie..klu aku suka..hehe

pasni kena insaf lar..;)


p/s: pasni dating kena bawak adek dy lar..pegang tgn adek dio lar plak..

ninaneno said...

::Eza Rashid::

:D ehehehee...


::Huda Luna::

hoho... tu pasal aku admire babi tu...haha...stop kapel? takpe... aku caye ko ngan sigg baek2 je sebab kapel jarak jejauh kan... heheheh...


::cik Sara::

kalo ade calon, lama dah laju je ajak kawen... miahahha...


::fazRul::

dating ramai-ramai laa... lagi ramai lagi meriah... pas kawen, baru bleh berdua-duaan... hahaha... amacam???

Frogy said...

yup. orang sekarang rasa mcm penting sgt utk bercouple...
pernah 1 hari ada mak cik tanya i.. "ko nie dok kuar ngan akak ko n kwn jer.. ko nie x der bf ke?? baik ko cari awl2 sementara msh laku.."
siot jer bila dgr mcm tue...
Mcm penting ke bercouple nie??
Rasa nya idup single lg best....

ururules said...

eh... bukan ko dah kawin ke?

budak telinga capang said...

::frogy::
aku pun selalu je kene ayat macam tu. setempek kene kat muke. tu pasal aku malas nak berlagak ikut umo... aku lagi suka buat lagak umo belas-belas. sape tak kenal aku, mesti bajet aku budak2 lagi. so, selamat ahh...


::ururules::
bila masa aku kawen? kalo ada entry kawen2 dalam ni... tu sume kawan2 aku punye wedding... aku punye wedding nanti buat broadcast online je...takyah nak pikir bajet untuk makan2... hak hak hak... celaka tak perangai???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...