Sunday, November 8, 2009

Pet Baru!

Semalam mase balik dari Airport Penang sebab nak tanya tiket AirAsia, tibe2 muncul seko kumbang terbang entah dari mane hinggap kat beg aku. Huhuh...Kumbang tuu... Cantik pulak tu kaler beliau. Nota: Kumbang hanya hinggap kat insan2 yang masih single saja.

Aku tepis2 la kumbang tu. Konon2 macam, Pegi laa...I tak suka U~~!!

Tapi tak blah pun. Makin suka lagi ade la hinggap kat aku. Aku pun malas nak tepis2 dah. Tapi sibuk2 tangkap gambar dia pulak. Siap cakap ngan Angah nak bela dia buat pet. Angah pun layankan je perangai sengal adik dier ni siap suggest letak nama JayJay The Jetplane (mampus takde kaitan)

Nak jugak kan key-chain Unisel tu enterframe sama kan?

Kumbang ni duduk kat seat belt sebab takut kene saman. Kebetulan ada plak road block kat depan tu. Ikut aku sampai ke Queensbay Mall laa... Sebab nak pegi tanye status kad Maybank aku tu. Maklum la dah berzaman tak guna Maybank. Huhu.

Aku ada baca sign "Pets Not Allowed". Tapi kisah ape aku. Bukan guard nampak pun aku bawak dier masuk dalam mall. Oh, ye...Atin pun ikut jugak sepanjang mission kitorang pegi Airport-Queensbay Mall tu. Dan dier sibuk2 elak2 dari jalan dekat2 dengan aku sebab dier geli dengan kumbang.

Aksi aku bergambar bersama2 pet baru. Sangat mesra bukan?

Oppss... Nampak pulak double-chin kat gambar ni...Huhuh...

Malangnye pet baru aku ni dapat bertahan beberapa jam je. Lepas balik rumah, aku kuar balik dengan Atin. Dah balik lepas kuar dengan Atin, tengok2 si JayJay ni dah ilang. Takde la sedih sangat. Sebab dier cuma sekor kumbang je pun. Kumbang kan bukan seekor? (Mati la lari maksud!!!)

P/S: Tu kumbang spesis ape ye? Sapa2 tau tak? Sebab mula2 aku ingat dier jenis kumbang busuk tu.

2 comments:

Signorina Syima said...

kumbang bukan seekor... habis madu sepah dibuang... berlagak sungguh kubang tu...

tp pandai gak dia... pakai safety belt... huhuhuhu

aslina said...

::kak syima::
btol2...kumbang bukan sekor...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...