Wednesday, May 26, 2010

Kembali Cerita Pasal Stalker

Kali ini adalah real stalker. Bukan merapu macam hari tu (: Haha. Ok...Ok... Back to the story.


Aku sendiri tatau kenapa aku terus stalk dier, padahal sebenarnye takde bende pun nak stalk sangat. Nak kata aku jeles tengok dier ngan awek baru tu... Maybe ade la sikit. Cuma... Entah. Tak puas hati kot. Gile ape hari-hari kot aku stalk page dia dekat fesbuk. Tengok ape dier update la semua... Kebanyakkan asal dier update ke apa, mesti ada awek tu pun sepah-sepah komen kan.

Aku pernah letak dier dalam limited profile sekejap. Sebab aku rasa macam sakit hati bila dier buat tak peduli kat aku sejak ade orang tu. Maybe betul la kot aku ade sesuatu yang bila sape-sape tibe-tibe confess sayang aku sebagai someone precious dalam life dorang (wek~ sila muntah) lepas tu, mesti dalam tempoh terdekat ada awek lain yang agak cun sangkut dengan dorang. Siyes weh aku dah lali kene serang dengan perampas. Sampai aku pun confuse sapa merampas sapa nih. Tapi aku tak peduli pun... Lantak dier la. Janji tak kacau pointer aku cukup laa...

Tapi selalunye kalo orang tu ade orang lain pun tak lama la kekal. Haha. Dan bende ni terjadi kat dier. Sehari sebelum aku balik Penang, aku nampak status dier macam orang kecewa. Sangat tak bleh blah. 2-3 hari sebelum tu aku dah remove dia dari group limited profile aku. Dia da bleh access la apape yang aku letak kat wall aku. Pelik gak aku tiba-tiba je join komen-komen kat page aku. Sebelum ni mana ada sangat.

Berbalik pada dia yang nampak macam kecewa tu... Aku takde la terus nak terjah tanya pasal awek ke apa. Maklum la, orang ni pun spesis sengal babun macam aku jugak. Kadang-kadang tak dapat makan nasik goreng dekat cafe fakulti tu pun aku punya tahap kecewa macam kene cerai talak 3 sekaligus. So, aku tegur la tanya apahal? Dia cakap serik nak bercinta. Dia macam nak terus cerita kat aku. Tapi laju je aku potong cakap, aku nak blah dulu. Tido sebab pagi tu aku nak jalan jauh. Haha. Macam jahanam perangai. Padahal aku offline untuk group yang aku letak dia je, tapi still dok menyembang dengan classmate aku sampai dekat pukul 3 pagi. Hoho.

Skang aku online pun lebih banyak aku offline chat atau invisible dekat YM. Kalo tiba-tiba aku ter-online, laju plak dier buzz aku. Ye lah. Aku ni jenis kawan yang orang cari time susah je. Time senang takde sape pun nak share dengan aku... Tapi bila aku buat macam tu dekat orang, ramai pulak yang marah-marah. Cakap aku sombong la segala. Hmm... Complicated jugak kan??

Tapi takpe. Sekarang aku tau dier single balik dan aku pun dah tak stalk dier. Memang aku buat tak heran pun dah kat dier. Sebab tak perlu nak amik tau hal orang yang konon pernah suke kat aku... Tapi hujung-hujung dier plak ada orang lain. Bila frust dengan orang lain, cari aku balik nak cerita. Sudah la wey. Walaupun aku sendiri kurang percaya dengan confess dier dulu-dulu tu... Tapi layankan je. Buat isi masa lapang. Lepas tu dia dapat la apa dia nak. Dan walaupun aku tak pernah jumpe dier, tapi lepas ni memang aku betul-betul yakin takkan jumpa dier.

Adeihh... Cukup la kot. Tak larat da nak taip. Heh.
Post a Comment