Sunday, November 29, 2009

Lesson Learn #1

Kaunter ekspress (biasanya 10 barang ke bawah) yang terdapat di mana2 pasaraya adalah kaunter yang membolehkan pengguna yang MEMBELI 10 BARANGAN DAN KE BAWAH untuk bayar cepat2 dan blah...

Konsep lebih-kurang macam touch-n-go la jugak...

Bukannya BELI 10 JENAMA BARANG dalam kuantiti yang sesuka-suki hati jek...

Haishh...Len kali konsep kaunter ekspress ni kene lebih jelas lagi la. 

Aku tiba2 rasa nak buat thesis pasal scanner kat kaunter ekspress nih. Bila dah detect 10 barang, nak masuk barang ke-11 akan kuar error. Kene bayar dulu baru boleh proceed dengan barang2 lain. Kira limited dier bleh scan harga sampai 10 barang je. 


Haishhh...Moody betul aku aaa bile ader manusia yang beli barang banyak2 tapi pegi bayar kat kaunter ekspress. Takde hati dan perasaan betul.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...