Thursday, June 21, 2012

Mungkinkah Terjadi

Tak sangka kan, aku ingatkan dalam kelas aku zaman blaja dulu je budak laki kuat bergosip... Dalam opis pun budak laki jugak sebarkan gosip... Gosip ape lagi, gosip pasal aku nak blah pegi US la...

HR pun skang ni dah senyap je. Tunggu Comms Session dari manager la kot kalau2 dia nak introduce team baru untuk project baru. Banyak benda aku plan ni sampai ke bulan 8, tapi setakat plan dalam kepala otak je la. Pastu tulis tah mana2 tak pun share dengan Angah. Dah la aku ni cepat berubah fikiran... Tapi bab pegi US memang dah tetap fikiran dan takkan berubah hati dah.

Mula2 aku terfikir pasal email yang aku bagi kat lecturer aku dulu pasal aku lagi rela fail dari nak attend presentation 13 Julai nanti... Benda banyak aku dah lempaq buang pun... Dah la banyak duit aku terbuang kat situ... Memang proses yang sakit hati. Lagi sakit hati bila dorang email balik ala2 perli bagai. Takpe. Pemangkin. Bukan apa, saja aku lambat2kan pun pasal Mark yang dah nak setel pun tak dapat setel on the spot walaupun senate dah meeting la bagai. Entah apa dorang peram.

Pastu fikir2 balik, nanti aku nak blah, bertangguh lagi kan... So, buat plan kedua plak kalo shipping barang2 on time ngam2 sebelum pegi present, boleh la aku attend presentation walaupun tah apape je bakal jadi nanti... Redha je... Tapi masalahnye skang debit kad visa aku kene sekat lak... Bukan aku tak biasa beli apape luar Malaysia ni guna debit kad tu... Tapi mungkin ni special case sket kot. So, now aku email2 je dengan admin website yang buat bendelah yang lebih kurang dengan project aku. Maklum la sejak keje ni kan dah ade duit sendiri, maka boleh la aku amik khidmat nasihat je dari orang yang lebih tau hal2 camtu daripada contact dengan lecturer aku semua tu, sudahnya awak punya project, awak buat la sendiri. Ewah, sapa yang propose tajuk? Sapa yang janji sebetulnya project tu aku buat dummy je? Cakap tak serupa bikin. Puii...!

Paaaaling penting, location mendelah tu rupanya kat US. Wah, takkan nanti aku training 7 hari seminggu kan, tak pun takkan 5 bulan tu macam dalam kuliah universiti... Universiti pun ada break kan, boleh aku plan trip pegi jumpa dan consult orang yang buat project tu... Mintak2 la semua berjalan dengan lancar.

Yang Angah pulak memang sudahnya mintak aku tangguh belajar je la. Sebab perihal travel2 ni... Angah cakap biar lecturer2 tu semua bukak mata sikit, siapa aku ni... Tapi dah macam riak pulak bunyinye... Angah cakap lagi, ingat senang ke nak travel lama2 kat negara orang... Haritu sembang2 kat fesbuk dengan Vimalan, dia dapat pegi German 6 bulan... Training jugak, tapi dia cakap sebenarnya agak enjoy la jugak. Dapat jalan2... Sambil nyelam, sambil minum air katanya...

Email je bab2 tangguh belajar ni... Aci tak? Malas lak nak bersurat2 bagai... Tapi seminggu sebelum aku blah ke, atau memang betul2 dah blah ke baru hantar surat... Nak lagi touching, sebelum raya... Ye lah, kalo bulan 8 tu aku pegi sebelum raya... Memang beraya dengan skype je la aku :(

Kereta tak jadi cancel. Tak cukup duit sebab nak buat beli apape untuk aku pegi sana, Angah willing nak topap untuk downpayment. Sebab apa, sebab dah keluar keta tu nanti, dia rasmi dulu... 4 bulan kot dia rasmi dulu... Takpa la rezeki dia kan guna kereta aku... Entah la, semalam runsing gila pikir pasal study tak habis lagi ni, pasal benda2 kena let go, sekali rupanya tak banyak benda aku kena let go... Cuma perlu lebih positif je dalam menjalani hidup...
Post a Comment