Saturday, June 2, 2012

Berpaling Tadah

Penang ni kan kalo hujan kemain lebat, tak sampai 10 minit, mana2 jalan yg macam rendah2 sikit terus je banjir.

Rasa pegi opis tadi bukan naik moto... Siap feeling2 naik jetski. Main simbah2 dengan motor2 sebelah2. Best weh... Hahaha... Tapi ramai gak pelik apahal aku tak basah kuyup... Hahaa... Bawak baju nak pakai masuk opis taruh dalam beg laa... Kuar umah pakai baju yang tak kisah pon kene hujan.. Hehh...

Memandangkan banjir pon situasi dia macam ngeri je kat Penang ni... Bleh tahan la paras air tuh... Ada setengah tempat da lebih paras buku lali pon...

So tetibe aku terfikir... Dah la kerap hujan... Kalo lebat2 tu confirm la kebanyakkan jalan banjir... Camne kalo aku beli Honda Jazz Hybrid tuh... Dah la bateri yang smart2 apa ntah tu kat bawah... Btol2 tengah bawah keta... Sebab ada gak nampak tadi ada keta yang rasanya air masuk kat pintu dia da slambe je... Paras air tinggi... Pastu kalo selalu sangat terdedah kat air walaupon seal hebat2 la bagai, still akan jadi apape gak kan?? Cuak ah...

Lalu laju je aku google2 pasal Ford Fiesta 2012 plak... Yang sporty tu... Cam smart je... Ade kaler purple... Kaler feveret tuh... Hurmm...

Macam kena berpaling tadah jeee... Murah la sikit dari Jazz Hybrid tuh... Pastu ada 6 speed... Pastu Angah aku cakap enjin ngan body keta Ford agak lasak gak ah... Pastu yang penting pas abes warranty, kalo masuk workshop biasa aku takyah risau dorang buat bende bukan2 sebab Ford nih tak la canggih macam keta2 hybrid yang silap2 haribulan, salah repair, pegi service centre balik, jenuh dorang letak caj bukan2...

Pastu tabung untuk downpayment tinggal lagi 3 bulan... Aku plan nak amek keta lepas aku sambung contract... Hahahaha... Plan je laa... Angah bagi, aku sebat je... Tak bleh, aku sambung simpan untuk tabung kawen lak. Eh.
Post a Comment