Thursday, June 14, 2012

Confuse Jap.

Aku dapat link belog adik aku si Huda Luna pasal wedding dia ni kat fesbuk...

Baru hari EL semalam je ni dapat tau, ok???

Terasa diri adalah seorang kakak yang hampeh (sebenarnye tah bile dier jadik adik aku pon tak sure laa... tetibe jee kan ngaku dia adik...HAHA) dan macam tak peduli je dengan penghidupan orang lain kerana sibuk bergelumang dengan masalah sendiri atau over syiok sendiri... Muahahaha...

Oleh sebab aku baru discover belog beliau itu, maka, dikesempatan takleh tido ini aku bersungguh gigih baca apa yang ada kat situ dari awal sampai la yang latest.... Kagum tak dengan kegigihan aku? Kagum tak? Kagum tak? Sila la kagum.

Sebenarnye ramai yang pangkat adik2 aku yang baru nak kawen, dah kawen, etc... Sampai kat opis pon ade plak selambe suke suki sound aku "Bawak2 la berkawen... Apehal in relationship lama sangat" Dia punya sound tu bunyi macam suruh "Bawak2 la bertaubat...". Blank kejap aku tak pasal kene sound begitu... Mana ada aku ber relationship lama2... Kenal je dah lama... Jumpa secara real baru sekali... Jumpa virtual via YM, Skype dah beratus-billion kali dah... Bajet in relationship baru 6 bulan (harini genap 6 bulan tu). Kononnye la... Padahal Skype ke apa macam selalu jugak, macam dulu2 sebelum ade relationship special jugak...

Setelah buat aktiviti tak bermoral penyelongkaran terhadap ape bende yang ade dalam wedding si Huda Luna tu, rupanya macam2 kena pikir. Dia plak pikir sejak tahun lepas2 lagi dah... Pastu aku discover lagi pasal b2b... Dulu aku ingat menatang ape la b2b tu... adakah macam p2p (peer-to-peer -> sape penah gune torrent/lime-wire/kazaa mesti tau punya...) sekali rupanya bride-to-be... Phergh siap macam ade komuniti je dalam dunia blog ni kan? Ke aku yang ketinggalan??

Sob2... Rase takleh blah plak macam2 rupenye ade dalam dunia blog nih... Pastu bila aku gigihkan diri klik satu2 link2 yang ade, rasa macam... Fuiyyoohhhhh... Memang kene buat macam2 ke apa?? Apsal wedding jadi complicated gila... Apsal listing dia banyak nak arwah... Apsal satu hari tu macam penuh gila dengan aktiviti macam2... Apsal tu apsal ni... Sudahnya aku yang berserabut... HAHA... Sebab macam2 ada, kena plan, kene pikir. Dah la aku pesen malas nak pikir susah2...

Bukan takde plan nak happy-ending-kan relation kitorang... Ade je plan... Tapi setakat kat Skype, memain je la planning. Hantaran pon siap ada pilihan objektif A,B,C,D,E,F... Ape lagi bende lain... Dier serius, aku buat memain... Aku serius, aku jugak yg kena gelak... Sudahnya apa yang kitorang bincang tu abes kat situ. Pastu sambung lain buat modal menyakat la hape... Memang nak tak nak kena tunggu dier balik sini jugak laa...

Satu hal aku paling semak kepala nak pikir adalah, camne kalo nak bagitau Angah, pasal hal2 camni semua... Ke lantak dier la susun ayat camne sebab dier sendiri setuju nak jumpe Angah nanti. Takkan jumpe je kan... Sebab fair and square la aku pon kene jumpe SEMUA family dia... Nasib baik yang warga Germany tu dia tak suruh aku jumpa jugak... Kalo tak? Aku mana reti cakap German...
Post a Comment