Monday, June 7, 2010

Cinta vs. Suka Yang Rupanyaa...

"Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Tapi di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku...
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum..

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata...
Tapi di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja...

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu..
Tapi di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar...

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis...
Tapi bila orang yang kita suka menangis, kita akan turut membuat dia gembira...

Perasaan CINTA bermula dari mata,
Perasaan SUKA bermula dari telinga...

Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita SUKA, umpama kita membuang telinga kita...

Tapi jika kita cuba menutup mata, CINTA berubah menjadi airmata.."

Aku cilok dari sini. Jangan risau... Da mintak izin tuan blog tu da pun. Heh. Sekarang aku dah dapat jawapan kenapa dulu aku takde nak stay sangat dengan ex-ex aku. Rupanya aku cuma suka je kat dieorang tu. Banyak term suka ni. Suka kacau, suka tengok, suka usya, banyak la lagi suka-suki lain. Sampai sekarang pun aku setakat suka orang je.

Sori, gambar syok sendiri dan takde kaitan. Heh.

Dan sukaaaaa sangat kacau orang, mana-mana pun, termasuk la dekat YM, fesbuk chat, etc. So, kawan-kawan sekalian, kalau rasa rimas sebab selalu kena kacau, lebih-lebih lagi buat pengikut aku yang berbondong-bondong suka follow aku pegi mana-mana pun dalam fakulti, peneman makan dekat kafe, geng-geng study sama-sama, kalau aku kacau korang lepas waktu kelas tu maknanya aku suuukaaaa sangat dengan korang. Suka jadik kawan korang. Terima kasih sebab sudi jadi kawan aku.

Cinta?

Apa benda tu?
Post a Comment