Thursday, June 7, 2012

Genap Setahun!!

Guess what...

Semalam... 6/6/2012...

GENAP SETAHUN aku keje!! Hahahahahhh...

Alhamdulillah syukur dengan rezeki yang diberikan walaupun ramai komplen gaji tak banyak, tapi kalo keje kat tempat gaji banyak2 tu tapi ko rase tak hepi, tak best jugak kan??

Nak kata keje aku ni best sangat tu takde lah... Sama je stress kekadang macam keje lain2... Tapi aku macam enjoy keje situ sebab... Antaranya aku rase aku ade peningkatan sket dari segi kemahiran menulis aku, kemahiran bercakap (walaupun kekadang ke laut) dan yang penting... KEMAHIRAN MEMBANTAH. Memang tak dapat kat tempat lain. Kat tempat aku keje sekarang je ada.

Teringat first day aku masuk keje...

Rasa macam dah bagitau camne first day aku keje tu... Kat sini, tapi lepas 2 minggu aku mula keje la... Tatau apesal masa first day keje tu over excited sampai tanak update kat blog.

Ape pun, setelah setahun keje, walaupon sebenarnya tak grad2 lagi, tapi aku berbangga dengan diri sendiri sebab aku dapat hampir semua yang aku nak dengan gaji sendiri. Seriously dah tak harap dah ngan Angah ke sape... Plus aku plak bantu2 dorang kalo ade apape tak cukup... First gaji aku dulu tak banyak sebab dia offer memang sikit betul dari company lain... Aku tak kisah pun, asal ade pengalaman. Dah dapat pengalaman, baru la boleh demand2 sket kan...

Gaji pertama aku dulu aku guna buat convert line Hotlink aku pegi ke Digi (monthly bill)... Dengan beli MP3 player kecik gila untuk bawak pegi opis. Pastu belanja orang makan. Best woh rasa belanja semorang makan. Seronok tengok dorang makan ramai2 :)

So far sepanjang setahun aku keje ni... Antara yang aku dah belanja guna duit gaji sendiri adalah;

  • Convert line Hotlink ke Digi monthly bill internet unlimited
  • MP3 player kecik konon nak layan music sambil buat keje...
  • Baju raya 3 pasang (haa... kau mampoo??)
  • Phone HTC Wildfire kesayangan ni
  • Lesen kereta
  • Kamera ala2 DSLR (Angah buat loan beli :P)
  • Road-tax ngan insurans motor
  • Minyak motor tetiap minggu (takleh blah...)
  • Redeem pakej bercuti (Cherating on April, Kota Kinabalu on September)
  • Sponsor tiket flight orang yang aku ajak pegi KK
  • Kasut baru :P
  • Shawl bebanyak macam2 kaler
  • Beli anak tudung online
  • 2 pasang kain yang takde idea nak buat baju apa sebenarnya
  • Hadiah besday untuk anak2 buah.
  • Beli hadiah dan pos untuk "orang jauh". Hahahahh... (tapi taon ni takde. Taktik suh dier balik Malaysia cepat2... betul la tuh jangkaan si Ururu dalam komen kat situ tu... hahahahh)
  • Beli coklat tempah ngan membe untuk besday anak buah secara online
  • Beli macaroons online... Sekarang baru aku tau mana nak cari kat Penang ni :D
  • Belanja bagai nak gila kat Body Shop tetiap bulan.
  • Takleh skype, call ke Newcastle Upon Tyne at least sekali tetiap bulan (keje gileeee)
  • BAYAR PTPTN (Hahahahahahh)
  • Bayar bil Astro tetiap bulan 
  • Belanja Angah satu family makan kat tempat mahal2 yang dorang tak penah cuba :)
  • Earphone yang macam mahal gile tapi skang sebelah je bleh guna (keje gila jugak)
  • Bakal beli keta... Hahahahahh... Tengah kumpul nak bayar downpayment :P
Takde sambutan apape... Just balik on time pukul 5.30 ptg je. Hehe... Da ade pengalaman setahun da kat dalam resume... Leh demand sket nih nnt :P

2 comments:

epalejau said...

Selamat ulang tahun untuk kerja kooo! Hehehe ;) Best kan bila berbelanja pakai duit sendiri, hasil dari titik peluh sendiri. Apa punnnnn, lagi best bila kita bebelanja untuk orang yang selama ni berbelanja untuk kita :)

aslina majid said...

::hadra::
keje aku tak berpeluh sangat. hahahahahh... tapi tu la rase best gile blanje org2 yg selama ni blanje2 aku :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...