Monday, June 21, 2010

Bengong Buat Aku Teruja Seminit. Nak Tarik Orang Pun Agak-Agak Laa...

Bukak YM, lepas tu ada notification pasal email masuk. Bukak la mailbox. Tu diaaa... Tak caya aku tengok Dato Dr. Fadzilah Kamsah sudi antar email kat aku. Punya la teruja bagai...


Mau tak teruja tengok macam ni? 

Sekali rupanya scam sudahhh... Kreatif betul cara orang-orang ni nak tarik orang la apa jadah pakai teknik spill-over la apa benda pasal skim cepat kaya tu. Yang jenis cari kaki-kaki ramai-ramai tu... Entah apape. Ramai lagi ke masih percaya benda ni?


Dapat kat aku memang tak selamat laa... Takde makne aku nak kabur-kaburkan apa benda email dia tu... bukan ke dia sibuk-sibuk sangat nak promote mende ni? Sesape yang minat nak kene tipu boleh la pegi link tu... Adoiyaiii...

Tak paham betul aku benda-benda ni... Kalo semua dah jadi downline... Kalo join, sape plak nak jadi downline dia? Upline sengih-sengih la sebab downline bodo... Masuk suka hati je ramai-ramai... Dia tak payah susah-susah dah nak cari downline lagi sebab untung selalu masuk kat dia...

Woiii semuaaa!!! Tak sedar-sedar ke mende ni sejenis skim piramid? Ada jugak ke yang percaya lagi? Huhuhhh... Tolong laahhhhhh celik sikitttt~!!!

4 comments:

cik panadol said...

kalo nk tipu org..mmg macam2 cara diorg akan buat...janji diorg ni dapat duit..

nana said...

hehe... biasa la manusia, mesti mau cepat kaya punya, goyang kaki duit masyukk... tapi mustahil lah terjadi... bengong punya orang.

Tapi cik, jaga2... MLM atau multilevel marketing ni memang nama dah BUSUK, HAMIS dan HANCING... tapi memang ada certain multilevel-marketing-company yang legal, sah dan berjalan dengan jayanya. MLM ni antara cara marketing produk paling berjaya. dalam masa 3 bulan, pengguna boleh mencecah 10000 orang atau lebih.

Konteks dia simple je, kita cerita pasal barang yang bagus. Sebab kita tolong iklankan barang dia, dia bagi ah cam komisyen kalau orang tu beli produk dia.

Tapi kalau MLM yang jenis bagi duit untuk buat duit tu, tak payahlah tengok. Kompem menipu.

Saya cakap ni bukan apa, jaga-jaga takut nanti ada orang saman sebab fitnah. Kalau company dia sah, hah, kan susah?

conteng-conteng dari budak nakal
-Nana Eddy

Huda Luna said...

aku pun selalu dpt jugak

benci

Diarihatiku1976 said...

memang pun..melambak dah yg kena tpu.. tapi pelik manusia ni.. senang2 jer kena dibodohkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...