Wednesday, November 11, 2009

Kecik2 Dah Celik IT

Aiman suka sangat dengan laptop aku. Siap dah pandai tekan button 'ON' lagi. Abang ngan kakak dier pun blur je pasal laptop ngan segala gadget2 hak aku. Tak berani sentuh pun takut rosak. Tapi yang si kecik ni memang dahsyat la. Mana belajar aku pun tatau la. YM pun dah pandai skang. Haritu sibuk2 nak webcam dengan Azmi. Huhuhh...

Tengah sibuk YM dengan Hanis Babjee...Entah ape dorang tengah borak aku pun tatau...

Alkisahnye, masa dier tengah sibuk2 YM ngan membe aku yang dalam gamba tu, aku pun belek2 la enset aku tengok betapa banyaknye gamba Aiman ni dalam enset aku. Memang banyak gile la. Pastu sampai kat satu gamba ni, aku gelak sorang2. Mana taknya, gamba tu ade citer disebaliknye. Masa kat aku ikut dorang balik kampung raya aritu.

Masa tu semua tengah sibuk2 kemas barang nak balik Penang balik la, dia plak memang takde keje ape, main2 la ngan enset aku yang ada atas meja tu. Enset aku kan jenis slide, jadik bila dier tolak slide, keypad otomatik la unlock. Entah ape la dier tekan2 kat enset aku tu, aku biar je la. Sebab selalunye lepas dier boring, dier nanti bagi balik kat aku.

Tiba2 masa on the way balik Penang tu, tengah syok2 dengar MP3 dari enset aku aku dapat SMS dari membe lama aku. Sumpah lama gila aku tak contact dier ni.

Oit makcik. Slm. Tanya khabo pun jrg, tbe2 ko antar MMS gambar budak kecik kat aku ni, apahal? Nak ajak aku kawen ke?

Sentap la aku wey. Bila pulak aku antar MMS kat dia? Dah la lain2 provider. Nasib baik masa tu kredit aku banyak. Aku pun tak brape perasan sangat penyusutan kredit aku tu. Dengan penuh budi bahasa, aku pun reply la...

Oit. Wslm. Ko pun berzaman tak msg aku. Ingatkan dah padam. Bilenye aku antar MMS kat ko? Aku baru je pegang enset aku balik ni hah. Jap la aku check sent item.

Bukak je sent item.... Jeng...Jeng...Jenggg...

Memang ade pun ha MMS sent kat Poknik. Gambar pun takleh blah. Macam promote diri sendiri plak. Tau gambar pe?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
[Scroll bawah lagi]
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ni hah...

Ni la gambarnye. Dah la jambu gile pose. Bajet manja la camtu. Huhu... Baju raya je dah sama kaler dengan Sepanbob.

Aiman...Aiman...[Sambil geleng2 kpala]

Isk!

Sampai skang aku tertanya2 camne dier boleh sent gambar ni kat Poknik. Padahal kalo nak ikutkan, kalo dier tekan button tengah tu dari mula sampai ke nak add recipient, dah tentu akan ke favourites dulu. Dalam favourites tu plak cuma ada nama ayah dier je. Abang aku la. Pastu plak kalo dier pegi tekan Recently Used, dah tentu sampai kat Azmi. Sebab sebelum tu kitorang memang tengah antar2 msg.

Memang aku musyikil gila lah!! Tau pulak dier ni cari long lost contact fren aku. Huhuhu...

6 comments:

kenwooi said...

this is the new generation =)

kenwooi.com

aslina said...

::kenwooi::
yup. he is only 1 year and 8 months old.

Signorina Syima said...

hebat ni...!!! akak nak anak macam dia jugak...!!

aslina said...

::kak syima::
saye pun tatau camne dier boleh bijak sampai camtu skali...huhuhu...

~~~+....mS arWeEn....+~~ said...

bravo aiman....
hahaha...
pandai die buat sesi jejak kaseh!
hahhaha...

aslina said...

::darweena::
tu la pasal...hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...