Friday, June 18, 2010

Sebab Tu Aku Siap Buat Annoucement Dekat Fesbuk.

Skang pukul 6.20 petang lebih-lebih. Dekat 8 orang aku try call. Tapi sorang pun tak jawap. Aku call pun pilih-pilih jugak. Takde membuta-tuli call orang-orang yang tengah on the way balik rumah dari office. Aku try call orang yang betul-betul aku rasa available petang-petang macam ni. Contohnya cikgu-cikgu dan budak-budak fakulti aku dan fakulti lain yang aku kenal yang semester lepas pegi praktikal dan sekarang memang 100% free tengah cuti. Of course la yang aku agak rapat je aku call... Apa jadah yang aku tak rapat tiba-tiba nak call. Nak kene lempang?

Semua berikutan status aku dekat fesbuk tu. Bleh klik untuk tumbesaran. 


Gigih kan aku buat status macam ni dekat fesbuk. Siap sampai 47 comments. Tapi semua tu respon merapu. Aku serius ok dengan announcement tu... Bukan untuk jual diri ye. Harap maklum.

Aku malas nak call malam-malam. Sebab lagi sedap layan TV malam-malam dari call orang. Nak plak aku kat Penang ni, macam best la pulak lepak depan TV je ataupun online malam-malam. Kacau-kacau orang dekat YM. Lagipun kawan-kawan aku semua jenis keluar malam. Takkan nak kacau dorang kuar plak. Entah-entah tengah sibuk dating ke apa... Mau aku kene maki dengan gf/bf dorang.

Dah la aku punya rekod kena maki dengan gf orang ni sangat cemerlang. Eleh, gf je pun. Bukan bini. Sibuk nak sound-sound plak. Sebab tu malas nak call yang lelaki-lelaki ni.

Ada jugak ke dah tukar nombor? Hadra! Apsal aku call kau tak dapat-dapat?

So, bila masanya patut aku call orang ni? Call petang-petang takde jawap, nak call malam-malam nanti kena maki, nak call pagi-pagi kang kene maki jugak sebab ada yang belum bangun tido. Ala, macam la aku tak kenal perangai kawan-kawan aku... Alangkan kelas pagi pun sanggup ponteng sebab mengantuk, ini kan pulak time-time cuti saja-saja nak bangun pagi-pagi lepas subuh. Boleh masuk 10 benda ajaib dalam dunia kot. Call tengah hari plak kang ada jawap call dengan mulut penuh-penuh dengan nasik. Heh.


Beliau adalah punca kenapa aku siap tahap buat status tu. Bukan pasal sengal.... Tapi haritu aku terdesak sangat nak topap pasal ada agenda penting kene setel yang memerlukan SMS-SMS orang. Lagipun kredit da expired. Tapi sampai skang ni baru 36 SMS luak pun. Menyampah gila. Apa aku nak buat dengan semua baki-baki yang tertinggal tu?


Poster ni pun punca jugak. Heh. Budak kecik kat atas tu la nak sangat poster ni. Aku pun bengong la pegi percaya kedai tu cakap sekarang takde topap jenis RM3, RM5 dengan RM10 tu... Dia cakap sempena piala dunia ni dia jual jenis hot ticket saja. Beli la aku pun RM15. Dapat poster besar gabak ni sekali dengan 300 SMS free, 120 minit call free. 

Sekarang aku ada masalah besar nak abehkan semua tu. Rasa rugi gila pulak pegi topap. Nanti expired pada 00.00 hrs, 20 Jun 2010, dah rugi RM15 aku. Baik tak payah topap je haritu. 

Marah ni. Grrr...

Rasa bengang plak jadi single ni. Sebab takde sape nak kene paksa layan aku abehkan kredit ni. Dulu ada yang aku suka tu. Ada la dulu sekali-sekala aku call. Sebab segan balik-balik dia yang rajin call. Tapi sekarang dia ada awek, malas plak nak menyibuk. Baru-baru ni dekat fesbuk letak single balik siap dengan konon tak percaya cinta la ape lah. Malas nak amik port. Bukan betul pun. Tengok-tengok update gambar baru mesti dengan awek dia. Tak percaya cinta apa macam tu? Lewzerrr!!!

Oh, ye. Dalam 8 orang aku cuba-jaya call tu semua pompuan. Apa pompuan-pompuan tu semua sibuk petang-petang. Nak kata kena jaga anak-anak, masing-masing single dan belum kawen. Haih. Confuse aku. 

Nak call yang lelaki, takde sebab pulak. Nanti ada pulak yang perasan aku nak tekel. Padahal aku ada masalah pembaziran yang besar sekarang ni.

Menyesal! Menyesal! Menyesal topap! Haih!
Post a Comment