Thursday, June 17, 2010

Dulu Saya Gemuk, Saya Tak Pandai Bergaya.

Amacam statement?

Tadi bosan-bosan sebab laptop dikuasai oleh si Mirul ni, aku pun main la tekan-tekan remote Astro. Harus la main tekan-tekan sebab takde sape nak marah... Big boss plak tengah tido... Wife dia pi keje... Haahaha... Tiba-tiba aku terbukak cenel time tu ada cerita Pakar Kejelitaan. Kebetulan plak time tu ada sesi yang boleh kurus-kurus tu. Tajaan apa entah.

Teringat balik semalam Fizi gelak kat aku sebab aku cakap impian aku adalah nak tambah ke-chubby-an. 

Da sah-sah la chubby lagi nak tambah chubby? Kang tak laku? 

Aku cakap la, 

Aku apa kisah. Janji aku hepi. Chubby macam Acap. Seksi apa? Dah la pakai losyen tangan.

Berderai gelak dekat fesbuk chat tu. Walaupun line macam celaka kadang-kadang. Sat aku nampak dia online, sat offline, sat aku pulak online, pi offline. Entah apape. Takde nak bagi muka sikit pun.

Oh, berbalik kepada tajuk kat atas tu... Aku memang sikit tak puas hati la. Aku tengok aweks-aweks yang jenis berisi-berisi, comel-comel, macam osmet aku, macam Jumie semua rileks je confident bergaya. Pastu aku belek-belek album kawen kawan-kawan dekat fesbuk... Yang chubby-chubby ni jugak laaa yang dah selamat jadi bini orang. Yang kurus-sexy-hot semua dok letak status frust tahap maharaja dekat fesbuk. Contoh, nak makan buffet, tapi I tengah diet. Demmm...  Ok. Aku tipu. Tapi bunyi lebih-kurang-agak-frust.

Nampak kan relevan aku nak jadik semakin chubby? Heh. Pastu plak dalam segmen tu jugak aku nampak biasa yang pernah gemuk dan sekarang jadi kurus kebanyakkan semua dah tak macam diri sendiri. Dulu elok je pakai pakaian jenis rileks-rileks macam t-shirt, jeans, dengan tudung. Quite nice bagi aku dan nampak sopan. Lepas kurus, hambik kau. Tudung pun terbang. Baju kalo tak curvy, tak sah. Padahal kau dah kurus, nak tayang apa sangat pun?

Kawan-kawan aku yang jenis semulajadi kurus sejak kecik semua pun baju takde la nak fancy-fancy sangat macam Korean/ Japan. Sebab dorang sedar diri dorang Malaysian dan dorang Islam. Pastu kalau dorang pakai fancy-fancy pun takde plak aku tengok terdedah sana-sini. Aku pun suke gak camwhore sexy-sexy kadang-kadang. Buat collection sendiri je. Tak pun letak dekat Tagged. Situ memang tempat aku flirt. Sila jangan gatal tangan nak add aku kat situ.

Entah la. Apa motif orang nak kurus-kurus ni selain dari kesihatan? Saje nak menunjuk-nunjuk? Eheh. C'mon laa... Kurus sangat pun apa sangat la kau nak tunjuk? Aku pun boleh muntah kot... Sekeping. Takde isi. Ajak main pun rasa tulang. Err... Kadang-kadang naluri aku ni boleh tahan ke arah lesbian. Otak aktif je meliar pikir bukan-bukan. Dan ini menjawab pertanyaan Xord pasal kenapa aku suka video clip yang ini. Malas nak letak sini video clip tu. Nanti melampau-lampau pula orang cop aku padahal takde la teruk sangat pun. Cuma feeling-feeling je sikit-sikit.

Aku siyes nak bagi lebih chubby. Pada aku chubby ni comel. Macam aku plak, kalo chubby sikit, nampak la kena sikit dengan umur. Rimas kot pegi mana-mana je boleh tipu-tipu orang bab umo. Siap boleh tipu baru darjah 6 tu paling tak tahan. Dan-dan tu jugak aku save bajet Incik Asrul masa tengok movie citer Karate Kid haritu. Buat-buat muka tak bersalah, bukak spek, berdiri sebelah Mirul, ngaku jadi kakak dia. Baru darjah 6. Setel. Hahaha...

Bab-bab jodoh plak... Pegi mampus la. Selalunya orang yang jenis kawen tengok rupa tak pandang hati budi ni laju je bercerai. Tak kekal. Lagipun, kau kurus, cantik, esok-esok dah tua berkedut jugak. Lain la kau pakai susuk atau botox, kan? 

I love myself. Haha. Lagipun dulu aku memang gemuk. Zaman sekolah-sekolah dulu. Tu pasal aku suka buat hal sendiri. Takde yang sibuk-sibuk nak ajak kapel. Setakat jadi tukang kirim surat kat kapel-kapel tu biasa laa... Lepas tu paling aku takleh lupa adalah gelaran "teddy bear versi manusia". Hmm... Sape ade simpan majalah maktab lagi ye?Aku punya dah hilang. Ada orang rembat sebab aku main tinggal dalam bilik TV. Majalah aku punya best sebab ramai sanggup conteng otograf kat situ. Aku tercari-cari kot lukisan Yuzaizy dalam tu. Siap besar-besar kot letak tu, "teddy bear versi manusia". Dulu annoying, tapi aku suka.

Sapa cakap sekarang aku kurus? Aku rasa aku maintain je la lepas kecik hati dengan arwah ayah aku sebab dia komen masa mula-mula aku kena tendang dari ATMA dulu... 

Anak bapak ni kalo kurus macam ni, nampak sama macam budak darjah 4 tak dapat bantuan makanan tambahan kat skolah.

Sumpah kecik hati dan ingat sampai sekarang.

Skang makin berisi. Serta comel. Heh.

3 comments:

fndrocka said...

best pulak aku baca arwah ayah kau cakap camtu..rasa cam nak cakap kat org lain je.hhu

Latest Entri : Peluk Cium Romantiklah sangat

Diarihatiku1976 said...

hihih ... lawak arwah ayah u....

ninaneno said...

::fndrocka::

ko nak cakap kat orang? kene tengok saiz dan tinggi orang tu jugak laa... haha... aku memang logik laa dia cakap camtu... hahahaha...


::diarihatiku1976::

arwah ayah tu nampak je garang... tapi memang jenis kelakar-kelakar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...